Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός Ράσελ Κρόου, που έκλεψε τις καρδιές του πλανήτη στην ταινία «ο Μονομάχος», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι έκανε πολλές προσπάθειες για να μη χωρίσει με τη γυναίκα του, την ηθοποιό και τραγουδίστρια, Ντάνιελ Σπένσερ. Ο 60χρονος ηθοποιός, σε συνέντευξη που έδωσε σε βρετανικό περιοδικό αναφέρθηκε στις grand gestures του, θα λέγαμε, μέσω των τραγουδιών που έγραψε για εκείνη, για να μην καταρρεύσει ο γάμος τους. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όλο αυτό το άλμπουμ είμαι εγώ που μιλάω στην πρώην σύζυγό μου, λέγοντάς της: “Δεν μπορούμε να πάρουμε διαζύγιο. Τι κάνεις;”».

Τα τραγούδια του άλμπουμ του αναφέρονται σε θέματα όπως η απώλεια του έρωτα και η αδυναμία της αγάπης, με τον ίδιο να αναρωτιέται αν η αφιέρωσή του στην πρώην, πια, σύζυγό του θα την έκανε να καταλάβει τα συναισθήματά του. «Σχεδόν κάθε τραγούδι που έγραψα για εκείνο το άλμπουμ – Too Far Gone, Sadness of a Woman, Love is Impossible, Disappeared – αφορά τον γάμο μου. Κι αναρωτιόμουν, αν την έβαζα να τραγουδήσει αυτά τα λόγια, θα καταλάβαινε τι προσπαθούσα να της επικοινωνήσω;».

 

 

Τελικά, μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες τού αγαπημένου μας ηθοποιού καθώς το ζευγάρι χώρισε το 2012, ενώ η οριστικοποίηση του διαζυγίου έγινε το 2018.

Κι εμείς ερχόμαστε και λέμε: Μήπως τελικά, όταν σε μια σχέση ο ένας από τους δυο έχει αποφασίσει να το λήξει, ακόμα και τον ουρανό με τα άστρα να κατεβάσει ο σύντροφός σου, η απόφαση αυτή να είναι οριστική κι αμετάκλητη; Γιατί, όπως και να το κάνεις, το να σου γράψει ο άλλος ολόκληρο άλμπουμ δεν είναι και λίγο. Εδώ ο άνθρωπος έχει κάνει ολόκληρη κατάθεση ψυχής, έχει βγάλει ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε από μέσα του προκειμένου να κρατήσει τον έρωτά του κοντά του και η Ντάνιελ εκεί, ανένδοτη.

Ίσως βέβαια από την άλλη, να παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως, το αν είσαι ακόμα ερωτευμένος, αν υπάρχει η απαραίτητη χημεία κι επικοινωνία, αν φαντάζεστε το μέλλον σας μαζί, αν  και κατά πόσο είναι και οι δυο πρόθυμοι για διόρθωση της κατάστασης, ο λόγος που εξ αρχής χωρίσατε. Ενδεχομένως δηλαδή για την Ντάνιελ Σπένσερ να είχε τελειώσει και να είχε πάρει την απόφασή της πολύ νωρίτερα, ποιος ξέρει.

Τι άλλο να κάνει κι αυτός ο δύσμοιρος που σίγουρα πληγώθηκαν και τα δικά του αισθήματα, καθώς σε ένα από τα τραγούδια του λέει χαρακτηριστικά “Love is impossible and not worthy of my trust” κοινώς, «η αγάπη είναι αδύνατη και δεν αξίζει την εμπιστοσύνη μου». Σε καταλαβαίνουμε Ράσελ, έχεις κι εσύ τα δίκια σου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πειράζει, όμως, αγαπημένε μονομάχε, γιατί η προσπάθεια μετράει. Έπαιξες όλα σου τα χαρτιά για τον έρωτά σου και πολύ καλά έκανες. Ανθρώπους σαν τον Ράσελ Κρόου να επιλέγετε κι εσείς στη ζωή σας και να μη ζητιανεύετε για ένα «σ’ αγαπώ» κι ένα «θέλω να σε δω», ενώ σας αφήνουν στο «διαβάστηκε». ‘Ντάξει δεν είπαμε να κάτσει να σας γράψει ένα ολόκληρο άλμπουμ, αλλά κάπου λίγο να μην παραλείπουμε τα αυτονόητα.

Συντάκτης: Σοφία Φουντή