Αφού λοιπόν όλα τα σωστά ζευγάρια έχουν το κοινό τους αγαπημένο τραγούδι, πρέπει να αποκτήσουμε κι εμείς ένα. Τι γίνεται όμως αν ο ένας είναι ροκάς κι η άλλη της pop μουσικής; Αν ο ένας λατρεύει το έντεχνο λαϊκό κι η άλλη δε θέλει να ξανακούσει Μποφίλιου για τα επόμενα 20 χρόνια; Κάπου, κάπως θα βρούνε κι αυτοί το τραγούδι που τους ενώνει, είτε είναι ελληνικό ή αγγλικό.

Αφού έχεις συμβιβαστεί με τα ακούσματα του συντρόφου σου όπως κι εκείνος προφανώς -εδώ κάνατε τόσους και τόσους συμβιβασμούς, εκεί θα κολλήσετε- σπάσατε τα όρια της μουσικής που είχατε συνηθίσει πριν γνωριστείτε και καλώς ορίσατε στον κόσμο των ερωτευμένων.

Το ξέρω ότι κόβεις φλέβα κάθε φορά που ακούς λαϊκούρες και σε καταλαβαίνω απόλυτα και σένα που κάθε φορά που ακούς τους Pink Floyd θέλεις να πηδήξεις απ’ το μπαλκόνι, αλλά κατά βάθος, όλοι γνωρίζουμε ότι τα βράδια κλειδώνεστε στο δωμάτιο με ακουστικά για να ακούσετε τραγούδια που μισούσατε.

Η καθημερινή επαφή και συμβίωση με τον δικό σου άνθρωπο σας φέρνει πιο κοντά με αποτέλεσμα να παίρνετε δικές του συνήθειες θέλοντας και μη. Και κάπου σε αυτές τις συνήθειες είναι τα τραγούδια, αφού κάνατε μαραθώνιο τραγουδιών καταλήξατε στο ένα και μοναδικό που ελκύει και τους δύο.

Μην το βάζετε όμως 100 φορές τη μέρα, κινδυνεύει να καταντήσει κουραστικό και βαρετό κι άντε μετά να σας ξαναενώσει εσάς τραγούδι. Είστε που είστε άσπρο και μαύρο, έντεχνο-λαϊκό-ροκ με rnb, δεύτερο μαραθώνιο δε θα τον αντέξετε.

Έχει τη γλύκα αυτό το τραγούδι, όταν το ακούς στα ξαφνικά, καθώς βολτάρεις με το αμάξι σου κι ο εκφωνητής στο ράδιο σε εκπλήσσει με το άκουσμά του, όταν καθαρίζεις το σπίτι και μετατρέπεις τη σκούπα σε καβαλιέρο, όταν βρίσκεσαι με την πιο βαρετή παρέα σε ένα άθλιο καφέ και τίποτα δε σε ευχαριστεί, κάνει είσοδο στην ατμόσφαιρα το δικό σας τραγούδι και  τότε σκας το μεγαλύτερο χαμόγελο κι αναπολείς τις δικές σας στιγμές.

Δένει το ζευγάρι ένα κοινό τραγούδι ακόμη πιο πολύ. Ξέρουν ότι έχουν κάτι δικό τους κι ανά πάσα στιγμή με ένα άκουσμά του, βρίσκετε ο ένας στο μυαλό του άλλου. Είναι ωραίο συναίσθημα να γνωρίζεις ότι ένα τραγούδι σε θυμίζει στο άλλο σου μισό όπου κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνει. Ότι κάθε στίχος είναι μια μικρή δική σας ιστορία και στο ρεφρέν ανταλλάσσετε τα πιο φλογερά φιλιά. Σχεδιάζετε το μέλλον σας με ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι που ήρθε κι έδεσε στις ψυχές σας.

Αυτό το τραγούδι θα σε συνοδέψει στα πιο ρομαντικά σας δείπνα, στις εξορμήσεις σας στη φύση, στο κρεβάτι αγκαλιά, ακόμη και στο αυτοκίνητο στον δρόμο προς τη δουλειά.  Θα σου ξυπνά αναμνήσεις και κάθε φορά που το ακούς είναι σαν να ερωτεύεσαι ξανά πάλι απ’ την αρχή τον ίδιο άνθρωπο. Αυτά είναι τα ωραία στα ζευγάρια, όταν αποκτούν κάτι δικό τους και το κρατούν μόνο γι΄αυτούς.

Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, όταν θα έχεις φτάσει στο αμήν με μόνη επιθυμία σου να τελειώσεις αυτή την σχέση, το τραγούδι είναι το μόνο που θα κάνει το τιμόνι να στρίψει για το σπίτι του.

 

Επιμέλεια Κειμένου Χρυσώς Καλούδη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Χρυσώ Καλούδη