paul2016

Ο έρωτας είναι ένα περίπλοκο και παράξενο παιχνίδι. Επιφυλάσσει πολλά ερωτηματικά. Για το πώς θα εξελιχθεί, ακόμα και για το αν εξελιχθεί. Κι υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αμοιβαίος. Και καταφέρνει να βρει έναν πιο ομαλό δρόμο. Έτσι, έστω, δείχνει. Καταφέρνει να πάρει, μάλλον, έναν δρόμο συνένωσης. Έναν δρόμο που βαφτίζουμε «σχέση». Όμως η ύπαρξη σχέσης δε συμβαδίζει με την ύπαρξη της απόλυτης αρμονίας. Πράγμα λογικό. Καθώς όσο υπάρχει έρωτας, υπάρχουν και στιγμές έντονης διαμάχης. Υπάρχουν, εν ολίγοις, στιγμές που μαλώνουμε με τη σχέση μας. Κι αυτό το ζήτημα διαπραγματευτήκαμε στο poll της προηγούμενης βδομάδας. Πώς αντιδρούμε, λοιπόν, όταν η αρμονία της σχέσης μας, έρχεται να συναντήσει το χάος;

Με ένα συντριπτικό ποσοστό (48.50%) να απαντάει πως στη μάχη, απαντάς με μάχη. Πως ο έρωτας μετριότητες δε χωράει. Σε κανέναν τομέα. Άτομα που κινούνται με βάση το συναίσθημα. Και δε θέλουν για κανέναν λόγο να περιορίσουν όσα νιώθουν, τη στιγμή που τα νιώθουν. Άλλωστε, αυτός είναι κι ο σκοπός. Αν είσαι ψεύτικος με τη σχέση σου, πώς να αναζητάς ύστερα αλήθειες; Όποτε μιλάμε για άτομα που θα μαλώσουν και θα φωνάξουν και θα βγάλουν την οργή τους. Κι η συνέχεια ίσως κρίνει πόσο αξίζει αυτή η συνένωση.

Ίσως η μάχη σβήσει με καλό, γεμάτο πάθος, σεξ, που μας θυμίζει τη φυσική έλξη που ενώνει αυτά τα δυο σώματα. Κι ίσως έτσι αυτή η ένταση να ενδυναμώνει τη σχέση τους. Ίσως, πάλι, την οδηγήσει απλά σε συντρίμμια, ίσως σπάει ακόμα κάτι κάθε φορά, κάνοντάς μας να καταλάβουμε πως ίσως, τελικά, δεν είναι για να ‘μαστε μαζί. Όπως και να ‘χει, μιλάμε για ανθρώπους του συναισθήματος. Που αποφασίζουν να δράσουν, πριν σκεφτούν.

Ακολουθούν, με ποσοστό 27.57%, τα άτομα που διακατέχονται από πιο ήρεμα πνεύματα. Άτομα που επεξεργάζονται την κατάσταση ως έχειν, και πράττουν ανάλογα. Άτομα που βαδίζουν σε μονοπάτια λογικής. Και καταλαβαίνουν κάθε φόρα ποια είναι η δική τους ευθύνη. Δε φοβούνται να δείξουν πως έκαναν λάθος και να ζητήσουν συγγνώμη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για άτομα που δε διακατέχονται απλά από ψυχραιμία κι ενσυναίσθηση, άλλα είναι συνάμα γεμάτα αυτοπεποίθηση κι έχουν αποδεχτεί κάθε πτυχή τους. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, θέλει δύναμη να παραδεχτούμε τις αστοχίες μας και την αδύναμη φύση μας. Να παραδεχτούμε πού είμαστε φάουλ, να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τη σχέση μας, και να ζητήσουμε συγχώρεση.

Ίσως, πάλι, να δίνουμε υπερβολική σημασία σε μικροπροβλήματα και να πρέπει να αφήσουμε μερικά πράγματα να πάρουν τη φυσική τους ροή. Ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό (16.05%) αποφασίζει να αφήσει το ζήτημα να ξεθυμάνει από μόνο του. Ποντάρει πως η φωτιά δε θα φουντώσει και θα σβήσει με τον χρόνο μόνη της. Όμως μια φωτιά αφήνει πίσω της στίγματα. Όποτε μιλάμε για άτομα που ενώ διατηρούν σχέσεις αγάπης κι ηρεμίας, κρύβουν μέσα σε αυτές ζητήματα που ίσως φοβούνται να αντιμετωπίσουν. Μιλάμε για άτομα που τρέχουν απ’ τα προβλήματα και φοβούνται να τα αντιμετώπισουν. Όμως σίγουρα θα πρέπει να έρθει αυτή η στιγμή, γιατί κάποτε δε θα χωρά αναβολές.

Καβγάς; Τι είναι αυτό; Βγαίνει και σε ροζ; Η αρμονία της σχέσης μας έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που πλέον τα βρίσκουμε σε όλα. Ουτοπία; Κι όμως, με ποσοστό 8.37%, υπάρχουν κι αυτού του είδους οι σχέσεις. Άτομα που ίσως γνωριζόντουσαν πριν επιλέξουν το «μαζί».  Ίσως ήταν και πολύ κάλοι φίλοι. Ή, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, είχαν απ’ την αρχή τόσο καλή χημεία. Μιλάμε για άτομα που κάθε γρανάζι τους ταιριάζει, με έναν τρομακτικά περίεργο τρόπο. Άτομα που πέρα από εραστές είναι πάνω απ’ όλα φιλαράκια. Κι ό,τι κι αν γίνει με τη σχέση τους, σίγουρα θα μείνουν φίλοι.

Είτε είσαι άνθρωπος παρορμητικός είτε είσαι τύπος χαμηλών τόνων, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η ειλικρίνεια είναι ένας άξονας που πρέπει να κυριαρχεί στη σχέση σου. Μίλα για όσα νιώθεις, τη στιγμή που τα νιώθεις. Το να κρυβόμαστε μας οδηγεί στο να μην μπορούμε πλέον να παρουσιάσουμε όλες τις πτυχές του εαυτού μας. Στο να χάνουμε, σταδιακά, αυτό το κάτι δικό μας, από φόβο. Καλύτερα να μετανιώσουμε για κάτι παραπάνω που είπαμε και κάναμε, παρά για κάτι που δεν κάναμε.

Συντάκτης: Νταϊάνα Κραέτε
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!