Ο μεγάλος συγγραφές ψυχολογικών θρίλερ Sebastian Fitzek είναι στην Ελλάδα για δύο παρουσιάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «ΜΙΜΙΚ» και να υπογράψει αντίτυπα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Μαΐου βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη στο ΔΕΒΘ στην αίθουσα Γιώργος Ιωάννου σε μία συζήτηση με τίτλο:

«O Sebastian Fitzek και τα μυστικά ενός επιτυχημένου best seller»

Ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ Sebastian Fitzek σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα βιβλία του και τη συγγραφή, με τον Αλέξανδρο Μυροφορίδη, διδάκτορα Δημιουργικής Γραφής στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι λάτρεις των βιβλίων του στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20.30 στο Public Café Συντάγματος. Εκεί, ο Sebastian Fitzek θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαρία Ακριβού, με αφορμή το νέο του βιβλίο Μίμικ. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και υπογραφή βιβλίων. Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά από τον συγγραφέα και μεταφραστή Βαγγέλη Γιαννίση.

Πηγή εικόνας: Διόπτρα 

Ο Γερμανός Sebastian Fitzek είναι από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ. Το πρώτο του μυθιστόρημα «Η Θεραπεία», κυκλοφόρησε το 2006, εισάγοντας με αυτόν τον τρόπο τους λάτρεις του είδους σε έναν κόσμο γεμάτο σασπένς, περιέργεια, ένταση, φόβο και τρόμο. Δε δίνει εύκολες απαντήσεις στα βιβλία του. Ο Γερμανός συγγραφέας που ανάγεται σε έναν μικρό εν Ελλάδι «μύθο», διαλέγει με προσοχή τους πρωταγωνιστές του, τους μελετά, τους μαθαίνει, «ζει» μαζί τους και ορμώμενος από καθημερινά, μικρά κίνητρα, σκαρώνει ιστορίες που βάζουν τους πάντες στο ρόλο του θύματος και του θύτη σε ένα διαρκές δίπολο. «Ξεζουμίζει» τους χαρακτήρες του, τους ωθεί στα όριά τους, τους απογυμνώνει από κάθε ψυχολογική ισορροπία, παίζει με τις σκέψεις και τις φοβίες τους, και τελικά τους δίνει στον αναγνώστη του, στην πιο αληθινή τους διάσταση, όσο σκοτεινή κι αν είναι αυτή.

Λίγα λόγια για το τελευταίο του βιβλίο, ΜΙΜΙΚ:

Μια μικρή σύσπαση στη γωνία του στόματος, μια απειροελάχιστη αλλαγή στην κόρη του ματιού, αυτά της αρκούν για να «διαβάσει» τον πραγματικό εαυτό κάποιου…

Η Χάνα Χερμπστ είναι η πιο έμπειρη ειδικός στην ερμηνεία των εκφράσεων του προσώπου στη Γερμανία. Ως σύμβουλος της Αστυνομίας, έχει βοηθήσει να συλληφθούν πολλοί επικίνδυνοι εγκληματίες.
Αλλά τώρα, καθώς παλεύει με την απώλεια μνήμης μετά από μια εγχείρηση, έρχεται αντιμέτωπη με μια τρομερή περίπτωση: Μια μέχρι πρότινος άμεμπτη γυναίκα ομολογεί ότι δολοφόνησε βάναυσα την οικογένειά της. Μόνο ο μικρός της γιος, ο Πάουλ, επέζησε.

Μετά την ομολογία της, η μητέρα δραπετεύει. Ψάχνει τον γιο της για να ολοκληρώσει την «αποστολή του θανάτου» της; Η Χάνα έχει μόνο το σύντομο βίντεο της ομολογίας της για να βγάλει τα συμπεράσματά της. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ…

Υπάρχει και αυτή η κατηγόρια των ανθρώπων που αρέσκεται σε μια ιστορία γεμάτη ίντριγκα και σασπένς, το λεγόμενο θρίλερ, περιλαμβάνοντας την ετικέτα του «ψυχολογικού». Η λύση ενός μυστηρίου, η ένταση και η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, οδηγεί την αδρεναλίνη στα κόκκινα, συμβάλλει στο να νιώσει ο αναγνώστης μια έντονη διέγερση και στο τέλος μια καθησυχαστική αίσθηση ανακούφισης που έρχεται με το happy end. Οι ειδικοί αποδίδουν αυτή την περίεργη σχέση που έχει το άτομο με τα θρίλερ στο ζωώδες ένστικτό του ανθρώπου. Στο DNA είναι βαθιά χαραγμένα ο φόβος για το σκοτάδι και το άγνωστο, το ένστικτο του κυνηγού και το αίσθημα της επιβίωσης. Ακόμη, ο αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί με την ιστορία μέσω του καθολικού φόβου, όπως το φόβο του θανάτου, είτε με το αίσθημα του ανήκειν σε μία συγκεκριμένη ομάδα. Φυσικά όλα αυτά εκ του ασφαλούς διότι ξέρει ότι δεν κινδυνεύει ο ίδιος στην πραγματικότητα και περιμένει τη στιγμή της ανακούφισης, που έρχεται προς το τέλος.

«Μη φοβάσαι τίποτα!
Μόνο τον εαυτό σου…», λέει ο Sebastian Fitzek στο νέο του βιβλίο ΜΙΜΙΚ.

Μία ανάγνωση θα σας πείσει.

Πηγή πληροφοριών και εικόνων: blog.dioptra

Συντάκτης: Ελένη Λου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη