Η Ελένη Βαλαβάνη μιλάει για τον εθισμό στον πόνο. Δες όλο το άρθρο εδώ!

poly741

Σάββατο βράδυ. Σε κάλεσαν πάλι να βγείτε για ποτό και το κρεβάτι σου μοιάζει πιο θελκτικό από ποτέ. Τι θέλουν τώρα κι αυτοί Σαββατιάτικα να πάμε να στριμωχτούμε μέσα σε ένα μπαρ, παρέα με αγνώστους κι ακούγοντας μουσική που σπάνια είναι αυτή που όντως θέλουμε να ακούσουμε.

Με βαριά καρδιά σηκώνεσαι για να αρχίσουν οι ετοιμασίες. Να διαλέξεις τι θα βάλεις και τι πάει με τι. Άσε που πρέπει να κάνεις και μπάνιο. Στο άκουσμα αυτής της σκέψης νομίζω πως βρήκες λίγη απ’ τη χαμένη σου διάθεση. Τώρα μάλιστα! Μια αγαπημένη στιγμή της ημέρας έχει φτάσει.

Στο μπάνιο σου κάνεις κουμάντο εσύ. Όπως διαλέγεις τη θερμοκρασία του νερού σου με παρόμοιο τρόπο διαλέγεις και τα κομμάτια τραγουδιών που θα συντροφεύουν αυτή σου τη στιγμή. Σε αυτό το μέρος ο Dj είσαι εσύ. Οι εναλλαγές μπορούν να είναι από έντεχνα και βαριά λαϊκά, μέχρι χιπ χοπ και rnb. Το θέμα είναι, όμως, πως κανένας δε θα παραπονεθεί για τις μουσικές σου επιλογές. Κανένας δε θα σε κρίνει που από Μάκη Δημάκη το γυρνάς ξαφνικά σε Ελευθερία Αρβανιτάκη. Α, είπαμε! Όλα κ όλα! Κουμάντο ο καθένας στην μπανιέρα του.

Φυσικά, το καλύτερο μέρος είναι πως μπορείς να τραγουδήσεις με την ψυχή σου. Τι κι αν είσαι από φωνή κορμάρα; What happens in the bathtub stays in the bathtub (ό,τι συμβαίνει στην μπανιέρα, μένει στην μπανιέρα.) Αφέσου ελεύθερος και βγάλε το ταλέντο από μέσα σου. Η σκηνή –και τα πλακάκια– είναι δική σου, μπορείς να δώσεις την καλύτερή σου ερμηνεία. Και το καλύτερο είναι πως στο τέλος μπορείς να σε χειροκροτήσεις κιόλας, αν είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου ή να συνεχίσεις την προετοιμασία. Αν, δε, έχεις το μικρόβιο του τραγουδιστή μέσα σου, το ντους σου φαίνεται σαν πρόβα τζενεράλε. Η αυλαία έπεσε, φώτα, κάμερα, πάμε!

Αν ξεχάσεις και κανένα στίχο δεν έγινε και τίποτα, δε θα βρεθεί κανένας να σε κοροϊδέψει και δε θα νιώσεις καμία αμήχανη ντροπή όπως γίνεται συνήθως. Οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες θα έχουν προτεραιότητα στο play list σου κι εκεί είναι που θα τα δίνεις όλα. Είτε είσαι φρεσκοχωρισμένος είτε ερωτευμένος και τρισευτυχισμένος, τα καψουροτράγουδα θα έχουν πάντα μια θέση στη λίστα σου και στην ατμόσφαιρα της μπανιέρας σου. Μπορείς να κλάψεις, να φωνάξεις και να βρίσεις και να μη σε νοιάζει αν θα σε ακούσει κανείς.

Όλα αυτά απολαμβάνοντας το ντους σου και τη μουσική σου στο τέρμα. Τι τα χρειάζεσαι τα μπαρ εξάλλου και τους άγνωστους-γνωστούς dj όταν εσύ είσαι εκείνος που ξέρει καλύτερα τι απολαμβάνεις να ακούς. Μου φαίνεται πως πάλι θα την ακυρώσεις εκείνη την έξοδο.  Δεν τη χρειάζεσαι.

Δε χρειάζεσαι κανένα άλλο πάρτι, το καλύτερο το κάνεις στο ντους σου παρέα με τον εαυτό σου και τη μουσική σου. Αφήστε το, παιδιά, δε θα έρθω μαζί σας στο πάρτι, μόλις γύρισα από ένα.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Αποστολάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη