Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει τα πάντα στη ζωή του, μπορεί και τίποτα, στο πρακτικό κομμάτι της καθημερινότητάς του, αλλά σίγουρα -είτε το παραδέχεται είτε όχι- αυτό που σκέφτεται πολλές φορές είναι να βρει έναν σύντροφο που θα αξίζει να βρίσκεται δίπλα του κι όχι να του κοστίσει σε χαμένο χρόνο. Να του εμπνεύσει τα συναισθήματά του και να τον βοηθήσει να δει κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητάς του που θα τον εξελίξουν.

Εκεί έξω υπάρχουν παρά πολλές επιλογές. Λίγες οι ουσιαστικές και πραγματικές ευκαιρίες, ωστόσο. Όσο αισιόδοξος κι αν είσαι δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι σχεδόν τα πάντα αντανακλούν και κάτι ψεύτικο. Άλλοι δεν έχουν την υπομονή να ψάξουν κι ίσως να μην έχουν έρθει σε επαφή με τις βαθύτερες επιθυμίες τους, κατηγορώντας το σύμπαν για όλα τα λάθη που έφερε στο δρόμο τους και κάποιοι άλλοι έχουν κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλουν και ζητούν. Αυτοί είναι κι οι πιο γοητευτικοί κι ερωτεύσιμοι.

Έχουν ονειρευτεί το ιδανικό, αφαιρώντας από πάνω του όλα τα περιττά. Δεν ξοδεύονται σε καταστάσεις που δεν τους ωφελούν σε τίποτα γιατί έχουν πάρει το μάθημά τους στο παρελθόν. Αναζητούν όχι μόνο αυτό που θα ερωτευθούν βαθιά. Γνωρίζουν πως ο έρωτας δε διαρκεί για πάντα. Αυτός είναι κι ο κυριότερος λόγος που θέλουν μια σχέση που θα έχει προοπτικές να γίνει το «πάντα» τους. Πάνω απ´ οτιδήποτε, θαυμάζεις την αυθεντικότητά τους που ξεχωρίζει.

Συνήθως σε τρομάζουν με τον αυθορμητισμό τους. Δε θα σου κρυφτούν, ούτε θα παίξουν μαζί σου. Θα σου ανοιχτούν αμέσως κι από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις αν και τι θα δεχτείς από αυτούς. Ξέρεις, αν σε επιλέξουν είναι σίγουροι ότι κάτι έχουν δει σε σένα. Σ´ έχουν μελετήσει, έχουν δει πώς συμπεριφέρεσαι, αν έχεις κοινωνήσει αλήθειες, αν έχεις την ικανότητα να τους «απογειώσεις». Θα σε δυσκολέψουν αρκετά. Τίποτα δε θα σου χαριστεί εύκολα. Πρέπει να παλέψεις μ´ έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο για να τους σαγηνέψεις. Ακούγεται απλό, όμως είναι κι επικίνδυνο, αφού ανεβαίνει ψηλά ο πήχης των προσδοκιών.

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι αυτό; Για να επιλέξεις ένα δύσβατο μονοπάτι και να πεις σε κάποιον ότι τον ενδιαφέρεις, να του ζητήσεις να σε αφήσει να του το δείξεις θέλει απίστευτο θάρρος. Επειδή τα λόγια, οι προθέσεις κι οι πράξεις συμβαδίζουν. Κι είναι αυτό που λείπει σήμερα. Ν’ αποφεύγεις το «δήθεν», το εφήμερο και το περιστασιακό. Απαιτεί τη σίγαση κάθε φωνής -εκείνων των ανθρώπων γύρω τους και των συμβιβασμών που τους πιέζουν να δεχτούν. Αντιστέκονται σθεναρά, ωστόσο, σε οτιδήποτε δεν τους γεμίζει. Έχουν ένα όμορφο πλάνο και τίποτα δεν μπορεί να τους το χαλάσει. Δε ζητούν άλλες γνώμες, παρ’ όλο που τους προσφέρονται απλόχερα. Γνωρίζουν πως το εξαιρετικό θα το βρουν στο ασυνήθιστο.

Μην προσπαθήσεις να τους σταματήσεις. Αποδέξου ότι δε θα αποφύγουν να σου πουν τι τους αρέσει. Θα σου δώσουν μια πλήρη εξήγηση για το παραμικρό που αφορά την αγάπη. Δε θα υποκύψουν ποτέ σε κάτι που βασίζεται σε αβεβαιότητες. Θα είσαι προτεραιότητα. Αυτό και μόνο αρκεί για να σου δείξουν την αφοσίωσή τους. Είναι αληθινοί. Λένε τι νιώθουν όταν το αισθανθούν. Σου δίνουν αρκετό χρόνο για να σε γνωρίσουν. Εάν σου υποσχεθούν κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνουν. Εάν σου πουν πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι δεν είναι τέχνασμα να σε ξεγελάσουν.

Αν βρεθεί στο δρόμο σου κάποιος από αυτούς άφησε να σου χαρίσει τα εσώψυχα του. Είναι σπάνιο αυτό σήμερα. Αν δεν μπορείς, δε θα κατηγορηθείς από κανέναν. Είναι δικαίωμα του να μην αντέχει κανείς το απόλυτο. Γιατί μόνο αυτό έχουν να σου δώσουν.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου