Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι δε συμμερίζομαι και πολύ τα άστρα. Ας συνεχίσουμε με το γεγονός ότι σου απευθύνει το λόγο ένας Αιγόκερως. Περίμενε, μη σταματήσεις να με διαβάζεις. Θα σου δώσω δέκα, ολόκληρους λόγους ακόμη, γιατί να μην ερωτευτείς έναν Αιγόκερω.

Πρώτον: Ο Αιγόκερως  δεν εμπιστεύεται εύκολα. Σε δοκιμάζει. Συνέχεια. Τεστάρει τις αντοχές σου πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Μπορεί να έχετε μια φιλία ή μια σχέση αρκετά χρόνια, αλλά αυτός θα συνεχίσει να έχει τις αμφιβολίες του, γιατί έτσι μπορεί κι έτσι πρέπει.

Δεύτερον: Ενθουσιάζεται εύκολα. Μπορεί να ενθουσιαστεί με ένα λουλούδι που είδε στο δρόμο και να μιλάει όλη μέρα για εκείνο το όμορφο λουλούδι σπάζοντάς σου τα νεύρα.

Τρίτον: Ερωτεύεται δύσκολα. Όταν λέμε δύσκολα, εννοούμε σχεδόν ποτέ. Μπορεί να ερωτευτεί μία με δυο φορές στη ζωή του και για εκείνον ο χρόνος σταματάει εκεί. Δε μένει κολλημένος, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, αλλά για να ξεπεράσει τα συναισθήματα που του δημιούργησε εκείνο το πρόσωπο, θέλει πολύ υπομονή και γερό στομάχι.

Τέταρτον: Είναι τελειομανής. Θέλει να γίνονται όλα, όπως τα θέλει. Μπορεί να κάνει δυο μέρες να σου απαντήσει σ’ ένα chat στο facebook, μόνο και μόνο γιατί δε θέλει να σου πει κάτι που δε του είναι αρκετό.

Πέμπτον: Είναι απίστευτα κριτικός. Όχι αυτός με τη ρακί, ο άλλος που σου σπάει τα νεύρα, γιατί κάθε φορά θα βρει να σου πει κάτι για εσένα.

Έκτον: Είναι υπερβολικός. Σχεδόν σε όλα. Βασικά η υπερβολή δεν έχει μέτρο. Οπότε πάμε πάλι να το διατυπώσουμε σωστά. Είναι υπερβολικός. Είτε σε θετικά συναισθήματα, είτε σε αρνητικά. Θα το ζήσει μέχρι εκεί που δεν πάει το συναίσθημα και μερικές φορές θα το φτάσει σε σημείο να το τραβήξει απ’ τα μαλλιά.

Έβδομον: Είναι πολύ συνειδητοποιημένος. Ξέρει τι θέλει να έχει στη ζωή του, πώς το θέλει και γιατί. Γνωρίζει τον εαυτό του καλύτερα απ’ τον καθένα κι αυτό γιατί -είπαμε- δεν εμπιστεύεται εύκολα.

Όγδοον: Όταν δεν έχει τι να κάνει, τρώγεται με τα ρούχα του. Δεν μπορεί να καθίσει στον κώλο του με τίποτα. Θέλει εξέλιξη στα πάντα. Μισεί τη στασιμότητα και στον ίδιο, αλλά πολύ περισσότερο στους γύρω του.

Ένατον:  Όταν θυμώσει θέλει αρκετό χρόνο για να ξεθυμώσει. Δε θυμώνει συχνά. Εκνευρίζεται τις περισσότερες φορές. Αλλά αν θυμώσει, βρες κατσάβραχο να κρυφτείς από πίσω, γιατί δε σε σώζει ούτε ο Μπρούς Λι.

Δέκατo και τελευταίο: Αν αποφασίσει να σε βγάλει από τη ζωή του, δεν πρόκειται να ξαναβρεθείς ποτέ ξανά σ’ αυτήν. Θα σε κάνει πραγματικά ν’ αμφιβάλλεις για την ύπαρξή σου, χωρίς δεύτερη σκέψη. Δίνει αρκετές ευκαιρίες, αλλά αν νιώσει ότι δεν μπορείς να του προσφέρεις τίποτα παραπάνω, θα σε αφήσει στη φωτιά σου να καίγεσαι κι ούτε θα γυρίσει να σε κοιτάξει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξεις ή ακόμη χειρότερα να ερωτευτείς έναν Αιγόκερω. Μπορώ, όμως, σίγουρα να σου πω έναν και μοναδικό λόγο για να νιώσεις τυχερός που τον γνώρισες: Ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικός απ’ όλους τους ανθρώπους που έχεις γνωρίσει ή θα γνωρίσεις στη ζωή σου, ίσως γι’ αυτό τελικά τον ερωτεύεσαι! 

 

Επιμέλεια κειμένου Λάμδας Βήτα: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Λάμδα Βήτα