Αισθάνομαι σαν ατελής οργανισμός όταν είμαι χώρια σου και σαν ακυβέρνητη βάρκα που ψάχνει απεγνωσμένα το απάγκιο της όταν είναι μαζί σου. Ψάχνω να βρω λογικές απαντήσεις για εγωισμό μου απέναντι σου, μα όσο σε κοιτάω δεν βρίσκω ούτε μία.

Ό έρωτας είναι ο μεγαλύτερος εγωιστής τελικά. Γιατί όταν σε φιλάω, το απολαμβάνω περισσότερο εγώ, γιατί όταν σε αγγίζω τα βράδια, δεν είναι τόσο για σένα, μα γιατί εγώ νιώθω πληρότητα μαζί σου. Σαν να έχω ανακαλύψει το ναρκωτικό μου , αισθάνομαι μια λυτρωτική ελευθέρια που όμοιά της δεν υφίσταται στην άλλοτε υλιστική καθημερινότητα μου.

Όταν ξυπνώ το βράδυ , σε ψάχνω δίπλα μου για να κοιμηθώ εγώ ήσυχη. Σε γυρεύω στα πρόσωπα όταν δεν σε βλέπω και ας ξέρω πως σήμερα δεν θα σε δω. Έχω μια ακατανίκητη δίψα για σένα που μόνο εσύ μπορείς να καταπραΰνεις.

Σώζω το δικό μου μυαλό όταν σε σκέφτομαι. Επέρχεται η δική μου σωτηρία. Πράγματι δεν μπορώ να σκεφτώ εσένα, για εσένα. Μα το κάνω καθαρά για μένα. Είναι, πώς να στο πω, σαν να ομορφαίνεις τις σκέψεις μου, σαν να φωτίζεις το χαμόγελό μου. Επιλέγω να αφήσω την δουλεία , να τρέξω να σε δω , όχι ως απάντηση επειδή με παρακάλεσες, αλλά γιατί εγώ έχω ανάγκη να βγω από την πλήξη της καθημερινότητας.

Είμαι λοιπόν εγωίστρια που το κάνω αυτό, σε εκμεταλλεύομαι και εσύ το υπομένεις. Πραγματικά, όταν σε βλέπω έχω διαρκώς την επιθυμία να σε φιλήσω. Να σταθώ δίπλα σου και να σταματήσω τον χρόνο.

Σε όλες αυτές τις σκέψεις, το εγώ μου υπερτερεί. Γιατί η αγάπη, ναι, δεν είναι εγωιστική, θα σκεφτείς πρώτα τον άλλον και έπειτα το εγώ σου. Μα ο έρωτας μωρό μου είναι εγωιστικός. Είναι κτητικός. 

Βρίσκω αφορμές για να σε αγγίζω, εσύ νομίζεις πως το κάνω για να ευχαριστήσω εσένα. Μα δεν ξέρεις πώς νιώθω εγώ στο άγγιγμά σου.
Μοιάζει τόσο μεγάλο ψέμα να λέω πως ό,τι κάνω το κάνω για σένα.

 

Είμαι εγωίστρια, ζηλιάρα, γκρινιάρα. Ζηλεύω όποιο θηλυκό σε κοιτάξει. Ξέρεις γιατί; Γιατί έχω αυτόν τον φόβο πως κάποια άλλη θα δει αυτά που είδα σε σένα. Και το παραδέχομαι και θα συνεχίσω να είμαι. Γιατί όσο ο εγωισμός στέκεται στα ύψη, ξέρω πως δεν θα απαρνηθώ τα φιλία σου, δε θα τα ψάξω σε άλλον. 

Εγώ λοιπόν, η ίδια εγωίστρια που σου γκρινιάζει όταν μιλάς με άλλες, δε θα ζητήσω συγγνώμη για αυτά. Δε θα ζητήσω γιατί αυτά νιώθω. Θα συνεχίσω να σου κάνω εκπλήξεις, να σε γαργαλώ και ας σε ενοχλεί για να ευχαριστιέμαι το γέλιο σου. Θα σε νευριάζω για να βλέπω το ύφος σου, θα τα κάνω όλα αυτά υπό μία συνθήκη. Να παραμένω αιώνια ερωτευμένη μαζί σου.

 

Συντάκτης: Χριστίνα Κουλιάτσα