anastasia1245

Κάποτε υπήρχε το «Δείξε μου το δικό σου, να σου δείξω το δικό μου», τώρα πλέον υπάρχει το sexting. Πάντρεμα, λοιπόν, των λέξεων “sex” και “texting”, αναφέρεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων και φωτογραφιών με σεξουαλικό περιεχόμενο. Όλοι φυσικά είμαστε γνώστες της έννοιας του sexting, άλλοι το έχουμε δοκιμάσει κι άλλοι απλώς έχουμε ακούσει γι’ αυτό. Μόδα είναι και θα περάσει; Υπάρχουν κίνδυνοι πίσω απ’ αυτό;

Φυσικά στην εποχή όπου τα social media έχουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας, έχει γίνει μόδα ένα είδος εναλλακτικής, σεξουαλικής ικανοποίησης. Με τα μέσα που μας προσφέρονται πλέον απλόχερα, οι δυνατότητες είναι άπειρες κι η προσφορά δελεαστική. Μεγαλύτερη απήχηση έχει στους νέους, αλλά και στους εφήβους –καθότι βράζει το αίμα–, που δε θα μπορούσαν να λείπουν απ’ το παιχνίδι.

Όντας μικροί κι άμυαλοι, λοιπόν, πάντα θέλαμε ν’ αποδείξουμε στους άλλους ή και στον εαυτό μας πως έχουμε μεγαλώσει. Κάναμε πολλά πράγματα για μαγκιά και ποτέ δεν είχαμε την αίσθηση του κινδύνου. Θέλαμε να αισθανθούμε ποθητοί, γι’ αυτό και πάντα τρώγαμε εύκολα τα μούτρα μας. Είναι ωραίο να τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου, αλλά κάποιες φορές ξεφεύγουμε απ’ τα όρια.

Μα τώρα τι όρια και σαχλαμάρες, δηλαδή θα πρέπει να νιώσουμε και τύψεις που στέλνουμε κανένα πρόστυχο μηνυματάκι ή καμιά προκλητική φωτογραφία στο ταίρι μας που είναι μακριά; Όχι, βέβαια. Το να κρατάς το πάθος στη σχέση σου και ν’ ανεβάζεις τη θερμοκρασία σε ώρες και περιστάσεις ακατάλληλες είναι ό,τι καλύτερο. Μα όταν κάνεις sexting με κάποιον άλλον εκτός του ανθρώπου σου; Αυτό δε θεωρείται απιστία; Το sexting, λοιπόν, είναι απ’ τις μορφές απιστίας που αναπτύσσεται ταχύτερα στη χώρα μας, καθώς κατέχουμε τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη βάσει ερευνών.

Οι ενήλικες φυσικά έχουμε επίγνωση των πράξεών μας και επιλέγουμε να ξεκινήσουμε το εν λόγω άθλημα με απόλυτη εχεμύθεια. Πολλές φορές, καταλήγουμε σε έμπιστα άτομα του κύκλου μας, τα οποία μπορεί να είναι ίδια κάθε φορά. Γιατί σε έμπιστα και γνωστά μας άτομα; Γιατί αν έχεις σκοπό να μοιραστείς τις πιο kinky, σεξουλιάρικες φωτογραφίες σου, φαντάζομαι δε θες την επόμενη μέρα να γίνουν viral στο διαδίκτυο. Άλλες φορές προτιμούμε την πλήρη μυστικότητα κι ο παρτενέρ μας στο sexting είναι κάποιος, που απλώς δε γνωρίζουμε, γιατί δε μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα απ’ τη σεξουαλική μας ικανοποίηση.

Καθώς αναφέραμε πως το sexting είναι ευρέως διαδεδομένο και στους εφήβους, εκεί θα πρέπει να σταθούμε. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, γιατί τα παιδιά είναι πλέον ανεξέλεγκτα στο σερφάρισμα και ευκολόπιστα. Σίγουρα επηρεάζονται και πέφτουν θύματα εκβιασμών μέσω του sexting. Ένα μεγάλο ποσοστό ανήλικων εφήβων έχει στείλει γυμνές φωτογραφίες ή και βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου σε φίλους ή γνωστούς, με δική τους πρωτοβουλία. Σύμφωνα με έρευνα του Teenage Research Unlimited το 22% των έφηβων κοριτσιών και το 18% των αγοριών έχουν στείλει ή δημοσιεύσει δικές τους γυμνές φωτογραφίες, ενώ συνολικά το 1/3 των νέων ηλικίας 20-26 ετών έχει ακολουθήσει τη μόδα του sexting.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί, καθώς οι έφηβοι έχουν την τάση κάποιες φορές να λειτουργούν ιδιαίτερα εκδικητικά και αφελέστατα. Για παράδειγμα, προκλητικές φωτογραφίες που αποστέλλονται στο ταίρι τους ή στον έφηβο που θέλουν να εντυπωσιάσουν, είτε ως μέρος του ερωτικού παιχνιδιού είτε ως απόδειξη αφοσίωσης, σε περίπτωση χωρισμού χρησιμοποιούνται ως εκδίκηση και διοχετεύονται στο διαδίκτυο. Όχι πως οι ενήλικες δεν είναι ικανοί να προβούν σε ανάλογες ενέργειες ή έχουν περισσότερη ασφάλεια. Τουλάχιστον μπορεί ο καθένας μας να πράξει αναλόγως και να διαχειριστούμε την κατάσταση όπως θέλουμε, εφόσον μπορούμε, σε αντίθεση μ’ έναν ανήλικο που είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστος, αφού πράττει κρυφά απ’ τους γονείς.

Πολύ μπέρδεμα, ρε παιδί μου, αυτό το sexting. «Πρόσεχε από ‘δω», «Μη στείλεις εκεί», «Κι αν με καρφώσει αυτός;». Πολλή σκέψη για ένα θέμα που δε χρήζει και ιδιαίτερης ανάλυσης. Κι όλα αυτά γιατί; Για να πληκτρολογήσεις ένα «Πω πω τι εργαλείο είσαι εσύ, μωρό μου» και να σου πουν ένα «Ναι, πες μου κι άλλα…» κι ο καθένας απ’ τον καναπέ του να φτάσετε στην κορύφωση της φανταστικής σας ερωτικής πράξης. Υπάρχει, ρε, καλύτερο πράγμα, απ’ την άμεση σωματική επαφή; Με βλέμματα που παίζουν το παιχνίδι τους κι ανάσες που τρεμοπαίζουν, να νιώθεις το κάθε άγγιγμα και να καυλώνεις όλο και πιο πολύ.

Το γεγονός πως εκσυγχρονιζόμαστε κι έχουμε ραγδαίες, τεχνολογικές εξελίξεις, δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσουμε και πώς είναι το σεξ. Μην τρελαθούμε! Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν, να κρυβόμαστε πίσω απ’ την οθόνη του κινητού μας για να ικανοποιήσουμε τις σεξουαλικές μας ορέξεις. Έχουμε τόσα πρόσωπα γύρω μας, γιατί να γινόμαστε απρόσωποι; Όλοι είμαστε ικανοί να βγούμε έξω, να γνωρίσουμε κόσμο και να κάνουμε το παιχνίδι μας, αρκεί να έχουμε λίγο θάρρος και τόλμη.

Brain fuck is good, but compared to the actual fuck is zero.

Συντάκτης: Ειρήνη Μπάμπλιου
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου