Την εβδομάδα που μας πέρασε σας θέσαμε ένα ερώτημα. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για σεξ. Οπότε και σας ρωτήσαμε: πιο απελευθερωμένος νιώθεις με έναν άγνωστο ή με το επίσημο ταίρι;

Μπορώ να πω πως τα αποτελέσματα με άφησαν άφωνη μιας και περίμενα ακριβώς το αντίθετο. Όχι μόνο δε νιώθετε πιο ελεύθερα με έναν άγνωστο –όπως εγώ πίστευα – αλλά το ποσοστό των αναγνωστών που προτιμά το επίσημο ταίρι του ανέρχεται στο 74%! Εντάξει παιδιά, το καταλάβαμε, είστε ρομαντικοί κι αγαπάτε το σύντροφό σας.

Το σεξ με έναν άγνωστο μπορεί να είναι απλό, συνηθισμένο ως πολύ ελεύθερο, άγριο και χυδαίο. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δε σε νοιάζει πώς θα φανείς στον άλλο. Είναι η ευκαιρία να βγάλεις πάνω του όλα τα απωθημένα σου και να κάνεις όλα αυτά που πάντα ντρεπόσουν να ζητήσεις για να μη σε παρεξηγήσουν. Με το σκεπτικό πως από την επόμενη μέρα θα παραμένετε δύο άγνωστοι, πως το πρωί ο καθένας θα πάρει τα πράγματα του και θα φύγει αθόρυβα, οι ενδοιασμοί φεύγουν και τα τείχη πέφτουν.

Το σεξ με το επίσημο ταίρι το αποκαλούμε έρωτα. Όταν είσαι με ένα άτομο μαζί καιρό σταματάς να το ντρέπεσαι. Μέρα με τη μέρα μαθαίνεις όλα τα σημεία του κορμιού του και αυτό το ίδιο. Δε σε νοιάζει πλέον τόσο το πώς σε βλέπει, το αν έχεις ξυριστεί παντού κι αν έχεις βάλει ένα κιλό make up για να καλύψεις κάθε ατέλεια, ξέρεις πως δε τον νοιάζουν αυτές οι λεπτομέρειες. Όταν λοιπόν πιστεύεις πως δε θα σε κρίνει για το πώς μοιάζεις και το πώς φέρεσαι, τότε είναι που δε φοβάσαι να ζητήσεις κι αυτά που επιθυμείς.

Αν μια σχέση στηρίζεται στην επικοινωνία τότε θα είναι αρκετά εύκολο να μιλήσετε και για τα παράπονά σας πάνω στο θέμα του κρεβατιού. Να ζητήσετε ο ένας από τον άλλο ό,τι ποθείτε, να μοιραστείτε κρυφά γούστα κι επιθυμίες και να προσπαθήσετε να καλύψετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Γιατί σε μια σχέση δεν είσαι μόνος, πρέπει να σεβαστείς για να σε σεβαστούν.

Βέβαια τέτοιες καταστάσεις ζουν άτομα που βρίσκονται σε σχέση πολύ καιρό κι έχουν περάσει την αμήχανη πρώτη περίοδο. Γιατί υπάρχει και η δύσκολη περίοδος. Είναι ο καιρός που το ζευγάρι είναι μαζί και καταπιέζεται. Είναι οι πρώτοι μήνες της σχέσης όπου ουσιαστικά η σχέση δοκιμάζεται. Οι σύντροφοι, λοιπόν, φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά γιατί η περίπτωση της απόρριψης καραδοκεί. Και σωπαίνουν. Περνάνε στιγμές που δεν τους ικανοποιούν πλήρως με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα το αλλάξουν αυτό. Παρουσιάζουν ένα ψεύτικο σεξουαλικό χαρακτήρα, γεγονός το οποίο είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση αργότερα.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτόν τον πλανήτη, έχουμε διαφορετικές απόψεις, συνήθειες, πάθη· έχουμε κάνει ακόμα και διαφορετικά λάθη κι όλα αυτά μας βγαίνουν πάνω στις στιγμές που είμαστε με το σύντροφό μας. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν υπάρχει μια στάση στο σεξ, δεν υπάρχει μόνο μια επιλογή. Το να είσαι ελεύθερος να επιθυμείς ό,τι σε ικανοποιεί δεν είναι ντροπή, είναι δικαίωμα. Διεκδίκησέ το.

 

Επιμέλεια Κειμένου Ζωής Τεκέλογλου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Ζωή Τεκέλογλου