pillow30314

Έχουμε τη δυνατότητα και την τύχη παράλληλα, να μπορούμε να μεταφέρουμε την αγάπη και τη ζεστασιά που νιώθουμε για έναν άνθρωπο μ’ ένα μόνο άγγιγμα. Όταν θα αγκαλιάσεις τον άνθρωπό σου θα τον κάνεις να νιώσει ζεστασιά και ηρεμία, με έναν τρόπο που μόνο εσύ μπορείς, ενώ με τα χέρια σου θα του προσφέρεις χαλάρωση.

Είχε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Τσακώθηκε μ’ ένα φίλο. Είναι άρρωστος ή πονάει. Ποια είναι η πρώτη σου κίνηση παρηγοριάς; Μα φυσικά ένα μασαζάκι. Και όχι μην πάει ο νους σου -μόνο- στο πονηρό. Κάθε τι στην ώρα του! Για να τον χαλαρώσεις, λοιπόν, και να νιώσει ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορεί να ξεχάσει τα πάντα και να αφεθεί, το όπλο σου είναι το άγγιγμά σου. Ο τρόπος που θα μεταφέρεις την ενέργειά σου μέσα από τα χέρια σου είναι τόσο μοναδικός όσο αυτά που νιώθεις.

Γυρίζει σπίτι και αντιλαμβάνεσαι από το βλέμμα του και τη στάση του σώματός του πως η μέρα ήταν πραγματικά χάλια. Δεν έκλεισε μια συμφωνία, ένας πελάτης έκανε παράπονα, τσακώθηκε με ένα συνάδελφο ή ένα φίλο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή που τον βλέπεις έτσι, ξέρεις πόσο άσχημη είναι η ψυχολογία του και το μόνο που θέλεις είναι να βοηθήσεις να αποβάλει οτιδήποτε αρνητικό. Τον πλησιάζεις, τον αγκαλιάζεις, τον αγγίζεις με τα χέρια σου κι έτσι μπορεί να νιώσει καλύτερα. Πώς; Η θέληση σου να νιώσει καλά μεταβιβάζεται, αφού η θετική σου ενέργεια και η αισιόδοξη διάθεση περνάει στο σύντροφό σου. Τόσο απλό.

Όταν αρρωσταίνουμε και πονάει όλο μας το κορμί, αυτό που θα μας ανακουφίσει είναι μια εντριβή, ένα μασάζ! Όταν χτυπάμε κάπου, θα σπεύσει ο καλός/η καλή μας να δει αν είμαστε καλά και θα αρχίσει να μας τρίβει λέγοντας πως θα περάσει -κάτι που κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι σε εμάς για να ανακουφιστούμε από τον πόνο. Το μασάζ δε χρειάζεται να γίνει από επαγγελματία, σε ειδικούς χώρους ή σε ακριβοπληρωμένες διακοπές. Πρέπει να πάντα διαθέσιμο στη σχέση μας και δε θα έπρεπε να χρησιμοποιείται αυστηρά και μόνο με ένα σκοπό (you know what I mean…). Είναι ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας και να δείξει στο σύντροφό μας πόσο νοιαζόμαστε και ότι συμπάσχουμε.

Μπορεί να κάνει το μυαλό να καθαρίσει και το ταίρι μας μας να αφήσει στην άκρη ό,τι το απασχολεί. Μπορεί να προσφέρει γαλήνη και ηρεμία και να φέρει απόλυτη ισορροπία. Η δύναμη της ενέργειας άλλωστε είναι τόσο δυνατή που δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τη διοχετεύσεις. Γίνεται υποσυνείδητα και η θέληση να πάρεις την ένταση, τον πόνο και τη στεναχώρια, ειδικά από το σύντροφό σου που τόσο νοιάζεσαι, είναι σχεδόν έμφυτη.

Ένα μασάζ μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο χαλάρωσης. Είναι παράλληλα και μέσο ευεξίας και αναζωογόνησης, ενώ δια της σωματικής επαφής έρχεσαι ακόμα πιο κοντά με το σύντροφό σου κι αυτό βοηθάει στη μεταξύ σας σχέση. Εξάλλου δείχνει ότι θέλεις να περιποιηθείς το ταίρι σου, ότι ασχολείσαι μαζί του και σε ποιον δεν αρέσει να τον προσέχουν και να τον φροντίζουν όταν έχει τις μαύρες του;

Έχεις την ικανότητα με έναν απλό τρόπο, με ένα μασάζ, να μεταδώσεις στον καλό σου την αγάπη και το ενδιαφέρον σου σε μια δύσκολη στιγμή και να βοηθήσεις να διώξει τις αρνητικές σκέψεις. Τη χαλάρωση και την ηρεμία που θα προσφέρει το άγγιγμά σου σίγουρα δεν μπορεί να την προσφέρει κανένας επαγγελματίας μασέρ, γιατί πάνω απ’ όλα τα συναισθήματά σου καθορίζουν και την ενέργεια που μεταφέρεις.

Συντάκτης: Βανέσσα Ζαφειροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.