Θα το έχεις νιώσει κι εσύ κάποια στιγμή στη ζωή σου -ή ίσως και πολλές φορές- να φτερουγίζει το μέσα σου στο άκουσμα κάποιου ονόματος. Να αισθάνεσαι μια μικρή εξάρτηση από ένα πρόσωπο κι η καθημερινότητά σου να ορίζεται έως κάποιο βαθμό από την καθημερινότητα εκείνου του ατόμου που ήρθε τόσο απρόβλεπτα και φώλιασε στο μυαλό σου. Ναι, αυτό που αισθάνεσαι είναι έρωτας κι ο έρωτας έχει μεγάλη επίδραση επάνω στον καθένα. Κι όποιος προσπαθεί να αποδείξει ότι μένει ανεπηρέαστος από αυτό το συναίσθημα, είναι πολύ πιθανό να χάσει στο τέλος και τη μάχη. Όταν κανείς ερωτεύεται ποτέ δεν είναι άτρωτος.

Κι αν το συναίσθημα είναι αμοιβαίο, μαζί πετάτε κάπου στον έβδομο ουρανό κι ονειρεύεστε φωναχτά ή σιωπηλά τη μετέπειτα πορεία σας. Οι συζητήσεις που καταλήγετε να κάνετε μέχρι το ξημέρωμα, πλαισιώνονται από μικρά ή μεγάλα σχέδια που αφορούν το άμεσο μέλλον σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ο έρωτας είναι τόσο βαθιά ριζωμένος και στους δυο σας, που τα όνειρά σας μπορεί να αφορούν ακόμα και το κοινό σας μέλλον. Όνειρα, που σε συνθήκες όπου θα επικρατούσε η λογική, θα εξανεμίζονταν στο δευτερόλεπτο.

Δε μιλάμε για σχέδια που αφορούν ένα καλοκαιρινό ταξίδι, αλλά για σχέδια που σχετίζονται με μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις, όπως θα ήταν η αγορά ενός σπιτιού. Αν είστε ερωτευμένοι και βιώνετε την αρχή της σχέσης σας, δεν είναι καθόλου απίθανο να σας συνεπάρει το συναίσθημα και να καταλήξετε να συζητάτε για το πολύ μακρινό μέλλον σας, εκείνο που εμπεριέχει τη συμβίωσή σας στο σπίτι των ονείρων σας. Ίσως, μάλιστα να διανύετε μια κοινή επαγγελματική πορεία, η οποία σας ωθεί στο να συζητήσετε ακόμα και το ενδεχόμενο να στήσετε μια κοινή επιχείρηση. Πρόκειται, όμως, για συζητήσεις που ξεθυμαίνουν το ξημέρωμα, γιατί είναι διαποτισμένες με αυθορμητισμό κι απουσιάζουν απ’ αυτές τα πιο γερά θεμέλια, που αποτελούνται από, αν μη τι άλλο, την αγάπη.

 

Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου;

Κάνε τώρα το τεστ!

 

Η διαφορά των ερωτευμένων από τους ανθρώπους που αγαπιούνται, είναι πως οι πρώτοι κάνουν σχέδια κι ονειρεύονται, οι δεύτεροι, όμως, φτάνουν ένα βήμα παραπέρα και τα πραγματοποιούν. Και δεν υπάρχει τίποτα λάθος σ’ αυτό, απεναντίας είναι ίσως κι απολύτως λογικό. Ο έρωτας θολώνει το μυαλό και στο πηδάλιο υπάρχει ένας έντονος ενθουσιασμός, ο οποίος μπορεί πολύ γρήγορα να εξατμιστεί, αν ξεφουσκώσει η φούσκα μέσα στην οποία βρίσκεστε.

Αντιθέτως, η αγάπη γεννιέται μέσα από τον έρωτα. Χτίζεται σιγά-σιγά, παράλληλα με τη σχέση, η οποία στο πέρασμα του χρόνου γίνεται ακόμα πιο δυνατή, ειδικά αν είναι ιδανική και για τους δυο. Συνεπώς, είναι απολύτως λογικό οι άνθρωποι οι οποίοι αγαπιούνται και βιώνουν αυτό το δυνατό συναίσθημα, να υλοποιούν τελικά τα κοινά σχέδιά τους, ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι θα τους δεσμεύσουν στο μέλλον. Είναι πιο συνειδητοποιημένοι γι’ αυτά που θέλουν και λίγο πιο κατασταλαγμένοι ιδιαίτερα στο θέμα της επικοινωνίας τους.

Γιατί κι η καλή επικοινωνία και συνεννόηση παίζουν μεγάλο ρόλο στις σχέσεις, ιδίως αν υπάρχει η επιθυμία για την πραγματοποίηση μεγάλων αποφάσεων. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις, στις οποίες κι οι ερωτευμένοι εφαρμόζουν τελικά τα σχέδιά τους εν βρασμώ έρωτα. Κάποιοι ίσως σταθούν τυχεροί και δε μετανιώσουν γι’ αυτήν τους την απόφαση, καθώς παρά το γεγονός ότι ο έρωτας επισκιάζει τη λογική τους, οι αποφάσεις που παίρνουν για το κοινό τους μέλλον, αποδεικνύονται σωστές και διαρκούν στο πέρασμα του χρόνου. Άλλοι, ίσως παρασύρονται από τα όνειρά τους και τελικά όσα σχέδια κατορθώνουν να πράξουν, δεν τους ευνοούν όσο θα ήθελαν. Όταν ξεθυμαίνει ο έρωτας, διαπιστώνουν πως τελικά δεν ήθελαν τόσο αυτό το κοινό μέλλον στο οποίο επένδυσαν, όσο αρχικά νόμιζαν.

Το να είσαι ερωτευμένος είναι η πρώτη πίστα στο παιχνίδι των σχέσεων. Το να κατορθώνεις να επιβιώνεις και να περνάς στη δεύτερη, όπου κυριαρχεί η αγάπη, πρόκειται για ένα ακόμα βήμα που θα σ’ οδηγήσει πιο κοντά στον τελικό σου στόχο. Το ιδανικό σενάριο είναι να καταφέρεις να διατηρήσεις τον έρωτα και την αγάπη ζωντανά, σαν έξτρα ζωές που θα σε καθοδηγήσουν στις επόμενες πίστες που ξεδιπλώνονται μπροστά σου. Τον έρωτα, γιατί θα σου επιτρέπει πάντα να λειτουργείς με τον ίδιο αυθορμητισμό και την ίδια ζεστασιά που είχες εξ’ αρχής και την αγάπη γιατί θα σου προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζεσαι, έτσι ώστε να εφαρμόζεις δίχως φόβο όλα τα σχέδια που συνθέτεις για το μακρινό μέλλον σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Κανδηλανάπτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου