Είναι τόσα πολλά αυτά που μας βαραίνουν, που συχνά δε χωράνε σε ολόκληρη μέρα. Οι υποχρεώσεις μοιάζουν ατελείωτες για να στριμωχτούν σε ένα 24ωρο. Και μέσα σε όσα έχεις ήδη κανονίσει να κάνεις, προκύπτουν και αναπάντεχα, πράγματα που δεν περίμενες, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο σε κουράζουν αφάνταστα. Κι εσύ, φτιάχνεις το πρόγραμμά σου, λες και λατρεύεις τον βαρύ -κι ασήκωτο- ελληνικό καφέ, ξεχνώντας πως η βδομάδα έχει κι άλλες μέρες για να μοιράσεις τις δουλειές σου. Μερικές φορές -για να πω την αλήθεια- φταις κι εσύ κάπου που οδηγείς τον εαυτό σου σε εξουθένωση.

Υπάρχει, όμως, λύση για να μη σκας τόσο για κάθε τι που συμβαίνει στη μέρα σου -και είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι. Προϋποθέτει μόνο αλλαγή mindset. Αντιμετώπισε κάθε σου μέρα σαν να πρόκειται για «kinder έκπληξη». Ναι, αυτό που σε έκανε τόσο χαρούμενο όταν ήσουν παιδί! Σου άρεσε κι η σοκολάτα, δε λέω, αλλά περισσότερη αγωνία είχες για την έκπληξη που σου επιφύλασσε. Κάποτε η έκπληξη σε ενθουσίαζε και χοροπηδούσες από χαρά, άλλοτε κατσούφιαζες και έκανες το δώρο στην άκρη.

Έτσι να αντιμετωπίζεις και κάθε μέρα που ανοίγεται μπροστά σου. Με προσμονή και αισιοδοξία. Υπάρχουν μέρες που ξημερώνουν κι είσαι γεμάτος ενέργεια κι άλλες που το πρωινό μοιάζει κουραστικό απ’ την πρώτη αναβολή στο ξυπνητήρι. Κάθε μέρα είναι διαφορετική και ξεχωριστή. Είναι μια κενή σελίδα στο σημειωματάριό σου, την οποία καλείσαι να ζωγραφίσεις με τα χρώματα της καρδιάς σου, που κάποιες φορές είναι ψυχρά -και ανάποδα- και άλλες θερμά σαν το κίτρινο του ήλιου. Μην το σκέφτεσαι τόσο, να είσαι αυθόρμητος, να εκφράζεις πώς νιώθεις, χωρίς ντροπή κι αναστολές.

 

[rf_suggested_product

 

Δε χρειάζεται να βαίνουν όλα τέλεια, ούτε και να πνίγεσαι σε μια σταλιά νεράκι, αν κάποιες φορές η μέρα δεν κυλάει όπως θέλεις. Αλίμονο αν ήταν τόσο εύκολο, εξάλλου. Να μπορούσες να πατήσεις ένα κουμπί, να έλεγες «σήμερα θέλω να μου πάνε όλα καλά» και να γινόταν. Να λειτουργούσαν όλα στον αυτόματο. Ακόμα, όμως, κι αν κάτι τέτοιο γινόταν, θα έλειπε η δράση. Κάθε μέρα είναι ένα δώρο για το οποίο πρέπει να είσαι ευγνώμων. Μη σκας τόσο γι’ αυτά που συμβαίνουν. Ανάσες να παίρνεις και θα τη βρεις την άκρη. Όλα γίνονται.

Να θυμάσαι ότι η ζωή είναι πιο εύκολη όταν τη ζεις μέρα με τη μέρα. Όταν συνειδητοποιείς πως υπάρχει και αύριο αν δε σου βγήκε κάτι σήμερα, όταν θυμάσαι πως η επόμενη μέρα είναι μια νέα σελίδα στο βιβλίο σου. Είναι μια ευκαιρία που σου ανοίγεται και μπορείς να αρπάξεις για να τα δεις όλα αλλιώς, με χιούμορ, χαλαρά, κάνοντας στην άκρη την πίεση. Κράτα τα καλά που σου συμβαίνουν και προχώρα.

Προσπάθησε να διώξεις λίγο τη μιζέρια και κλείσε πονηρά το μάτι σε όσα σε περιμένουν. Μην αφήνεις μικροπράγματα να σου στερούν τη χαρά του αύριο. Κάθε δύσκολη μέρα σε γεμίζει δύναμη και σοφία, αρκεί να συνεχίσεις να προσπαθείς και να ελπίζεις ότι η επόμενη θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με χθες. Μην κατσουφιάζεις συνέχεια, υπάρχει χρόνος να διορθώσεις πράγματα και να τελειώσεις όλα εκείνα που έχουν μείνει μισά. Χαμογέλα και περίμενε τα καλύτερα που αυτή τη στιγμή μπορεί να ‘ναι στον δρόμο.

Συντάκτης: Χρυστάλλα Σωκράτους
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.