Στην εφηβική ηλικία το θέμα των ερωτικών σχέσεων φαινόταν απλό. Είχες στο μυαλό σου πως χωρίς πολύ κόπο θα βρεις τον άνθρωπο που θα σε συντροφεύει για πάντα. Όσο ωρίμαζες, έβλεπες πως τελικά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Γνωρίζουμε ότι τίποτα στη ζωή -κι ειδικά στο συναισθηματικό κομμάτι- δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Περνάμε μέσα από πολλές διακυμάνσεις κι από άπειρα σκαμπανεβάσματα μέχρι να βρεθεί το πρόσωπο με το οποίο θα αναπτύξουμε το πολυπόθητο δέσιμο. Φυσικά υπάρχουν κι άνθρωποι που βρήκαν αμέσως το ιδανικό γι’ αυτούς ταίρι. Οι περισσότεροι όμως ακόμα το ψάχνουν και κάποιοι μπορεί να μην το βρουν ποτέ. Υπάρχουν 4 φάσεις που μπορεί να ‘χεις περάσει στα ερωτικά σου και που κατά κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.

 

1. Ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή

Συνήθως αυτού του είδους η σχέση υπόσχεται ένα ονειρικό μέλλον. Στη αρχή, γιατί μετά όλα αλλάζουν. Ο τέλειος άνθρωπος μπήκε στη ζωή σου ξαφνικά και σ’ έκανε να πετάξεις στα ουράνια από χαρά. Σου προσέφερε ασφάλεια, σου έδειξε κατανόηση, σε αγάπησε με τον τρόπο που επιθυμούσες. Μόνο που κάποια στιγμή αντιλήφθηκες πως υπάρχουν πολλά να πραγματοποιήσεις ακόμα στη ζωή σου (σπουδές, επαγγελματική αποκατάσταση), οπότε και δεν είσαι σε φάση να δεσμευτείς παραπάνω, γι’ αυτό και αποχώρησες με κρύα καρδιά, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα ξαναβρεθείτε για να συνεχίσετε αυτό που αφήσατε στη μέση. Πρόκειται για τον άνθρωπο που επανέρχεται στο μυαλό σου μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και σίγουρα έχει αφήσει το αποτύπωμά του μέσα σου.

 

2. Ο λάθος άνθρωπος τη σωστή στιγμή

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτή είναι η σχέση που μέσα απ’ τον πόνο και τη στασιμότητα που θα βιώσεις, θα πάρεις ένα απ’ τα πιο καθοριστικά διδάγματα της ζωής σου. Εφόσον το αξιοποιήσεις -σωστά και τίμια-, θα μάθεις ποιος είσαι, τι θέλεις, πώς το θέλεις και κυρίως τι δεν είσαι. Θα αποκτήσεις δηλαδή γνώση του τι οφείλεις ν’ αποφεύγεις, ώστε να το εφαρμόσεις στο μέλλον. Θα σου δώσεις την υπόσχεση ότι δε θα κάνεις ξανά εκπτώσεις στις αξίες και στα ιδανικά σου. Αυτό σημαίνει πως θα κατασταλάξεις και θα γίνεις πιο συνειδητοποιημένος. Μπορεί να σε ακολουθεί για καιρό η σκέψη του τι θα μπορούσε να είχε πάει αλλιώς αν υπήρχε η δυνατότητα να διορθωθούν κάποια πράγματα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θ’ αποδεχτείς το σφάλμα και το μόνο που θα επιθυμείς θα ‘ναι να μην επαναληφθεί. Στο εξής θα ‘χεις πολύτιμους συμμάχους την εμπειρία, την ωριμότητα και τη σοφία.

 

3. Η ιδανική σχέση με τον εαυτό σου

Είναι η ώρα που αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την ύπαρξή σου η έννοια της αυτοαγάπης. Το σπίτι σου, δηλαδή, όπου επιλέγεις ποιοι θα εισέλθουν και θα μείνουν εκεί και ποιοι όχι. Για να συμβεί το παραπάνω, πρέπει να σε γνωρίσεις, να σε φροντίσεις και να σ’ αγαπήσεις όσο καλύτερα γίνεται. Ν’ αντιμετωπίσεις επιτυχώς όλες τις αδιέξοδες πεποιθήσεις, τις προσκολλήσεις, τα στερεότυπα, τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις αποτυχίες. Να θεραπευτείς και ν’ απομακρυνθείς από οτιδήποτε ανούσιο κι ανώφελο. Κι αυτή δεν είναι μόνο μια σωστή επιλογή, αλλά και μια ολοκληρωμένη ωραιότητα. Η ωραιότητα σε βοηθάει να εξελιχθείς με βάση όλα αυτά που είσαι, ώστε κάποια στιγμή να γίνεις πολλά απ’ αυτά που έχεις φανταστεί για σένα. Θα μπορούσες να την ονομάσεις κι ως την ιδανικότερη σχέση της ζωής σου, όσον αφορά την ελκυστικότητά σου.

 

4. Ο κατάλληλος άνθρωπος

Πλέον έχεις κάνει όλη την προετοιμασία για να προσελκύσεις τον κατάλληλο άνθρωπο. Το περιθώριο λάθους έχει στενέψει ασφυκτικά και αναζητείς έναν έρωτα με νόημα. Ένα άτομο που θα νιώθεις άνετα να του αφιερώσεις χρόνο, ενέργεια, προσδοκίες κι επιθυμίες. Κάποιον να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Να περπατάτε μαζί και να σε εμπνέει να επενδύεις καθημερινά σε εσάς, αλλά και στον εαυτό σου. Να σου παρέχει και να του παρέχεις την ελευθερία να βιώνετε μαζί το θαύμα της αγάπης. Με ηρεμία, εμπιστοσύνη, σεβασμό, αφοσίωση, ανιδιοτέλεια κι ουσιαστική βαθιά επικοινωνία. Κι αν δε βρεθεί -επειδή υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα- τότε θα σε συντροφεύει η πιο γαλήνια εκδοχή σου. Πρόκειται για μια σπουδαία κατάκτηση.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.