Ο κανόνας no contact, δηλαδή η «μη επαφή» ή «μη εποικινωνία» προορίζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε σχέσεις που είναι ανήκουν στο παρελθόν. Σε πρώην που ακόμα σε τυραννάν εγκεφαλικά και δε σ’ αφήνουν να προχωρήσεις παρακάτω και σε ανθρώπους που θέλεις να διαγράψεις τελείως από το ιστορικό σου γιατί νιώθεις μια ντροπή και μόνο που βρίσκονται εκεί.

Είναι νόμος λοιπόν πως όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, πάντα ο ένας από τους δύο θα πάρει τηλέφωνο ή θα στείλει ένα μήνυμα για να κόψει κίνηση και να δει πώς είναι το πρώην ταίρι. Βέβαια, τις περισσότερες φορές ο πραγματικός σκοπός του είναι να κάνει το βήμα της επανασύνδεσης. Ο χωρισμός που έρχεται για δύο πρόσωπα, όταν το ένα απ’ αυτά δε βρίσκει τη σχέση του υγιή, είναι για καλό όμως και το πιο σωστό θα ήταν να παραμείνει έτσι.

Αν κι εσύ λοιπόν είσαι σε παρόμοια φάση και θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο “No contact”, δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει ένα βήμα πίσω, να πάρει μια ανάσα και να σκεφτεί τα θέλω του, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του. Κάποια βήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν με τη μέθοδο αυτή, είναι τα εξής;

 

1. Μπλοκ χωρίς ντροπή

Διέγραψε\μπλοκαρέ το πρόσωπο από τα social media. Δε χρειάζεται να βλέπεις κάθε λίγο τα story του, ούτε τι φωτογραφίες ανεβάζει. Σκέψου πως στη ροή της αρχικής σου είναι πιο ωραίο να βλέπεις τοπία και φωτογραφίες φίλων παρά το πού έκανε like και πόσο τέλεια περνάει το πρώην ταίρι χωρίς εσένα.

 

2. Από μακριά κι αγαπημένοι

Απέφυγε να συναντηθείς μαζί του. Αν σου ζητάει να σου μιλήσει, να σου εξηγήσει μια κατάσταση ή να βγείτε για καφέ απλώς για να σε δει, δεν έχεις καμιά υποχρέωση να πας -κι αν πας όλοι ξέρουμε πού θα καταλήξει το πράγμα. Το να βρεθείτε είναι μια κίνηση η οποία θα πετύχει να σας φέρει συναισθηματικά πιο κοντά και να σου κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να ξεκόψεις.

 

3. Όχι σε στέκια

Προσπάθησε να μην πηγαίνεις σε μέρη που συχνάζει, ακόμα και αν σου αρέσει το μαγαζί, έχει τον καλύτερο καφέ της πόλης και τα παιδιά που δουλεύουν μέσα είναι εξυπηρετικά. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα μέρη με εξίσου καλό καφέ και προσωπικό. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να μη συναντηθείτε, αλλά και με το να μη σκέφτεσαι το πρώην ταίρι όσο τρως το κρουασάν σου -και στο χαλάσει κι αυτό.

 

4. Πάρε τον χρόνο σου

Δώσε χρόνο και χώρο στον εαυτό σου, με τον τρόπο που επιθυμείς. Ξεκίνα καινούργιες δραστηριότητες, η θυμήσου εκείνες που άφησες για να έχεις χρόνο μαζί του. Επέτρεψε στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να συνειδητοποιήσει τι οδήγησε στον χωρισμό, αλλά πρώτα κάνε βόλτες, πέρνα καλά, δες τις ταινίες σου, πάνε ένα ταξίδι, Καλός ο έρωτας αλλά υπάρχουν κι άλλα όμορφα πράγματα στη ζωή.

 

5. Κομμένα τα μηνύματα

Ο χρυσός κανόνας του “No contact”. Μην απαντήσεις σε τυχόν μήνυμα ή τηλέφωνο. Οι αποστάσεις παίρνονται για να τηρούνται και προφανώς από τη στιγμή που δε θα βγεις με το πρώην ταίρι, δε θα του σηκώσεις και το τηλέφωνο. Αν δε θέλεις να το μπλοκάρεις/διαγράψεις, άσε το να στέλνει και να λέει τα δικά του. Εσύ είπαμε εστιάζεις στον εαυτό σου τώρα και όλα όσα θα κάνετε παρέα.

 

Πολλές φορές οι πρώην ξαναγίνονται νυν και οι νυν πρώην, ναι. Και ενώ δεν μπορείς να βάλεις φρένο στα συναισθήματα σου είτε αυτά αφορούν στην αγάπη και στον έρωτα, είτε στην απογοήτευση και στη στεναχώρια, το σωστό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να τα απομονώνεις και ν’ ακούς τη λογική. Όλα είναι μέσα στη ζωή φυσικά θα παίξεις και το παιχνίδι αυτό, οφείλεις όμως να το κάνεις βάζοντας τους δικούς σου κανόνες και τους δικούς σου παίκτες.

Συντάκτης: Κατερίνα Πολίτη
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου