gfa

Η ερωτική έλξη είναι κι ο ορισμός της γοητείας. Τα αρχέγονα συναισθήματα που πηγάζουν μέσα από τις σκέψεις και τις λέξεις της, δημιουργούν κάτι ανεπανάληπτα μοναδικό. Κι εδώ, δεύτερες σκέψεις κι αναβολές δε χωρούν. Όταν σε ελκύει ένας άνθρωπος δεν υπάρχει τίποτα άλλο μπροστά σου απ´ το να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου. Δεν έχει σημασία αν τελικά δε νιώσει το ίδιο με σένα. Εσύ έδειξες τις προθέσεις σου, δίχως να φοβηθείς.

Κι αυτό επειδή αποφεύγεις τα παιχνιδάκια και τ´ ατελείωτα mind games που οδηγούν στον εξευτελισμό του έρωτα. Ο οποίος δε θέλει τίποτα άλλο παρά να σε ταξιδέψει εκεί που θα νιώθεις την πληρότητα ν´ αγκαλιάζει το είναι σου. Να δημιουργήσει κάτι όμορφο απ´ τις ατέλειες δύο ανθρώπων. Είναι τυφλός, παρορμητικός, ατίθασος, αλλά όχι ανόητος κι εγωκεντρικός.

Αναζητεί την ελπίδα και προτιμάει να ραγίσει ή και να σπάσει σε χίλια κομμάτια απ´ το να εθιστεί στην αβεβαιότητα και στην απάθεια. Πρόθυμα σε καθοδηγεί ακόμα κι όταν περνάνε απ´ το μυαλό σου διάφοροι συλλογισμοί. Καταστρέφει εύκολα τα τείχη που έχεις χτίσει για να προστατευτείς. Επιθυμεί ν’ αφήσεις πίσω σου την ατολμία, τις αμφιβολίες και τους δισταγμούς. Φυσικά και πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να πληγωθείς. Όμως, χωρίς ρίσκο, δεν μπορεί να δημιουργηθεί τίποτα που να έχει ουσία.

Και το κυριότερο είναι ότι δε σε ξεγελάει. Αν δηλαδή ένας άνθρωπος σου αφήνει συγκεχυμένα μηνύματα που σε μπερδεύουν , τότε πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσετε μαζί. Σταμάτησε να κυνηγάς κάθε τι που δε σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός. Μην αφήνεις να παίζουν με το μυαλό σου. Όποιος σε ποθεί πραγματικά θα στο πει χωρίς περιστροφές και θα σε παρακινήσει να εκδηλωθείς κι εσύ. Δε θα δείξει ότι αποδέχεται τα ελαττώματά σου και στη συνέχεια θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου όταν είναι εκνευρισμένος. Θα σε σεβαστεί, ανεξάρτητα αν δε συμφωνείτε σε διάφορα θέματα. Δε θα ζηλεύει τις επιτυχίες σου και θα γίνεται το στήριγμά σου σε κάθε δυσκολία. Θα προσπαθήσει να δημιουργήσετε μαζί μια υπέροχη σχέση που θα βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και στην κατανόηση.

Από την άλλη πλευρά, αν θέλει μόνο να παίξει μαζί σου, τότε σε αφήνει στην αναμονή για να «ψηθείς»,  σε θυμάται μόνο όταν το θελήσει, σε κάνει να νιώθεις άσχημα κάθε φορά που θεωρεί ότι βρίσκεται σε θέση άμυνας. Αρνείται να δεθεί μαζί σου, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες που όχι μόνο δεν ισχύουν, αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη σου. Κι είναι κρίμα να παραμένεις εγκλωβισμένος σε καταστάσεις που είναι χάσιμο χρόνου.

Επιδίωξε να γίνεις προτεραιότητα ή αρκέσου στον ρόλο του κομπάρσου. Μέση οδός δεν υπάρχει. Κι αν στο θέατρο ο κομπάρσος λαμβάνει τη συμπάθεια του κοινού, στον έρωτα δεν ισχύει το ίδιο. Κινδυνεύεις να γίνεις το αντικείμενο του χλευασμού. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται δεν παύει να ´ναι η πραγματικότητα. Θα το διαπιστώσεις αν ανατρέξεις στις στιγμές που ένας φίλος σου είχε προσκολληθεί πάνω σ´ έναν άνθρωπο που δεν του έδινε τη σημασία που θα ήθελε. Θυμήσου τι τον είχες συμβουλέψει.

Στην τελική, η μοναξιά μπορεί να σ´ εξαντλεί ψυχολογικά και συναισθηματικά, αλλά το να σ´ έχουν στο περίμενε ή να μη δείχνουν το ενδιαφέρον τους για σένα, μπορεί να είναι ακόμα πιο επώδυνο. Κι εκείνο τον καιρό, ενώ θα περιμένεις το απόλυτο που θα καθηλώσει τις αισθήσεις σου, θα μάθεις πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις την ικανότητα του να ξεχωρίζεις τι αξίξει να υπάρχει στη ζωή σου. Ο χρόνος θα γίνει σύμμαχός σου και θα σου απαγορέψει να θυσιάσεις τα ιδανικά σου στο βωμό των «εύκολων» λύσεων.

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Κι αν ντρέπεσαι να το πεις κατάμουτρα, υπάρχει κι άλλος τρόπος!

Βάλε εσύ τις λέξεις κι εμείς θα βάλουμε την 100% ανώνυμη αποστολή εκεί που σε ενδιαφέρει!