Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

sum213

Σεξ.

Η πηγή της ζωής. Το δέσιμο των ερωτευμένων και η μεγίστη καλοπέραση όσων δεν έχουν απαρνηθεί τα εγκόσμια σε κάποιο μοναστήρι.

Όμως όπως και να το κάνεις το σεξ είναι ευχάριστο για όλων των ειδών τους ανθρώπους. Από τον πιο μίζερο μέχρι το μεγαλύτερο party animal της παρέας όλοι περιμένουμε το επόμενο κρεβάτωμα με ανυπομονησία.  Έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι.

Όλα άρχισαν όταν εκατομμύρια χρόνια πριν ο εγκέφαλος που κουβαλούσαμε κατάλαβε πως για να είμαστε πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι για αναπαραγωγή πρέπει να συνδέσει τη γενετήσια πράξη με κάποιο θετικό κι ευχάριστο συναίσθημα.

Έτσι έγινε, κι εκεί πέρα, τότε ακριβώς, γεννήθηκε η καύλα. Εκείνη, η δυνατότερη ορμή του ανθρώπου, που βρίσκεται σ΄ αυτά τα 5-10 δευτερόλεπτα μετά απ’ το σεξ, με το έντονο και ολοκληρωτικό κενό που κάποιοι τόλμησαν να πουν πως είναι ότι κοντινότερο μπορούμε ν’ αντιληφθούμε για Θεό.

Τι ωραία εικόνα; Να είσαι αγκαλιά με κάποιον μες την νύχτα και να χάνεστε ο ένας πάνω στον άλλον. Ένα κορμί που θέλεις να γνωρίσεις, μια μυρωδιά για να γεμίσεις τα πνευμόνια σου, δυο χείλη που θες να πιεις.

Σχεδόν, ολόκληρος ο λόγος ύπαρξής μας.

Κι όμως, ο άνθρωπος, ως γνωστός σπασαρχίδης σαν οντότητα, δεν έχει αφήσει ούτε αυτή, την τελειότερη των αισθήσεων να υπάρξει χωρίς κάποιου είδους ενοχή να της φορτώσει.

Ακόμα κι εκεί βρήκε να βάλει φραγμούς και όρια για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη, όση μπορεί τουλάχιστον, που έχει σαν πράξη το σεξ.

Και η τερατογέννα μάνα των αντιλήψεων που αφορούν το σεξ έχει να κάνει με το πόσους άντρες κοιμήθηκε μια γυναίκα. Αν συγκεκριμένα είναι πολλοί τότε παίρνει το εγκώμιο της πουτάνας και πρέπει είτε να ζήσει μια ζωή δακτυλοδεικτούμενη είτε να μετακομίσει κάπου άλλου φοβούμενη να εκδηλώσει τη σεξουαλικότητά της.

Υπάρχει μια βάση πίσω απ΄ αυτή την αντίληψη.

Ένας άντρας για να πάει με πολλές γυναίκες (χωρίς να πληρώσει) πρέπει να έχει στοιχεία που τον κάνουν αρεστό. Αυτοπεποίθηση, ήθος, αξίες. Ίσως εμφάνιση, ίσως οικονομική επιφάνεια, ίσως άλλα υποθετικά χαρακτηριστικά. Όπως λέει και ο Jim Jeffries όμως μια γυναίκα για να πάει με πολλούς άντρες το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να είναι παρούσα!

 

Δεν υπάρχει ηθικόμετρο, κι ευτυχώς που δεν υπάρχει. Ούτε οι διάφοροι ερωτικοί σύντροφοι που πέρασαν απ’ τη ζωή μιας γυναίκας καθόριζουν κάτι για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης για το πόσο ευτυχισμένο μπορεί να κάνει τον άντρα της ή την οικογένειά της.

Κι εδώ που τα λέμε δεν νομίζω να ήταν και ποτέ.

Η ανάγκη χειραφέτησης του σεξ και φυσικά η καταπίεση των γυναικών, που ακόμα και στις μέρες μας καλά κρατεί σε μέρη του πλανήτη, το μόνο που καταφέρνει είναι να καταπιέζει ανάγκες εξίσου φυσικές με εκείνη της αναπνοής.

Το σεξ είναι μια εμπειρία που ανυψώνει, δοκιμάζει και κάπου- κάπου ολοκληρώνει τις ανθρώπινες σχέσεις σε ένα κομμάτι βασικό για την ευτυχία ενός ζευγαριού. Του σεξουαλικού. Και όλοι πρέπει να λαμβάνουν την ίδια αντιμετώπιση όσων αφορά την ευχαρίστησή του.

Στην τελική κανείς δεν είδε κακό με το να συμπεριφέρεται έτσι ακριβώς όπως θέλει να του συμπεριφέρονται.

Κι από τη στιγμή που δε θέλω να δίνω λογαριασμό για το με πόσες και με ποιες παίξαμε μ’ αυτά που κατουράμε, έτσι δε με παίρνει και να κρίνω τι κάνει η κάθε γκόμενα στο κρεβάτι της. 

Ξέρω hatters gonna hate αλλά  «να ‘στε καλά να πηδιέστε, εγώ σας αγαπώ…».

 

Συντάκτης: Γιάννης Κατάκης