Συχνά εμείς οι γυναίκες ανησυχούμε για την εμφάνισή μας και κάνουμε τα πάντα για να την προσέχουμε. Όλων των ειδών κρέμες και περιποιήσεις, μακιγιάζ, κομμωτήρια ενίοτε γυμναστική και διατροφή κι ώρες μπροστά στον καθρέφτη να κοιτάμε τη φάτσα και το σώμα μας για να βρίσκουμε τις ατέλειές μας.

Εμείς μπορεί να βρίσκουμε πολλά στραβά κι ανάποδα στην εμφάνισή μας κι επειδή η ομορφιά είναι υποκειμενική σε κάποιους αρέσουμε και σε κάποιους άλλους όχι. Έτσι πάει σε ό,τι αφορά το ερωτικό κομμάτι. Υπάρχει, όμως, κάποιος που πάντα θα μας θεωρεί όμορφες, όπως και να μοιάζουμε. Ακόμη και με τους μαύρους κύκλους να φθάνουν στα μάγουλα λόγω αϋπνίας, ακόμη και με μαλλιά ανακατεμένα και λαδερά, ακόμη κι να έχουμε βάλει λίγα κιλάκια, ακόμη κι αν έχει ένα μήνα να κάνουμε αποτρίχωση ή κυκλοφορούμε στο σπίτι με τις φαρδιές μας πιτζάμες. Αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από το παιδί μας.

Ναι, για το παιδί μας δεν είμαστε γυναίκες. Δεν είμαστε καν άνθρωποι. Είμαστε κάτι σαν νεράιδες. Βλέπουμε στα μάτια του τη χαρά που νιώθει κάθε φορά που μας αντικρίζει και τις σπίθες που εκπέμπει λες και βλέπει κάτι μαγικό. Ενώ το μόνο που βλέπει είναι την κουρασμένη φάτσα μας που έλιωσε απ’ το ξενύχτι για να τον νταντεύει κάθε φορά που ξυπνούσε. Όμως, αυτό το χαμόγελο κι αυτή η λάμψη του στα μάτια είναι αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και να λέμε χαλάλι για την έξτρα ρυτίδα που μας χάραξε στο πρόσωπο ακόμη ένα ξενύχτι.

Για το παιδί μας δεν έχει σημασία που μεγαλώνουμε. Στα μάτια του πάντα είμαστε όμορφοι άγγελοι, όπως είναι στα μάτια μας η δική μας μητέρα. Και δεν είμαστε μόνο οι πιο όμορφες στο σύμπαν, αλλά για το παιδί μας έχουμε και την πιο ωραία μυρωδιά. Καμία μητέρα δεν μπορεί να μείνει ακολάκευτη απ’ τις αγαπησιάρικες ματιές των παιδιών της, απ’ τις αγκαλιές τους, τα καμώματά τους και τα κομπλιμέντα τους.

Ιδιαίτερα τα αγόρια έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τη μαμά, που ξεπερνάει κάθε αίσθημα που μπορεί να νιώσει άνθρωπος. Τα αγόρια λατρεύουν τη μαμά τους. Γι’ αυτούς είναι κάτι ιερό, το πιο όμορφο πλάσμα στον κόσμο ακόμη κι όταν μεγαλώσει αρκετά κι αυτοί έχουν γίνει ολόκληροι άνδρες. Κι αυτό κάθε μητέρα το νιώθει ως χρέος. Να είναι το σωστό πρότυπο για τα παιδιά της. Να μην τ’ απογοητεύσει, να μη χαλάσει την ωραία εικόνα που της έδωσαν και τη μαγεία που που βλέπουν σ’ αυτήν.

Όσες είναι μαμάδες, ιδιαίτερα ενός αγοριού, βιώνουν μια μοναδική σχέση αγάπης που στο χρόνο μεγαλώνει, όμως, αφήνει την εικόνα τους αναλλοίωτη. Ο χρόνος δεν αγγίζει την ομορφιά μιας μάνας κι η αγάπη ενός παιδιού την κάνει να λάμπει και να γεμίζει αυτοπεποίθηση, όσο κουρασμένη κι αν είναι.

Για κάποιον, λοιπόν, στον κόσμο θα είμαστε για πάντα όμορφες. Σκεφτείτε αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσετε άσχημα με τα κιλά ή τις ρυτίδες σας. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το παιδί μας. Οι πιο τυχερές εισπράττουν τα ίδια vibes κι από έναν σύντροφο που τις λατρεύει, τον πατέρα του παιδιού τους. To παιδί μας βλέπει πρώτα την ομορφιά που έχουμε μέσα μας κι εισπράττει την αγάπη μας σε μεγάλες δόσεις κι όλα αυτά τα ωραία αποτυπώνονται στην εμφάνισή μας.

 

Συντάκτης: Πράξια Αρέστη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη