Μπορούμε να σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς έρωτα; Μάλλον όχι ειδικά όταν τη μοιραζόμαστε με έναν σύντροφο η ερωτική πράξη είναι εκείνη που καθιστά τη σχέση μας αυτό που είναι και τη διαχωρίζει από εκείνη που έχουμε με τα φιλαράκια μας. Ο έρωτας είναι πολλά πράγματα μαζί όμως ένα βασικό είναι η ερωτική επιθυμία για τον άλλον, είναι η δίψα για ένα φιλί, η ένταση σε κάθε άγγιγμα και το τρέμουλο σε κάθε επαφή.

Στην αρχή της σχέσης αυτή η επιθυμία είναι πιο έντονη αφού ο ένας ανακαλύπτει τον άλλο, μαθαίνει κάθε σπιθαμή του κορμιού του και νιώθει πως δεν μπορεί να χορτάσει τις στιγμές μαζί του όμως πολλές φορές βλέπουμε με το πέρασμα του χρόνου αυτή η επιθυμία να ξεθυμαίνει και η επαφή να μειώνεται. Οι λόγοι είναι διάφοροι και πολλές φορές αναπόφευκτοι. Πολλή δουλειά σε δύσκολες συνθήκες, κούραση, άγχος, υποχρεώσεις και φυσικά μέσα σε όλα αυτά η συνήθεια και η φθορά στη σχέση με τον σύντροφό μας.

Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, ώστε να μην αφήσουμε την ερωτική μας ζωή να πάρει την κάτω βόλτα! Να πέντε ιδέες που μπορούν να μας βγάλουν από τη διαδικασία της ρουτίνας και να μη μας αφήσουν να ξαναπέσουμε σε αυτή.

 

1. Σε ένα σπίτι δεν υπάρχει μόνο το κρεβάτι

Εντάξει, το ξέρουμε, είναι βολικό. Το κρεβάτι μας αναμφίβολα αποτελεί το πιο άνετο σημείο του σπιτιού μας και το επιλέγουμε συνήθως και γι΄αυτήν τη δραστηριότητα, όμως μήπως έτσι γίνεται πολύ τετριμμένο και αναμενόμενο; Όταν δεν το περιμένεις και δεν το προγραμματίζεις είναι ακόμα καλύτερα. Κάθε σημείο του σπιτιού είναι ένα πιθανό spot για να περάσετε καλά με το ταίρι σου. Όταν λέμε φαντασία δεν εννοούμε απαραίτητα να επιδοθείτε σε ζογκλερικά αλλά σε μια στιγμή που δεν περίμενες ένα ερωτικό κάλεσμα στην κουζίνα, στο σαλόνι, ή στην αποθήκη δίπλα από κουτιά μπορεί να οδηγήσει σε κάτι απροσδόκητα ερωτικό!

 

2.  Μην υποτιμάς τα προκλητικά εσώρουχα

Τα πιο ερωτικά εσώρουχα μας φέρνουν πιο κοντά κι αυτό είναι αποδεδειγμένο και άκρως αποτελεσματικό! Εντάξει, δεν είναι όλα για όλους αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι που να ταιριάζει με το δικό σου στυλ αλλά να είναι ταυτόχρονα και τόσο προκλητικό όσο χρειάζεται για να εξάψεις τη φαντασία του συντρόφου σου. Αυτό φυσικά για να πετύχει δε γίνεται έτσι μηχανικά, τα βάλαμε και πάμε! Η φαντασία μας δεν πρέπει να τελειώνει εκεί, αλλά να βρούμε τρόπους να προδώσουμε διακριτικά την επιλογή μας μόνο εκεί που μας ενδιαφέρει. Ένα απαλό, τυχαίο, αλλά πολλά υποσχόμενο άνοιγμα του ρούχου μας που να φανερώνει την επιλογή μας μπορεί να οδηγήσει σε ιδανικά αποτελέσματα.

 

3.  Αφήστε ελεύθερο το υποκριτικό σας ταλέντο

Όχι, δεν εννοούμε να ντυθείτε καμαριέρες και αστυνομικοί -βέβαια δε θα σας το απαγορεύουμε κιόλας αν το θέλετε- αλλά να δημιουργείτε ρόλους και καταστάσεις στην καθημερινότητά σας! Ένα ρομαντικό ραντεβού στο οποίο δε γνωρίζεστε και ξανασυστήνεστε από την αρχή, μια συνθήκη διαφορετική από την πραγματική, δηλαδή να δημιουργείτε άλλα πρόσωπα με διαφορετικά ονόματα και ζωές ώστε να έχει πλάκα και ενδιαφέρον το ερωτικό παιχνίδι, μπορούν να εξάψουν τη φαντασία και να δώσουν μια νέα ανάσα στην ερωτική σας ζωή.

 

4.  Στείλε και κανένα μήνυμα

Ένα πικάντικο μήνυμα στο κινητό όταν βρίσκεσαι στη δουλειά μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να δημιουργήσει την προσμονή που χρειάζεται για ένα απολαυστικό κρεβάτι (ή και όχι, βλέπε νούμερο ένα για περισσότερες πληροφορίες) στο σπίτι μετά. Δε χρειάζεται να πείτε πολλά, μερικές μόνο λέξεις που αρκούν για να αναστατώσουν το άλλο σου μισό τόσο ώστε να περιμένει πώς και πώς τη στιγμή που θα βρεθείτε μόνοι.

 

5. Δείτε τη μουσική λιγάκι πιο ερωτικά

Μπορεί να μη μοιάζει με την πιο προχωρημένη ιδέα αλλά πόσοι από εμάς χρησιμοποιούν τη μουσική για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα; Το λέμε συχνά, αλλά τελικά δεν το χρησιμοποιούμε και είναι όντως ένα πολύ δυνατό στοιχείο. Η μουσική πέρα από το ότι μας χαλαρώνει μας δημιουργεί το συναίσθημα πως θα μπορούσαμε να είμαστε κομμάτι μιας ταινίας. Και η συγκεκριμένη ερωτική σκηνή αξίζει να είναι η καλύτερη που έχεις δει ποτέ σου. Μη στοχεύσεις μόνο στην ατμόσφαιρα, στήσε σκηνικό που θα κέρδιζε το όσκαρ!

 

Η φαντασία είναι υποκειμενική και φυσικά δεν περιορίζετε σε λίστες με αριθμούς. Οπότε μη μείνετε σε αυτά τα πέντε, εμπνευστείτε όμως για να δείτε που μπορεί να σας βγάλει. Δοκιμάστε πράγματα με το σύντροφό σας που θα δέσουν τη σχέση σας και την αγάπη σας ακόμη περισσότερο, χωρίς να αφήνετε όμως και το ερωτικό στοιχείο να ξεθωριάζει. Πρόκειται άλλωστε για στοιχείο βασικό.

Συντάκτης: Μαρία Αθανασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη