Τη στιγμή που ακούς το κομμάτι που σε ταξιδεύει εκεί που η καρδιά σου θα ‘θελε να βρίσκεται, σου έρχονται στο νου όλα εκείνα για τα οποία έμεινες, αλλά και εκείνα για τα οποία προσωρινά δεν είστε μαζί. Συνέχισες να μένεις γιατί ένιωθες έντονα την αγάπη του ανθρώπου που είχες δίπλα σου, αφού με έναν ασυνήθιστο και μοναδικό τρόπο είχες την αίσθηση πως σε προστάτευε και σε καταλάβαινε κάθε φορά που τα δάκρυά σου ήταν περισσότερα απ’ τα χαμόγελά σου.

Είχες την ανάγκη να αγαπηθείς μέχρι τελικής πτώσεως από το πρόσωπο που τώρα σου ζήτησε να μείνετε σε διάσταση για κάποιο χρονικό διάστημα. Και ξάφνου βρέθηκες πεσμένος στα γόνατα να κρατάς το πρόσωπό σου και να λες πώς γίνεται η ζωή να φέρνει κοντά σου κάποιον και να τον παίρνει τόσο γρήγορα κι  αβίαστα. Είναι έτσι τα πράγματα ή μήπως τελικά άφησες το ταίρι να απομακρυνθεί επειδή έβλεπες κι εσύ στα πρόσωπά σας πως είχατε ανάγκη από χρόνο;

Η στιγμή που χαμογελούσε μετά από κάθε σου αστείο κι εκείνη σου κρατούσε το χέρι ενώ άγγιζες με αγάπη το πρόσωπό του/της, ήταν απ’ τις πιο όμορφες. Τις αναπολείς, αλλά κάπου το ένιωθες κι εσύ το τέλμα. Κάπου χρειαζόσασταν κι οι δυο να τα βάλετε κάτω και να τα λογαριάσατε, να καταλάβετε επιτέλους τι νιώθετε. Δεν είναι αδυναμία και παραίτηση απ’ το μαζί, απλώς αν μείνετε για λίγο χώρια θα καταλάβετε πόσο δυνατή είναι η δική σας ένωση.

Αν ένας απ’ τους δύο φύγει -έστω προσωρινά- δε θα το κάνει με σκοπό να πληγώσει τον άλλον. Σκέψου πόση δύναμη χρειάστηκε για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Ίσως μια μικρή παύση να είναι αυτό που πραγματικά έχετε και οι δυο ανάγκη, λίγο χρόνο για ανασυγκρότηση, να αναλογιστείτε αν πραγματικά είναι μοιραίο να βρίσκεται ο ένας στη ζωή του άλλου ή αν τελικά οποιαδήποτε θυσία είναι μάταιη.

Το πεπρωμένο μας είναι κατά μια έννοια προδιαγεγραμμένο, αλλά υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που είναι δικές μας επιλογές. Το ποιοι θα έρθουν στη ζωή μας και είτε θα την αναδομήσουν είτε θα αποχωρήσουν έχει να κάνει με το τι θέλουμε και τι επιτρέπουμε εμείς. Τίποτα δεν είναι μάταιο, γιατί από όλα έχουμε να αποκομίσουμε κάτι σημαντικό.

Αν για κάποιο διάστημα η σχέση σου μπήκε σε πάγο, εκμεταλλεύσου αυτόν τον χρόνο, ώστε να δεις τα πράγματα με τη ματιά του εξωτερικού παρατηρητή, να καταλάβεις τι πραγματικά νιώθεις, να δεις αν παρασύρεσαι απ’ το συναίσθημα ή αν ξέρεις τι θες. Αν μετά την παύση είσαι σίγουρος, θα μπορέσεις να διεκδικήσεις ακόμα περισσότερο το ταίρι σου και να προσφέρεις πιο πολλά υπό νέα βάση.

Μαγικός ο κόσμος της αγάπης, του πεπρωμένου, του αγνώστου και του απροσδόκητου. Μαγικός ο τρόπος που ταξιδεύεις με το μυαλό σου στα στενά του μυαλού του προσώπου που ‘χεις ερωτευτεί. Κι όταν συγκρούονται οι κόσμοι σας, ένα διάλειμμα έρχεται σαν λύση για να κάνει τα πράγματα ξεκάθαρα.

Συντάκτης: Kathy Lau
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.