Όταν βρισκόμαστε στο κρεβάτι καλό παιδιά είναι κάποια πράγματα να μη λέγονται. Κυρίως γιατί η στιγμή δεν απαιτεί κάτι τέτοιο και κατά δεύτερον είναι μόνο για εμάς και το ταίρι μας. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες επάνω στο σ3ξ με ατάκες όπως του τύπου «Τι θα φάμε;» λες κι είμαστε μπρόκολα. Ας σοβαρευτούμε.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό πάνω στην ένταση της στιγμής ή και πάνω στην αμηχανία -αν είναι η πρώτη ή από τις πρώτες μας φορές-, να πετάξουμε κουβέντες που δεν αρμόζουν στην περίσταση. Κάποιες φορές πάλι μπορεί η κούραση ή κι οι σκοτούρες της ημέρας να μας κάνουν νευρικούς κι αυθόρμητους με αγενή τρόπο.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν διαφωνώ κάθετα με την αρχική δήλωση και θα σας το αποδείξω φέρνοντας σας την Τριλογία των φράσεων που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πετάξουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σ3ξ, συνεχίζοντας με το Β’ μέρος αυτής και τις 10 φράσεις που δεν πρέπει να ξεστομίσουμε κατά τη διάρκεια ενός κρεβατιού.

 

1.«Άντε να τελειώνουμε»

Παιδιά, δεν κάνουμε χάρη στο άλλο άτομο. Για την ακρίβεια, αν αφεθούμε, χαλαρώσουμε και το ζήσουμε, σ’ εμάς τους ίδιους κάνουμε χάρη. Εντάξει και στον παρτενέρ, αλλά πρωτίστως σ’ εμάς. Κατανοητό ότι δεν είναι όλες οι μέρες κι ώρες ίδιες, οπότε σε μια περίπτωση που δεν μπορείτε με τίποτα να χαλαρώσετε για να το απολαύσετε, εξηγείστε και μην το ξεκινήσετε καν, από το να κάνετε αγγαρεία.

 

2. «Τι θα φάμε αύριο;»

Είναι μια ερώτηση που προβληματίζει πολύ κόσμο σε καθημερινή βάση, η αλήθεια είναι. Αλλά για να είμαστε ακόμη πιο ειλικρινείς σίγουρα μια τέτοια ερώτηση δεν αρμόζει σε μια τέτοια κατάσταση, αφού έτσι δείχνετε στον παρτενέρ ότι βαριέστε και κατά συνέπεια κάτι δεν κάνει καλά, αφού δεν έχετε καταφέρει ν’ αφήσετε πίσω τις σκοτούρες της ημέρας.

 

3. «Πιάνεις μια το κινητό μου;»

Όλη μέρα σχεδόν είμαστε μ’ αυτό το μαραφέτι στο χέρι και σκρολάρουμε ακατάπαυστα. Ας μην το κάνουμε και κατά τη διάρκεια ενός κρεβατιού. Μπορεί να μην το απολαμβάνετε όσο θα θέλατε, συμβαίνουν κι αυτά. Αλλά αντί να γ@μησετε την ψυχολογία του άλλου με μια τέτοια φράση, προσπαθήστε κι εσείς λίγο περισσότερο. Αναλάβετε τα ηνία για ν’ αντιστρέψετε την κατάσταση.

 

4. «Άστο θα το κάνω εγώ»

Φιλαράκια αν είναι να μπείτε στο manual mode, τι τα θέλετε τα κρεβάτια και τις σχέσεις; Όταν κάτι δε μας ικανοποιεί, υπάρχουν πολλοί ευγενικοί τρόποι να το πούμε, από το να μειώσουμε το άλλο άτομο ξεστομίζοντας τέτοιο μαργαριτάρι.

 

5. «Σ’ αγαπώ»

Αν είστε καιρό μαζί γιατί να μην το πείτε θ’ αναρωτιέστε. Σε μια τέτοια φάση ναι εντάξει πείτε το, αφού ήδη έχετε εκφράσει μεταξύ σας συναισθήματα, έχετε μοιραστεί στιγμές, υπάρχει εν πάσει περιπτώσει άλλη οικειότητα. Αν όμως είναι πολύ πρόσφατο το μεταξύ σας, καλύτερα να το πεις μια άλλη στιγμή που θα είστε ντυμένοι και δε θα μιλάει το κορμί.

 

6. «Που τα έμαθες αυτά τα κόλπα;»

Απ’ τις οδηγίες που βρήκα μέσα στα δρακουλίνια. Τι ερώτηση είναι αυτή πάλι; Καταλαβαίνω ότι όποιος πετάει αυτή τη φράση το κάνει για καλό, αλλά δεν είναι γιατί είναι σαν να λες στον άλλον «δε μου γέμιζες το μάτι οπότε κι απορώ ειλικρινά». Υπάρχει βέβαια και μια ακόμη περίπτωση που είναι ακόμη χειρότερο ν’ ακουστεί η παραπάνω ερώτηση, όταν είναι κρεβάτι επανασύνδεσης. Αν η απάντηση είναι απ’ τον επόμενο σύντροφο μετά και πριν από σένα, θα σας αρέσει; Καθόλου πιστέψτε με.

 

7. «Έχεις κάνει εξετάσεις έτσι;»

Καλά κάνετε και σκέφτεστε την υγεία σας και κανείς δεν το διαπραγματεύεται, αλλά συζητήστε το πριν φτάσετε να κυλιέστε γuμνοί σε σεντόνια και πατώματα. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, χρειάζεται μια κομψότητα κι ευγένεια.

Υ.Γ Ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνάμε να παίρνουμε προφυλάξεις και πάντα με την καθοδήγηση κάποιου γιατρού.

 

8. «Μου φέρνεις λίγο νερό;»

Αυτή η φράση δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση που είτε δε νιώθετε καλά είτε πνίγεστε. Κατά τ’ άλλα δε χρειάζεται να ειπωθεί μια τέτοια στιγμή. Κάντε λίγη υπομονή, δώστε τον καλύτερο εαυτό σας για να περάσετε καλά κι οι δύο και μόλις είστε έτοιμοι κάντε το διάλειμμά σας για νερό, φαΐ, τσiγαρο κι ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

 

9. «Βλέπεις μέλλον στη σχέση μας;»

Μέλλον δεν ξέρω αν βλέπω αλλά κορύφωση δε βλέπω σίγουρα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να γνωρίζετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε, έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε. Αλλά αυτή είναι μια λάθος στιγμή για να κάνετε μια τέτοια βαριά συζήτηση, η οποία μάλιστα μπορεί να μην έχει και την επιθυμητή κατάληξη.

 

10. «Το κάνω καλά;»

Μια χαρά. Λίγο ακόμη και θα σού βάλουμε sticker-κι. Όλοι έχουμε ανασφάλειες κι ιδίως σ’ αυτόν τον τομέα. Όλοι έχουμε άγχος για τις επιδόσεις και τις εντυπώσεις, αλλά καλό είναι να μη ρωτήσουμε κάτι τέτοιο γιατί φαίνεται η απόγνωσή μας. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε κι αν κάτι δεν το απήλαυσε το άλλο άτομο, θα βρει -λογικά- τρόπο να σας το θέσει διακριτικά κι ευγενικά.

 

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό