Λένε ότι ο μήνας γέννησης του κάθε ανθρώπου αντανακλά και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, αυτοί που έχουν γεννηθεί τον Νοέμβριο, οι αλλιώς οι «November- borns» της παρέας, συγκεντρώνουν κάποια χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

 

Πάμε να δούμε λοιπόν 9+1 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί το Νοέμβριο.

 

1. Είναι οι αθλητές της καρδιάς μας.
Αναμφίβολα, όσοι έχουν γεννηθεί το Νοέμβριο έχουν κλίση στον αθλητισμό, ενώ παράλληλα διακρίνονται για τις εξαιρετικές αθλητικές τους επιδόσεις. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι οι άνθρωποι, ιδίως τα παιδιά, που έχουν γεννηθεί τον Νοέμβριο έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις κατά 10-15% σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί οποιονδήποτε άλλο μήνα.

 

2. Είναι δύσκολο να τους καταλάβεις

Καλά, εντάξει, όλοι μας ανεξαιρέτως είμαστε δυσνόητα όντα. Ωστόσο, οι November-borns θα μπορούσε να πει κανείς ότι λόγω της ιδιαίτερής τους φύσης, διατηρούν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το τί πραγματικά αισθάνονται. Τους έχω ζήσει κι αυτό το υπογράφω με κόκκινη πέννα.

 

3. «Αρέσω παιδί μου, αρέσω»

Χωρίς αμφιβολία η γοητεία είναι ένα χαρακτηριστικό που τους αντιπροσωπεύει. Το ξέρουν προφανώς και πολλές φορές το χρησιμοποιούν υπέρ τους. Εννοείται πως δεν το προκαλούν, αλλά καταφέρνουν να γίνονται το επίκεντρο της προσοχής όπου κι αν βρίσκονται. Βρε παιδί μου, έχουν στο DNA τους τη γοητεία. Εκ γενετής, αντικείμενο πόθου και πόλος έλξης.

 

4. Είναι μοναχικοί τύποι

Αγαπούν να είναι με κόσμο, αλλά ανοίγονται με τους δικούς τους όρους. Τους αρέσει πολύ η μοναχικότητα. Για τους November- borns, λοιπόν, είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτούν σε κάποιον τα μυστικά τους. Βρίσκουν καταφύγιο στη μοναχικότητά τους, ώστε να διασφαλίσουν τη προοστασία τους.

 

5. Είναι πάντα προσηλωμένοι στους στόχους τους

Είναι συγκεντρωμένοι, δουλεύουν πολύ σκληρά κι ίσως να είναι από τους πιο εργατικούς τύπους ανθρώπων. Προσηλωμένοι στους στόχους τους, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον πειρασμό της κωλυσιεργίας και της αναβλητικότητας. Έχουν πρόγραμμα και το τηρούν. Είναι αφοσιωμένοι σε κάθετι που καταπιάνονται.

 

6. Έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Κι όμως, όσοι έχουν γενηθει το Νοέμβριο έχουν μειωμένες πιθανότητες για εμφάνιση διάφορων παθήσεων μιας και το ανοσοποιητικό τους είναι πιο ισχυρό. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην αυξημένη πρόσληψη της βιταμίνης D από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Να σημειώσουμε εδώ ότι η αυξημένη πρόσληψη της εν λόγω βιταμίνης D σχετίζεται άμεσα και με το γεγονός ότι όσοι έχουν γεννηθεί το Νοέμβριο τα πηγαίνουν εξαίσια με τον τομέα του αθλητισμού.

 

7. Είναι αισθηματίες

Αλήθεια, ξεχειλίζουν από συναίσθημα κι είναι από τους τύπους που μπορούν αλλά και θέλουν να το δείχνουν. Πολλοί μπορεί να πουν ότι αυτό αποτελεί σημείο αδυναμίας. Το να μπορείς να δείχνεις και να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου είναι δείγμα υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης. Οι Νοvember-borns βέβαια ανοίγονται μόνον στα άτομα που αυτοί επιλέγουν, αλλά όταν το κάνουν βάζουν μπόλικο συναίσθημα.

 

8. Προσεγγίζουν τα πράγματα με το δικό τους μοναδικό τρόπο

Βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους μοναδική οπτική γωνία. Σκέφτονται έξω απ’ το κουτί και τα «καθιερωμένα». Από την άλλη, οι ιδέες τους είναι εξαιρετικά πρωτότυπες ο τρόπος που εργάζονται ή επιλύουν διάφορα προβλήματα, γίνεται πολλές φορές, πηγή έμπνευσης για τους γύρω τους.

 

9. Είναι πιστοί

Θα μιλήσω για το μέσο όρο των November- borns και μη μείνετε στις εξαιρέσεις, οκ; Κατά μέσο όρο λοιπόν είναι οι πιο πιστοί άνθρωποι που θα γνωρίσετε ποτέ. Δεν απογοητεύουν τους φίλους τους, την οικογένεια ή τους συντρόφους τους. Επίσης, ξέρουν να κρατάνε και μυστικά. Γι’ αυτο, μπορείτε να τους εμπιστευτείτε απόλυτα.

 

10. Είναι αριστερόχειρες

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως ειδικότερα οι άντρες Νοvember-borns είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες.

Συντάκτης: Χρυστάλλα Σωκράτους
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κουτσουρά