Για σήμερα, σου έχω μια ερώτηση. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ερωτικής πράξης; Η απάντηση είναι μία, η πλήξη! Όση χημεία κι αν υπάρχει μεταξύ δύο ατόμων, όσος έρωτας, όσος ενθουσιασμός, η ρουτίνα είναι ένα αναγκαίο κακό που αργά ή γρήγορα θα επέλθει και θα ριζώσει για τα καλά, συνήθως πριν καν το καταλάβεις.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα ζευγάρια που, μη θέλοντας να πέσουν σε αυτήν την παγίδα από νωρίς, εφευρίσκουν ένα σωρό ιδιοφυείς τρόπους για να κάνουν το ερωτικό παιχνίδι τους καινούριο κάθε φορά. Κι έτσι, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα συνευρίσκονται για πολλά χρόνια, αυτά τα ζευγάρια ανακαλύπτουν σιγά-σιγά το μυστικό για το πώς θα το κάνουν να είναι πάντα σαν την πρώτη φορά. Μην τρομάζεις. Ούτε σε θαύματα χρειάζεται να βασίζεσαι ούτε σε κανέναν φοβερό εξοπλισμό. Τον άνθρωπό σου χρειάζεσαι, λίγη φαντασία και λίγη έμπνευση. Το ένα απ’ τα τρία θα σου το δώσω εγώ. Για τα άλλα, δε σε φοβάμαι!

 

 

1. «Μάθε με»

Όπως πιθανόν να μπορείς να καταλάβεις κι από τον πρόχειρο τίτλο που έδωσα στο παιχνίδι αυτό, εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι ρόλων. Κάτι αντίστοιχο της, ήδη πετυχημένης, φαντασίωσης καθηγητή και μαθητή, μόνο που στο «μάθε με» το παιχνίδι δε θα περιλαμβάνει ούτε χάρακες και μαθηματικά, ούτε γυαλάκια και γεωγραφία. Ο ένας γνώστης, ο άλλος άπειρος. Ο ένας δίνει οδηγίες κι ο άλλος εκτελεί, ο ένας θέλει να μάθει πώς να ικανοποιεί τον σύντροφό του και ο άλλος θέλει να γίνει ο πιο καλός καθοδηγητής. Κι όλο αυτό μπορεί κάλλιστα να καταλήξει σε κάτι απόλυτα αισθησιακό ή και σε κάτι πολύ χαλαρό και αστείο, όπως και να έχει όμως θα τον πετύχει τον στόχο του.

 

2. Ο Καθρέπτης

Το παιχνίδι ξεκινάει ως εξής: Εσύ κι ο σύντροφός σου στέκεστε αντικριστά. Ο ένας είναι ο καθρέπτης και ο άλλος το πρόσωπο που κινείται όπως θέλει. Αγγίζει σημεία του εαυτού του που θα ήθελε να δει το «είδωλό» του να αγγίζει, βγάζει ρούχα που θα ήθελε να δει τον άλλο να βγάζει και πάει λέγοντας. Το συγκεκριμένο μπορεί να τραβήξει όση ώρα θέλετε, με την ένταση για το τι θα γίνει μετά να αυξάνεται όλο και περισσότερο με το κάθε δευτερόλεπτο.

 

3. Το κρυμμένο φιλί

Θυμάσαι όταν ήμασταν μικρά που βάζαμε ένα πρόσωπο στο μυαλό μας και οι άλλοι μας έκαναν ερωτήσεις για να βρουν ποιο είναι; Ποιον κοροϊδεύω; Ακόμα το παίζουμε αυτό! Ε, λοιπόν, μια παραλλαγή αυτού του παιχνιδιού είναι και αυτό εδώ που συζητάμε. Μόνο που αντί για πρόσωπο, ο ένας απ’ τους δύο πρωταγωνιστές του παιχνιδιού σκέφτεται πού θα ήθελε να τον φιλήσει ο άλλος, μα δε λέει τίποτα. Και αντί για ερωτήσεις; Ο άλλος δοκιμάζει να φιλήσει κάθε σημείο του συντρόφου του που μπορεί να φανταστεί, μέχρι να βρει αυτό που έχει βάλει στο μυαλό του. Το μυστικό εδώ είναι να ξεκινάς απ’ τα πιο αθώα σημεία και σταδιακά να πηγαίνεις σε όσα θα ανεβάσουν παλμούς και ένταση.

