charles-ygm8yv7vpky-unsplash

Κεφάλαιο σεξ. Το σεξ είναι γενικότερα σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης και όχι μόνο. Είναι κινητήριος δύναμη, κατάκτηση και ολοκλήρωση. Κάθε ηλικία, κάθε φάση της ζωής, κάθε σχέση έχει διαφορετικές απαιτήσεις στο κομμάτι της ερωτικής ζωής. Τα 30 σηματοδοτούν εξαιρετικές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής αλλά και της αυτοπεποίθησης στα οριζόντια αθλήματα. Ας απαριθμήσουμε 10 λόγους για τους οποίους μετά τα τριάντα απογειώνεται.

1. Είμαστε πιο ώριμοι και πιο συνειδητοποιημένοι. Εν ολίγοις, ξέρουμε πλέον τι θέλουμε ακριβώς. Τι μας αρέσει και τι όχι. Πώς ακριβώς μας αρέσει το καθετί. Δε συμβιβαζόμαστε με τα λίγα. Ζητάμε αυτό ακριβώς που θέλουμε.

2. Δεν υπάρχει ντροπή. Δεν ντρεπόμαστε να ζητήσουμε, δεν ντρεπόμαστε να κάνουμε. Τα πρώτα χρόνια της ερωτικής μας ζωής συνοδεύονται από ντροπή και δειλία. Στα 30 αυτά αποτελούν παρελθόν. Ξέρουμε ότι το σεξ δεν είναι ταμπού και δεν κρυβόμαστε από το σύντροφό μας. Δε νιώθουμε πως αν ζητήσουμε ή αν κάνουμε κάτι ο άλλος θα σοκαριστεί.

3. Η ποιότητα μετράει. Μπορεί πλέον να υπάρχει ποσότητα. Μπορεί να μην κάνουμε σεξ «σαν τα κουνέλια» όμως το απολαμβάνουμε πραγματικά. Περνώντας τα χρόνια καταλαβαίνουμε πως σημασία δεν έχει να κάνουμε σεξ πολλές φορές και κάποιες αποτυχημένες. Αντιθέτως, μετράει η απόλαυση!

4. New entries. Μπορεί η δεκαετία των 20 να θεωρείται και να είναι η δεκαετία των πειραματισμών αλλά τα 30 είναι η δεκαετία των «θέλω». Έχεις πειραματιστεί παλιότερα ή ίσως και όχι. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει εφόσον πλέον ξέρεις τι ζητάς είσαι πανέτοιμος να το αποκτήσεις και να το τελειοποιήσεις. Στα 20 ας πούμε μπορεί να κάνεις κάτι επειδή το έχουν κάνει οι φίλοι σου ή επειδή μέθυσες και σου έφυγαν οι αναστολές. Στα 30 θα δοκιμάσεις κάτι νέο επειδή εσύ ο ίδιος το θέλεις και νιώθεις έτοιμος να το πραγματοποιήσεις.

5. Το σώμα σου είναι ο ναός σου. Είσαι εξοικειωμένος με το σώμα σου και το αγαπάς όσο ποτέ. Άρα δε θα επιτρέψεις σε κάποιον άλλο να μην το σεβαστεί όπως το σέβεσαι εσύ.

6. Τα ταμπού πάνε περίπατο. Τέλος τα κλειστά φώτα, τέλος τα κουκουλώματα με το πάπλωμα. Γενικά τέλος το κρυφτό. Απελευθερώνεσαι και γουστάρεις. Δε σε νοιάζει τι ακριβώς βλέπει ο παρτενέρ σου ούτε πώς του φαίνεται το καθετί. Το ζεις στα άκρα χωρίς περιορισμούς.

7. Back to bed. Μετά από μια τρελή δεκαετία πειραματισμών σε όλα ακόμα και στα μέρη, ήρθε η εποχή που εκτιμάς την κρεβατοκάμαρα. Πιο συγκεκριμένα το κρεβάτι. Μπορεί να έχεις κυλιστεί σε πατώματα, να έχεις αξιοποιήσει κάθε εκατοστό του αυτοκινήτου, να έχεις πάει στα πιο απίθανα μέρη. Αλλά σαν το κρεβάτι τίποτα άλλο. Κι εφόσον πλέον δε σε νοιάζει να εντυπωσιάσεις τόσο και φυσικά επειδή έχεις και το δικό σου σπίτι το κρεβάτι είναι safe και ανεκτίμητο!

8. Σύμφωνα με έρευνες η δεκαετία των 30 για μια γυναίκα είναι η καλύτερη. Η σεξουαλικότητά της είναι στα ύψη. Σε αντίθεση με τους άντρες που αρχίζει να μειώνεται σταδιακά, ή τουλάχιστον έτσι λένε. Ο συνδυασμός όμως μπορεί να φέρει υπέροχα αποτελέσματα. Γιατί αν η γυναίκα ξέρει τι θέλει και το απολαμβάνει ένας άντρας δεν έχει παρά να ακολουθήσει με κλειστά μάτια.

9. Σέβεσαι τον παρτενέρ. Δεν είσαι πλέον στην τρέλα της ηλικίας άρα σε ενδιαφέρει και ο παρτενέρ σου κι όχι μόνο ο εαυτός σου. Γνωρίζεις πως ολοκληρωμένη και ποιοτική επαφή είναι αυτή στην οποία ευχαριστιούνται και οι δυο. Δε σε ενδιαφέρει μόνο η δίκη σου ευχαρίστηση αν ο άλλος δεν το ευχαριστιέται. Και σε καμία περίπτωση δε θα φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση με τις επιλογές σου, ειδικά αν είσαι σε σταθερή σχέση.

10. Απομυθοποίηση τώρα. Το γρήγορο σεξ δεν είναι απαραίτητα απολαυστικό. Έχεις δοκιμάσει να κάνεις αργό, απολαυστικό σεξ; Αν όχι ήρθε η στιγμή. Μπες σε πιο αργές καταστάσεις και νιώσε την κάθε στιγμή. Το σεξ δεν είναι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Βασικό στοιχείο να είσαι ο εαυτός σου και να περνάς όμορφα. Να σέβεσαι κι εσένα και τον σύντροφό σου. Να γουστάρεις την κάθε στιγμή και να απολαμβάνεις το σεξ σε κάθε ηλικία.

Συντάκτης: Χριστίνα Βακαλούμη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου
Σε ποια ηλικία είσαι στα καλύτερά σου στο ερωτικό παιχνίδι;

10 άντρες μας απαντούν σε ό,τι θέλουμε να μάθουμε μα ποτέ δεν τολμήσαμε να ρωτήσουμε!