paul1557

Υπάρχουν στιγμές αδυναμίας που δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον εαυτό σου. Παρ’ όλα αυτά αυτές οι στιγμές τυχαίνει να ‘ναι κι οι πιο τολμηρές σου.

Όπως εκείνες που στέκεται απέναντί σου κάποιος που θες, αλλά δεν τολμάς να το δείξεις. Κάθε φορά που προσπαθείς, σε κερδίζει ο φόβος και κάνεις πίσω. Μέχρι τελικά να βρεθείς σε αυτήν την αδύναμη στιγμή που οι συγκυρίες και τα ερεθίσματα είναι τέτοια ώστε να σε κάνουν να τον αρπάξεις και να του δώσεις ένα φιλί στο στόμα.

1. Λίγο πριν το friendzone

Είσαι στο αμάξι μετά από μια βόλτα που μόλις τελείωσε. Ακόμα μια φορά που ενώ μέσα σου έβραζες κι ήθελες να μιλήσεις, κράτησες σιγή ασυρμάτου. Το κλίμα βαραίνει απότομα και γίνεται ολοένα πιο φιλικό. Ξέρεις ότι είναι θέμα χρόνου να περάσεις στο friendzone, αλλά και πάλι οι λέξεις αρνούνται να βγουν. Την ώρα που σε πλησιάζει για να σε φιλήσει στο μάγουλο, τυχαία έχεις επιλέξει την ίδια μεριά. Εκείνη τη στιγμή που τα στόματά σας έχουν έρθει τόσο κοντά, μια ανεξήγητη παρόρμηση αποκτά τον πλήρη έλεγχο κάνοντάς σε να μη σταματήσεις την κίνηση και να τελειώσεις με ένα φιλί στο στόμα.

2. Στη βραδινή έξοδο

Σάββατο βράδυ κι έχεις βγει έξω με φίλους. Το πρόσωπο που σου αρέσει κάθεται στην απέναντι γωνία με την παρέα του. Εκτός από κάποια αβέβαια βλέμματα δεν έχεις άλλο σημάδι ότι το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Μετά από μερικά ποτά έχετε όλοι χαλαρώσει και δεν αργεί η ώρα του χορού. Κάνει κίνηση προς εσένα κι εσύ ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα. Αρχίζετε να χορεύετε και πριν καν το καταλάβεις έχετε αρχίσει να έρχεστε ακόμα πιο κοντά. Το αθώο άγγιγμα στη μέση, σύντομα παύει να ‘ναι τόσο αθώο. Το ακολουθεί ένα έντονο βλέμμα το οποίο είναι λες κι έλκει τα χείλη σου να ‘ρθουν πάνω στα δικά του. Χωρίς το «λες».

3. Της παρηγοριάς

Χαμένος σε κάποια ιστορία πόνου κάθεται απέναντί σου και σου μιλάει για όσα έχει περάσει. Σου είναι δύσκολο να βλέπεις το άτομο που θες σε τέτοια κατάσταση, αλλά εκείνη τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να του σταθείς είναι να τον ακούσεις. Μέχρι που τα πρώτα δάκρυα κυλάνε. Μια αγκαλιά για παρηγοριά και μια μικρή αίσθηση ασφάλειας. Την ώρα που πάτε να απομακρυνθείτε, τα βλέμματα παγώνουν και τα χείλη μαγνητίζονται ωσότου ενωθούν. Πας να νιώσεις χαλιά που εκμεταλλεύτηκες μια τόσο ευάλωτη στιγμή, αλλά απ’ την άλλη δεν είσαι κι απόλυτα σίγουρος ότι εσύ έκανες την κίνηση.

4. Για να του/της κλείσεις το στόμα

Στέκεται απέναντί σου και χρησιμοποιεί τη μοναδική ικανότητά του/της: σε εκνευρίζει. Κάθε λέξη που λέει διαπερνάει σαν ηλεκτρισμός τα νεύρα σου και θέλεις να τον/τη χτυπήσεις. Είναι πλάσμα ετοιμόλογο κι έχει μια απάντηση σε ό,τι κι αν πεις. Παρά τον εκνευρισμό, κάπου μέσα σου σού αρέσει, και το πρόσωπο κι η ικανότητά του να σε αφοπλίζει. Τα νεύρα, όμως, είναι νεύρα κι εσύ εξακολουθείς να φλερτάρεις με την ιδέα να τον/την κάνεις κάπως να σταματήσει και να πάρεις τον έλεγχο. Ενώ το χαστούκι ήταν το πρώτο πράγμα που είχες στο μυαλό, αφήνεις τη βία στην άκρη, τον/την αρπάζεις και σκας ένα φιλί στο στόμα. Μάλλον τώρα δεν έχει και πολλά να πει.

5. Σινεμά

Έχετε πάει σινεμά. Αν κι υπάρχει ένας ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα, δεν έχει γίνει κάποια κίνηση, πέραν της αποδοχής να δει μια απίστευτα βαρετή ρομαντική ταινία. Παρόλο που γκρινιάζει, σύντομα έχει ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές και την ιστορία αγάπης τους. Ξαφνικά σε κάποια σκηνή σου πιάνει ασυναίσθητα το χέρι κι αφού κοιταχτείτε για μερικά δευτερόλεπτα, κάτι στο βλέμμα του/της σε υπνωτίζει κάνοντάς σε να γείρεις πάνω στα χείλη του/της. Ποιος έχει ώρα για να δει ιστορίες αγάπης, όταν μπορεί να φτιάξει τη δικιά του.

6. Ταινία στο σπίτι

Σε έχει καλέσει σπίτι για ταινία και πίτσα. Έχεις ακούσει πολλά για τέτοιου είδους προσκλήσεις, αλλά φοβάσαι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η πρόσκληση αφορά ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Εξάλλου, δεν ήταν ατομικό το κάλεσμα αλλά για όλη την παρέα. Τελικά, όμως, μόνο εσύ μπόρεσες. Όσο παρακολουθεί με αφοσίωση την πλοκή, εσύ σκέφτεσαι ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για εσένα κι ότι σε βλέπει μόνο φιλικά. Αλλιώς δε θα είχε αρχίσει ποτέ να παίζει η ταινία. Μέσα στον εκνευρισμό σου για την όλη κατάσταση, χάνεις τον έλεγχο, μπαίνεις μπροστά, τον/την τραβάς και δίνεις  ένα φιλί στο στόμα. Τελικά, ίσως όσα είχες ακούσει ήταν αλήθεια.

7. Στο πείραγμα

Ξεκινάει με ένα πείραγμα και λίγη πλάκα. Τον/την πειράζεις και σε πειράζει επίσης. Αρχίζει να σε κυνηγάει κι όταν σε πιάσει κάνετε ότι ψευτοπαλεύετε. Τα σώματά σας έχουν έρθει τόσο κοντά κι όσο αστεία κι αν ξεκίνησε, πάνω στην πάλη υπάρχουν πολλά –όχι και τόσο αθώα– αγγίγματα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος για αυτό που κάνετε, αλλά υπό το πρόσχημα ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι διατηρείτε τη στενή επαφή. Κάποια στιγμή μέσα σε όλες αυτές τις εναλλαγές κινήσεων καταλήγετε να βρεθείτε υπερβολικά κοντά. Χωρίς δεύτερη σκέψη και τελείως αυθόρμητα δίνεις ένα φιλί.

8. Μιλώντας για πρώην

Κάθεται απέναντί σου και σου μιλάει για ακόμα μια σχέση που δεν πήγε καλά. Ενώ ακούς όσα λέει σαν να μην τρέχει τίποτα, μέσα σου απορείς πώς γίνεται να μην έχει καταλάβει ακόμα ότι τον/τη θες. Θα μπορούσε να ήταν μια χαρά μαζί σου. Αντ’ αυτού αναλώνεται σε εφήμερες σχέσεις και περασμένες απογοητεύσεις. Δείχνει να μην μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει κι η συμπεριφορά του/της δεν υποδεικνύει καμία ερωτική διάθεση. Σε βλέπει καθαρά φιλικά και σου λέει τον πόνο του/της. Εσύ αρχίζεις να εκνευρίζεσαι και κάποια στιγμή ξεσπάς. Μην έχοντας ιδέα τι συμβαίνει, εξαγριώνεται με τη συμπεριφορά σου και σου ζητάει τον λόγο. Μέσα στα νεύρα σου, δεν μπορείς να βρεις λέξεις και χάνεις τον έλεγχο. Τα κλασικά: Πλησιάζεις, αρπάζεις, φιλάς.

9. Ζήλια μου

Του/της αρέσεις και το ξέρεις. Παρ’ όλα αυτά, τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Δε σου έκανε ποτέ το κλικ, οπότε κρατάς πάντα απόσταση. Τώρα, όμως, που παίζει κάτι άλλο και δείχνει καλά, κάπου ενοχλήθηκες και πιάνεις τον εαυτό σου να ζηλεύει που σε αγνοεί. Προσπαθείς να μην κοιτάς τα σόσιαλ μίντια για να μη μαθαίνεις τίποτα, μέχρι που τον/την πετυχαίνεις έξω, σε κάποιο κλαμπ με φίλους και χωρίς τη σχέση του/της μαζί. Στην αρχή κάνεις ότι δεν τον/την είδες, αλλά μετά από μερικά ποτά έχεις αρχίσει να χάνεις τον έλεγχο. Πας να χαιρετήσεις και ρωτάς τα νέα. Όσο σου λέει ότι περνάει πολύ ωραία με το φρέσκο αμόρε, εσύ φουντώνεις. Λόγω της φασαρίας έχετε έρθει πολύ κοντά και την ώρα που σκύβει να σου μιλήσει στο αφτί, γυρνάς το βλέμμα σου και καρφώνεις στα μάτια. Κάπου εκεί βλέπεις ότι σε θέλει ακόμα, ε, το φιλί έσκασε πριν το καταλάβετε.

10. Στον χορό

Είστε ζευγάρι στο tango. Ίσως απ’ τους πιο ερωτικούς χορούς που υπάρχουν. Σε κάθε πρόβα τα σώματά σας διατηρούν πολύ στενή επαφή, ακουμπώντας ο ένας τον άλλον πολύ συχνά. Μέσα στις πολλές φιγούρες κι εναλλαγές, τα πρόσωπά σας έρχονται πολύ κοντά. Μετά από κάθε πρόβα πάντα σκέφτεσαι τι έχει συμβεί κι αρχίζεις να πιστεύεις ότι δημιουργείται μια έλξη μεταξύ σας. Για τις ανάγκες βελτίωσης των ικανοτήτων σας έχετε κανονίσει να χορέψετε σε ένα πάρτι, όπου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά κι ελεύθερα, καθώς δε σας γνωρίζει κανείς. Ο χορός φαίνεται να ‘ναι πιο παθιασμένος από άλλες φορές κι οι φιγούρες μοιάζουν ολοένα πιο ρεαλιστικές. Μόνο που όταν έρθει το κλείσιμο και σταθούν τα χείλη σας τόσο κοντά, χάνεις τυχαία την ισορροπία σου και πέφτεις πάνω στα χείλη του/της.

Τύχη, μοίρα, στιγμή ή πάθος; Λίγο από όλα στη σωστή δοσολογία θα σου χαρίσουν μια αδύναμη και ταυτόχρονα τολμηρή στιγμή. Ένα τυχαίο φιλί που ίσως είναι η αρχή για κάτι περισσότερο.

Συντάκτης: Κώστας Ντίνος
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Αν δε βρήκες ακόμα το θάρρος για το πρώτο φιλί, μην απογοητεύεσαι.

Υπάρχει τρόπος να μάθεις αν ενδιαφέρεται, χωρίς να εκτεθείς.