Article of the day: H Μόνικα Καράμπεη αναλύει το μεθύσι του ερωτευμένου. Διάβασε το άρθρο εδώ. 

paneri205

Μετά από μια κουραστική μέρα, όλοι χρειαζόμαστε να χαλαρώσουμε. Είτε με φίλους είτε με το ταίρι μας, είτε μόνοι στο σπίτι, τα βράδια ανήκουν σ’ εμάς. Ο καθένας βέβαια έχει και διαφορετική άποψη για το ιδανικό βράδυ. Αυτή ήταν κι η ερώτηση του poll της προηγούμενης εβδομάδας. Πώς προτιμάτε άραγε να περνάτε τις βραδιές σας; Τέσσερις οι επιλογές και τ’ αποτελέσματα το ένα αρκετά κοντά στο άλλο.

Όπως φαίνεται, οι περισσότεροι προτιμούν κάτι απλό κι ήρεμο. Το 35% απάντησε πως η τέλεια βραδιά είναι αγκαλιά με το μωρό στον καναπέ. Πρωταρχική μας ανάγκη είναι η συντροφικότητα. Όσο κι αν προσπαθούμε να δείξουμε το αντίθετο –από φόβο μην πληγωθούμε– μέσα μας αυτό ζητάμε. Κάποιον να είναι εκεί για εμάς εκείνες τις βραδιές που γυρνάμε πτώματα απ’ τη δουλειά ή τη σχολή. Κάποιον να επικοινωνούμε ουσιαστικά.

Η ιδανική βραδιά γι’ αυτά τα άτομα δεν περιλαμβάνει ατέλειωτες βόλτες και λόγια χωρίς ουσία μέσα σε καφετέριες με τη μουσική τόσο δυνατά που σου τρυπάει τ’ αυτιά. Μια χαζή ταινία –που αξίζει γιατί τη βλέπετε μαζί–, μια κουβέρτα και μια αγκαλιά, είναι αρκετά.

Πολύ κοντά, έρχεται η επόμενη επιλογή με το 30%. Αυτοί που προτιμούν να περνούν τη βραδιά τους με τσιπουράκι, ακορντεόν και μεζέ. Οι αιώνια ρομαντικοί, οι λάτρεις της παλιάς εποχής. Ούτε αυτοί τρελαίνονται με τα πολλά τζέρτζελα και τις φασαρίες. Έχουν λίγους φίλους και καλούς και ξέρουν να περνούν πραγματικά καλά. Τα ρεμπετάδικα είναι το δεύτερο σπίτι τους τα Σαββατοκύριακα και θέλουν να μοιράζονται την αγάπη τους για το φαγητό, το ποτό και τη μουσική με τους αγαπημένους τους.

Πιστεύουν πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τη γλεντάμε όπως πρέπει. Πολλές φορές θ’ αρχίσουν να τραγουδούν δυνατά και τότε το κέφι θ’ ανάψει. Παρασέρνουν και τους άλλους γύρω τους κι όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα. Ναι, ξέρουν τι θα πει καλοπέραση.

Το 23% προτιμάει κάποιο ψαγμένο μπαράκι για τη βραδινή διασκέδασή του. Είναι οι εναλλακτικοί τύποι που απεχθάνονται οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μάζα. Ένα ήσυχο μπαράκι με χαμηλό φωτισμό και ροκ ή έντεχνα τραγούδια, είναι η ιδανική επιλογή γι’ αυτούς. Εκεί βρίσκονται στο στοιχείο τους και μπορούν να είναι επιτέλους ο εαυτός τους.

Δε χρειάζεται πλέον να υποκρίνονται πως τους αρέσουν τα τραγούδια που παίζουν στα clubs, ούτε να φωνάζουν για ν’ ακουστούν. Συνήθως, η μουσική στα μπαράκια αυτά δεν είναι εκκωφαντική και μπορεί όποιος θέλει ν’ απολαύσει το ποτό του κάνοντας συζητήσεις περί ανέμων κι υδάτων. Είναι ιδανική επιλογή για πρώτο ραντεβού αλλά και για μια ήσυχη μάζωξη φίλων που έχουν καιρό να τα πουν – ή και όχι.

Υπάρχει όμως και το 12%. Είναι αυτοί που προτιμούν να χτυπιούνται στα clubs τα βράδια. Είναι τα άτομα με την αστείρευτη ενέργεια, οι ψυχές της παρέας. Αγαπούν το χορό και τη δυνατή μουσική κι έχουν ανάγκη να εκτονώνονται μέσα από αυτά. Τα clubs στις μέρες μας είναι γεμάτα κάθε βράδυ, αλλά όπως φαίνεται, μόνο το 12% τα απολαμβάνει πραγματικά. Γιατί όμως; Γιατί κάποιος που δε γουστάρει αυτόν τον τρόπο διασκέδασης, πηγαίνει τόσο συχνά σε αυτά;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο κυριότερος, είναι η μαζικοποίηση. Έχει επικρατήσει ότι αυτός ο τρόπος διασκέδασης είναι ιδανικός για την εποχή μας. Για κάποιους μπορεί όντως να είναι και καλά κάνουν και τον προτιμούν. Όμως οι υπόλοιποι, γιατί το κάνουν αυτό στον εαυτό τους;

Καλό είναι ν’ αρχίσουμε να είμαστε ειλικρινείς και πρώτα απ’ όλα μ’ εμάς τους ίδιους. Οι φίλοι μας, αν είναι πραγματικοί, θα μας αγαπούν ακόμα κι αν δεν τους ακολουθήσουμε μια μέρα στο club. Μπορεί κάποια άλλη στιγμή, να έχουμε όρεξη για καταχτύπημα και να πάμε κι εμείς. Όμως τι νόημα έχει να βγούμε σε κάποιο μέρος όπου θα δώσουμε τα λεφτά μας και θα είμαστε με το ρολόι στο χέρι; Ο καθένας έχει τα δικά του γούστα κι αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι. Θα ήταν τόσο βαρετό!

Όπως φαίνεται λοιπόν, αγαπάμε τις ήσυχες βραδιές με λίγους και καλούς. Δε μας γεμίζουν πλέον οι επιφανειακές σχέσεις κι αυτό αντανακλάται κι από τις προτιμήσεις μας στις εξόδους. Βέβαια, μια καλή εκτόνωση πού και πού, ποτέ δε μας χαλάει! Είναι στη φύση μας άλλωστε να γλεντάμε, ανεξαρτήτως τρόπου διασκέδασης. Αρκεί να έχουμε δίπλα μας, ανθρώπους που μας γεμίζουν.

 

Επιμέλεια Κειμένου Χριστίνας Κωνσταντουδάκη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Χριστίνα Κωνσταντουδάκη