Ο ύπνος είναι απαραίτητος για κάθε ζωντανό ον σ’ αυτόν τον πλανήτη γιατί ξεκουράζει σώμα και πνεύμα. Άλλοι προτιμούν να κοιμούνται στην αγκαλιά του αγαπημένου τους προσώπου μέχρι το πρωί, κι άλλοι γουστάρουν μακροβούτια στο διπλό παρέα με τέσσερα μαξιλάρια, ένα σε κάθε γωνιά του κρεβατιού για ώρα ανάγκης!

Είπαμε λοιπόν σε αυτό το εβδομαδιαίο μας I love Polls, να σας ρωτήσουμε και να μάθουμε για την προτίμησή σας στο θέμα του ύπνου. Γιατί ο ύπνος μπορεί για κάποιους να είναι απλά μια τυπική διαδικασία, απαραίτητη για τον οργανισμό μας και τίποτ´ άλλο, όμως για εμάς τους υπνολάγνους αυτού του κόσμου, πρόκειται για μια απόλαυση, την οποία άνετα την κατατάσσουμε στο top 3 των προτιμήσεων και των αγαθών μας!

Το 56% από εσάς λοιπόν, μας είπε με την ψήφο του ότι ο ιδανικός ύπνος είναι αυτός που απλώνεσαι διαγώνια στο διπλό, και όχι άδικα! Κακά τα ψέματα, δεν είναι κακό να παραδεχτείς πως θέλεις την άνεσή σου και το χώρο σου για να κοιμηθείς. Και φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν αγαπάς τον άνθρωπό σου επειδή απλώς προτιμάς εκείνες τις ώρες να τις περάσεις όσο πιο άνετα μπορείς και να έχεις ένα κρεβάτι δικό σου απ’ άκρη σ’ άκρη. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα κυριαρχούσε η ειλικρίνειά σου, αν αυτή την ερώτηση στην έθετε το έτερον σου ήμισυ κοιτώντας σε στα μάτια.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε και το υπόλοιπο 44% όμως, που επιλέγει τη συντροφιά του αγαπημένου του για να μοιραστεί το μαξιλάρι του και που επουδενί, δεν το λες μικρό ποσοστό.
Οικειοθελώς, προσπαθώ να πλάσω στο μυαλό μου την εικόνα όσων ψήφισαν αγκαλίτσες και ζεστά χουχουλιάσματα -μιας και είναι χειμώνας- και μόνο μία λέξη μου βγαίνει πιο έντονα από μέσα μου: Έρωτας!

Όταν αρχίζεις να πρωτομοιράζεσαι στιγμές με το ταίρι σου, νιώθεις όμορφα κι αποζητάς τη συντροφιά του όσο πιο πολύ γίνεται. Στην ιδέα και μόνο ότι θα κοιμηθείς μαζί του, σε έχει ζεστάνει ήδη η αγκαλιά του. Πιστεύω λοιπόν, πως εκείνοι που ψήφισαν αγκαλιές δαγκωτό, είναι -ως επί το πλείστον- τα ερωτευμενάκια της παρέας. Είστε γλυκά πλάσματα, να ξέρετε και μπράβο σας που το φωνάζετε!

Γιατί όμως κυριάρχησε η άπλα; Μήπως γιατί στο poll ψήφισαν και άνθρωποι αδέσμευτοι που ούτως ή άλλως δεν έχουν άλλη επιλογή ή άνθρωποι καιρό δεσμευμένοι που η καθημερινότητα τους έκανε να προτιμούν να είναι ο ένας στη μια κι ο άλλος στην άλλη άκρη του κρεβατιού, ή ακόμα χειρότερα να κοιμούνται χωριστά; Όπως και να χει, η διαφορά της τάξεως του 6% είναι μικρή και λίγη σημασία έχει.

Αν θα έπρεπε να τοποθετηθώ κι εγώ στη ψηφοφορία, θα μου ήταν κομματάκι δύσκολο να πάρω θέση καθώς είμαι κάπου στο μεταίχμιο. Αγαπώ τη συντροφικότητα και τη θέλω στη ζωή μου, όπως το οξυγόνο, μα γουστάρω και την άπλα μου στο κρεβάτι. 

Εν κατακλείδι, συμπεραίνουμε ότι καλές οι αγκαλιές και οι γλύκες με το αίσθημα, αλλά σαν την άπλα μας δεν έχει! Ο ύπνος είναι ιεροτελεστία και πρέπει να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη αξία σε αυτόν. Γιατί πώς να το κάνουμε βρε παιδί μου; Κάποια πράγματα απλά δεν αλλάζουν. Έτσι έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια που κοιμόμαστε μόνοι μας από παιδιά· να καταλαμβάνουμε το χώρο μας και να απλωνόμαστε χωρίς τύψεις στο κρεβάτι. Θα ξεμάθουμε τώρα τόσο εύκολα επειδή ερωτευτήκαμε;

 

Επιμέλεια κειμένου Μάνθας Τσάμη: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Μάνθα Τσάμη