 

4. Το πρώτο ραντεβού

Όσο και να ήθελα να δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα εδώ, νομίζω πως δεν έχω και πολλές πιθανότητες να πετύχω το μοναδικό πρώτο ραντεβού του κάθε ατόμου που μπορεί να διαβάσει αυτό το άρθρο. Ό,τι κι αν ήταν όμως, μπορώ να σου πω πως ίσως να έχει έρθει η ώρα να το αναπαραστήσεις. Στην περίσταση αυτή βέβαια, θα είστε πάλι άγνωστοι, θα φλερτάρετε σαν να είναι η πρώτη φορά και θα προσπαθήσετε να αναβιώσετε τον τότε ενθουσιασμό σας. Κι αν -για οποιονδήποτε λόγο- αδυνατείτε να πάτε πάλι στο μέρος που συνέβη αυτό το ιστορικό γεγονός, μπορείτε πάντα να το αναδημιουργήσετε εξ ολοκλήρου στον χώρο σας με τη φαντασία για συμπαίκτη.

 

5. Όλα στην τύχη

Για το παιχνίδι αυτό, η αλήθεια είναι πως θα χρειαστείτε λίγο εξοπλισμό. Μην τρομάζεις όμως, είναι κάτι εύκολο. Όλο και κάπου θα το βρεις στο σπίτι σου, είτε σε ένα ξεχασμένο τάβλι είτε σε ένα παλιό επιτραπέζιο. Ένα ζάρι! Εσύ και ο σύντροφός σου βάζετε κάποιον αριθμό ως αριθμό στόχο. Ας πάρουμε για παράδειγμα το δώδεκα. Ρίχνετε εναλλάξ το ζάρι μέχρι κάποιος από εσάς να συμπληρώσει αθροιστικά δώδεκα ή παραπάνω βαθμούς και κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, επιλέγει ένα ρούχο που θα ήθελε να βγάλει ο άλλος. Καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται και τα ρούχα λιγοστεύουν, ο αριθμός-στόχος αρχίζει να σηματοδοτεί μια ερωτική χειρονομία. Γενικότερα, πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί με άνεση να έρθει στα μέτρα του καθενός και να γίνει πέρα για πέρα διασκεδαστικό.

 

6. Ρουλέτα…with a twist

Αν και ο τίτλος μπορεί να είναι ολίγον τι παραπλανητικός, το νόημα του παιχνιδιού αυτού μοιάζει πολύ με τζόγο: ρισκάρεις και είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Εσύ και ο σύντροφός του κάθεστε αναπαυτικά και αρχίζετε να μοιράζεστε τις πιο κρυφές φαντασιώσεις σας… but with a twist. Κάθε φορά που ο ένας θα εξηγεί μια φαντασίωσή του, ο άλλος θα πρέπει να τη βαθμολογεί ως εξής: ναι, όχι, ίσως. Το «ναι» σημαίνει πως αυτή η φαντασίωση μπορεί να πραγματοποιηθεί (στον ίδιο ή σε κάποιον επόμενο γύρο, όταν τα αίματα θα έχουν ανάψει περισσότερο). Το «όχι» υποδηλώνει πως αυτή η φαντασίωση δεν είναι κάτι που ο σύντροφός σου (ή εσύ) θα απολάμβανε, οπότε δε χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Και, τέλος, το «ίσως» σημαίνει πως το άτομο αυτό θα συμμετείχε μετά χαράς στη φαντασίωση αυτή, αλλάζοντας όμως κάτι. Μια ωραία συζήτηση που, πέρα απ’ το να ανεβάσει τις θερμοκρασίες, θα σας βοηθήσει να γνωριστείτε και καλύτερα. Και πού ξέρεις; Μπορεί να βγείτε και οι δύο με τρελά κέρδη απ’ το καζίνο σας!

 

7. Βρες το…

Άλλο ένα παιχνίδι που απαιτεί λίγο εξοπλισμό (και πάλι, μη φοβού). Μια γραβάτα, ένα φουλάρι, ακόμα και ένα σκουφί είναι ιδανικά, αφού στόχος τους είναι απλώς να κλείσουν τα μάτια του ενός απ’ τους δύο. Στη συνέχεια, το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος, είναι το άτομο με τα ανοιχτά μάτια να ζητήσει από τον άλλο να βρει κάποιο μέρος του σώματός του μόνο με τη γλώσσα. Ο δεύτερος, χρειάζεται την προσθήκη κάποιου εδέσματος (π.χ. μέλι, σοκολάτα κ.λπ.) το οποίο το άτομο με τα ανοιχτά μάτια θα αλείψει σε μια μικρή ποσότητα κάπου στο σώμα του και ο σύντροφός του θα πρέπει να προσπαθήσει να το ανακαλύψει.

 

8. Άντεξε

Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι απλό. Και γιατί είναι απλό; Γιατί έχει μόνο έναν κανόνα: Κανείς δεν επιτρέπεται να φτάσει στην κορύφωση προτού περάσετε απ’ όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Φυσικά κι εδώ μπορούν να συμβούν μετατροπές τύπου «μια διαφορετική στάση σε κάθε δωμάτιο» ή «όποιος φτάσει πρώτος, χάνει». Your game, your rules!

 

9. Σπάσε το ρεκόρ!

Μιας και φύγαμε απ’ τα προκαταρκτικά παιχνίδια και μπήκαμε σε παιχνίδια αντοχής, άλλο ένα αρκετά επιτυχημένο είναι αυτό των πολλών διαφορετικών στάσεων ανά γύρο. Κρατάει περισσότερο; Τσεκ. Δοκιμάζεις νέα πράγματα; Τσεκ. Γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον; Τσεκ. Είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να είναι οι καλύτεροι σε όλα; Τσεκ. Τι του λείπει; Τίποτα!

 

10. Spicy κλήρωση 

Εφόσον όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια είχαν ως βασικό τους απαιτούμενο -κατά κύριο λόγο- την κρεβατοκάμαρα, πάμε να δώσουμε και μια επιλογή που μπορεί να υιοθετηθεί και από ζευγαράκια που δεν έχουν ακόμη τον δικό τους χώρο. Γράψτε σε μικρά χαρτάκια πέντε σημεία στα οποία δεν έχετε βρεθεί ερωτικά ποτέ. Ξεκινήστε ο καθένας γράφοντας κάτι πολύ απλό, όπως για παράδειγμα «το τραπέζι της κουζίνας» ή «πίσω απ’ την κουρτίνα στη τζαμαρία του σπιτιού» και όσο προχωράτε ανεβάστε τον βαθμό δυσκολίας, καταλήγοντας σε κάτι για τα γούστα σας ριψοκίνδυνο. Βάλτε στο παιχνίδι σημεία της πόλης, είτε αυτό είναι συγκεκριμένη περιοχή, είτε συγκεκριμένο μαγαζί, είτε τελικά το πάρκινγκ της δουλειάς σας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξετε με τα όρια του εαυτού σας και του συντρόφου σας, αλλά ταυτόχρονα να γνωρίσετε καλύτερα το ποια είναι αυτά. Ρίξτε τα χαρτάκια σε ένα μπολάκι και ας αποφασίσει η τύχη για εσάς! Όσο νιώθετε άνετα (ή μάλλον, όσο νιώθετε λιγάκι άβολα) είστε σε καλό δρόμο!

 

 

Συντάκτης: Ελευθερία Αντωνοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη