Έπεσε η ερώτηση.

Δόθηκε η απάντηση με το 80% να υποστηρίζει το «ναι» με ένα σώμα, μια φωνή και καμία απολύτως συστολή.

Ε ναι λοιπόν, η εξουσία είναι αφροδισιακή και όποιος τολμήσει να πει το αντίθετο, ή που την έχει πατήσει και βγάζει τις επιφυλάξεις του, ή που δεν το έχει ζήσει ποτέ.

Μη με ρωτήσετε ποιο. Το story του 50 shades of grey και των 9,5 εβδομάδων,που θέλει τον έναν κυρίαρχο κι αυταρχικό και τον άλλον άνευ όρων παραδομένο στην δύναμή του, δημιουργώντας έτσι την απόλυτη ερωτική φαντασίωση παντός καιρού και φύλου.

Έχει να κάνει ίσως με το ότι από την στιγμή που γεννιέσαι, μαθαίνεις σε κάποιον να υπακούς, ξεκινώντας από τους γονείς σου, συνεχίζοντας με καθηγητές και δασκάλους για να καταλήξεις στο αφεντικό σου (το οποίο κάλλιστα μπορεί να παίξει και τον αντίστοιχο ρόλο στο κρεβάτι σου).

Άρα κανόνας πρώτος, είναι στο DNA και το πετσί σου ο ρόλος του υπό. Από κει και πέρα το πως εσύ τον διαχειρίζεσαι έχει να κάνει με ποια πλευρά θα σε καυλώσει στον ερωτικό τομέα.

Αν είσαι δυναμικός και σίγουρος χαρακτήρας, επομένως ξέρεις να επιβάλλεσαι, το να νοιώσεις υπό δε θα σε χαλάσει, γιατί θα φέρει αυτό το κάτι διαφορετικό και θα σου δώσει την ψευδαίσθηση πως υπάρχει και η περίπτωση του να μην περάσει το δικό σου.

Λίγος παραπάνω εκνευρισμός, λίγο πες εσύ να πω κι εγώ, λίγο σωματική πίεση και καταστολή,      αρκούν για να φτιάξεις την τέλεια συνταγή στο ερωτικό παιχνίδι της εξουσίας.

Από την άλλη αν είσαι ο ήσυχος και πράος της υπόθεσης, ακόμα κι αν το θύμα στη ζωή σου είσαι ξεκάθαρα εσύ, ή που θα γουστάρεις το ρόλο του υπό και στο κρεβάτι σου, ή που θα σου βγει όλη η αυταρχικότητα του Μικι Ρουκ, ώσπου θα βρεθείς με βραχνή φωνή και πονηρό γελάκι να λες με αυτοπεποίθηση «γδύσου και πέσε στα τέσσερα».

Μην το πας σε καμία περίπτωση σεξιστικά, γιατί θα κάνεις τεράστιο λάθος αν πιστεύεις πως η επιβολή εξουσίας είναι προνόμιο των αντρών καθαρά.

Τα μοτίβα διευθυντή- προϊσταμένου, πλούσιου- οικονομικά δυσχερούς, ακόμα και έμπειρου- πρωτάρη, είναι σχήματα που παρατηρείς την εναλλαγή των ρόλων και στα δύο φύλα.

Άλλωστε τι πιο σέξυ από μια γυναίκα με πένσιλ φούστα και ανοιχτό πουκάμισο, που σου υπαγορεύει πως να την φτάσεις στον οργασμό μετά τις υπερωρίες που εκείνη σου έβαλε για να σε κρατήσει δυο ώρες παραπάνω στο γραφείο.

Σε πιο ακραίες δε περιπτώσεις, μπορείς να συναντήσεις από role playing μέχρι σφαλιάρες και δεσίματα μέχρι να παρακαλάς για το αντίθετο.

Κι εκεί κρύβεται όλη η μαστούρα του θέματος, να νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να προστατεύσεις την ηθική και την ακεραιότητά σου, ή από το άλλο άκρο να θεωρείς πως για εκείνη τη στιγμή έχεις έναν άνθρωπο που εν μέρει σε υπηρετεί όπως εσύ γουστάρεις.

Η εξουσία λοιπόν, είναι αφροδισιακή και ίσως δεν έπρεπε καν να τεθεί η ερώτηση.

Κι αν εσύ που το διαβάζεις αυτό το κείμενο ακόμα αμφιβάλλεις, σε προκαλώ να το δοκιμάσεις.

Extra bonus το παγάκι από τις 9,5 εβδομάδες.

Κι αν δεν ξέρεις εσύ τι να το κάνεις, μη σκας μόλις έμαθες τον ρόλο σου.

Θα ξέρει ο άλλος.

 

Συντάκτης: Γιοβάννα Κοντονικολάου