Article of the day: Μάθε πώς να διαβάζεις τι λένε τα μάτια. Δες εδώ

honey

Πολλές φήμες κυκλοφορούν γύρω από αυτόν. Υπάρχουν επίσης άπειρες έρευνες και μελέτες οι οποίες έχουν προσπαθήσει ή έχουν καταφέρει ν’ αποκωδικοποιήσουν τη λειτουργία και τα οφέλη του, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Αποτελεί τον ευσεβή πόθο κάθε ανθρώπου, σε συγκεκριμένο τομέα, αλλά όχι κι αυτοσκοπό. Μπορεί να σε απογειώσει αν αφεθείς, ή να σε αγχώσει εάν δεν τον καταφέρεις.

Ο λόγος για τον οργασμό, ο οποίος και για τα δύο φύλα είναι ουσιαστικά η σωματική αλλά κι η συναισθηματική αίσθηση -ή καλύτερα έκρηξη- και συμβαίνει χάρη στη σύσπαση ενός συνδυασμού μυών και της αύξηση της ροής του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Παρά τον κοινό τρόπο λειτουργίας του, στους άντρες αλλά και στις γυναίκες, υπάρχουν σημαντικές διαφορές αλλά κι ομοιότητες, στον οργασμό αμφότερων. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι οι άντρες είναι ευκολότερο να τον επιτύχουν, καθαρά λόγω ανατομίας, κάτι που δεν ισχύει για τις γυναίκες, ενώ η σημαντικότερη ομοιότητα είναι ότι ένα γυναικείος οργασμός μπορεί να είναι εξίσου έντονος κι ικανοποιητικός. Μία ακόμα βασική ομοιότητα όμως, είναι ότι ο οργασμός αποτελεί και για τα δύο φύλα, την επιθυμητή κατάληξη τόσο για τους ίδιους όσο και για τον παρτενέρ τους. Μάλιστα το ζητούμενο είναι, από τη στιγμή που θα επιτευχθεί να είναι όσο το δυνατόν εντονότερος και μεγαλύτερης διάρκειας. Κι επειδή το τελευταίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πρώτο, ας δούμε μαζί δέκα τρόπους που υπόσχονται πως θα ξεχνάς να βάλεις τέλος σε κάθε κορύφωση.

 

1. Ασκήσεις Kegel

Ο οργασμός είναι αποτέλεσμα σύσπασης αρκετών μυών, όπως είπαμε παραπάνω. Μια σημαντική ομάδα μυών που συμμετέχει στην κορύφωση είναι αυτή της πυέλου -που μεταξύ άλλων ευθύνεται για την ουροδόχο κύστη. Με λίγα λόγια και για να αντιληφθούμε καλύτερα ποιοι είναι αυτοί οι μύες, ας φανταστούμε την περιοχή που ενεργοποιείται κάθε φορά που συγκρατούμε ή διακόπτουμε την ούρηση. Όσο λοιπόν περισσότερο εξασκούμε τους εν λόγω μύες, τόσο πιο δυνατά συστέλλονται χαρίζοντάς μας εντονότερους και μεγαλύτερης διάρκειας οργασμούς. Οι ασκήσεις αυτές είναι απλές, κάποιες μπορούν να γίνουν οπουδήποτε χωρίς να είναι εμφανές ή αντιληπτό και νομίζω πως αξίζουν τον κόπο.

 

2. Edging

Μια αποτελεσματική μέθοδος, αλλά δύσκολη στην υλοποίηση -θα καταλάβετε γιατί- είναι το edging. Η λέξη “edge” σημαίνει «χείλος» οπότε πολύ σωστά χρησιμοποιείται μες στον συγκεκριμένο όρο, αφού ουσιαστικά σημαίνει την διακοπή της διαδικασίας της κορύφωσης ακριβώς τη στιγμή πριν την έναρξή της. Μετά από τη διακοπή εξακολουθείς και συγκρατείσαι για τριάντα δευτερόλεπτα, προτού επιτρέψεις να ενεργοποιηθεί η διαδικασία εκ νέου, κι επαναλαμβάνεις αρκετές φορές έως ότου να είσαι έτοιμος να κορυφώσεις με μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια από ό,τι συνήθως. Δύσκολο να φτάνεις στην πηγή, να ακουμπάς το νερό με τη γλώσσα και να κάνεις ένα βήμα πίσω, για να αυξήσεις την ευχαρίστηση στη συνέχεια.

 

3. Ωκυτοκίνη

Η ωκυτοκίνη ή αλλιώς γνωστή ως ορμόνη της αγάπης, ελευθερώνεται όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά σωματικά ή ψυχικά. Μια μελέτη λοιπόν έδειξε ότι η αύξηση της ορμόνης αυτής βοηθάει στην εντονότερη και μεγαλύτερης διάρκειας κορύφωση. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι δε χρειάζονται συμπληρώματα ή άλλα βοηθήματα για να συμβεί αυτό, αλλά αρκεί η συχνή σωματική επαφή με τον σύντροφό μας, ανταλλάσσοντας αγκαλιές, φιλιά κι αφιερώνοντας χρόνο στη βελτίωση του συναισθηματικού δεσίματος. Επίσης μπορεί να βοηθήσει κι η παράταση των προκαταρκτικών, συμπεριλαμβάνοντας μεγάλη δόση των παραπάνω.

 

4. Άσκηση

Έχει αποδειχθεί ότι με τη σωματική άσκηση αυξάνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης και στα δύο φύλα, ενώ επίσης κατά τη διάρκεια της, διεγείρεται η ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Και τι αναφέραμε προηγουμένως; Ότι μια από τις βασικές λειτουργίες του οργασμού στηρίζεται ακριβώς σ’ αυτήν την αυξημένη αιμάτωση. Συνεπώς ξεκινήστε την άσκηση, μην αφήσετε γυμναστήριο για γυμναστήριο κι ευκαιρία για έντονο περπάτημα ή τρέξιμο. Οι ειδικοί μίλησαν.

 

All About Sex | eBook


€8,00

-----

 

5. Τεστοστερόνη και ξερό ψωμί

Σε συνέχεια του παραπάνω γεγονότος κι έχοντας αντιληφθεί τη σημασία αυτής της ορμόνης, είναι καλό να δούμε πότε ακριβώς βιολογικά και χωρίς εμείς να χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, η έκκρισή της αυξάνεται στους άντρες και στις γυναίκες. Στους άντρες λοιπόν, έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνεται σημαντικά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στις γυναίκες κατά τις δύο πρώτες μέρες του κύκλου, οπότε και το στήθος κι η κλειτορίδα γίνονται εξαιρετικά ευαίσθητα. Οπότε αμφότεροι γνωρίζουμε πότε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία αυτή για περισσότερα λεπτά ευχαρίστησης.

 

6. Ταντρική μέθοδος

Το Τάντρα, μπορεί να εμπεριέχει κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία, όμως έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει σημαντικά την ένταση και τη διάρκεια ενός οργασμού, αφού υποστηρίζει ότι η σωστή αξιοποίηση της αναπνοής μας οδηγεί στην επιβράδυνση του μυαλού-όσον αφορά τις σκέψεις και την αρνητική ενέργεια-και βοηθάει το σώμα ν’ απελευθερωθεί και να αφεθεί στην ερωτική πράξη, περισσότερο ευαισθητοποιημένο στα όποια ερεθίσματα. Τι καλύτερο λοιπόν από τα να αφιερώνουμε καθημερινά λίγο χρόνο, εστιάζοντας σε ασκήσεις αναπνοής, συνδυάζοντας τες με τις ασκήσεις Kegel. Φαντάζομαι το αποτέλεσμα θα είναι όμοιο με το να ρίχνεις mentos μέσα σε Coca-Cola.

 

7. «Έξυπνα» παιχνίδια

Όταν τα ερωτικά βοηθήματα συνδυάζονται με τα τεχνολογικά επιτεύγματα, το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι. Εάν λοιπόν θέλουμε να πάμε τον οργασμό στο επόμενο στάδιο, αυξάνοντας και την ένταση και τη διάρκεια, τότε αυτά τα παιχνίδια είναι παραπάνω από χρήσιμα. Τα «έξυπνα» βοηθήματα μάς επιτρέπουν να «συνδεόμαστε» από΄απόσταση με τον σύντροφό μας, ενώ χάρη στη βιοανάδραση, μάς επιτρέπουν να συλλέγουμε πληροφορίες για την κατάλληλη ώρα της ημέρας, την ένταση και τη διάρκεια. Αξιοποιώντας τις παραπάνω γνώσης για τη χρήση κατάλληλων μοτίβων και ρυθμίσεων δόνησης, πετυχαίνουμε τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης.

 

8. Σπεύδειν βραδέως

Κάτι παραπάνω γνώριζαν οι αρχαίοι υποστηρίζοντας το. Μπορεί τη στιγμή της επαφής να παρασυρόμαστε από την ένταση, το πάθος και τη λαχτάρα, όμως έχει αποδειχθεί ότι όποιος επιθυμεί έναν έντονο και μεγάλης διάρκειας οργασμό, οφείλει όλες οι κινήσεις που κάνει και δέχεται να είναι με ένταση ναι μεν, αλλά σταθερές κι αργές, επιτρέποντας έτσι την κατάλληλη άσκηση πίεσης σε σημεία  όπου οι νευρικές απολήξεις αποζητούν ακριβώς αυτό για να σε απογειώσουν. Σ’ αυτήν τη μέθοδο παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο τα προκαταρκτικά, τα οποία συνεισφέρουν στην παραπάνω διαδικασία ενώ ταυτόχρονα «παίζουν» με το μυαλό μας, γεννώντας την προσμονή κι αναμονή.

 

9. Αυνανισμός

Εάν ο κάποιος δε γνωρίζει τι προτιμά, τι τον ευχαριστεί, με ποια ταχύτητα και ρυθμό, με τι ένταση και πίεση, σε ποιο συνδυασμό, τότε είναι ουτοπικό να πιστεύει ότι θα επιτύχει να το ανακαλύψει ως δια μαγείας ο σύντροφός του. Η αποδοχή του σώματος και της ερωτικής μας φύσης είναι απαραίτητα στάδια για τη βελτίωση της έντασης και της διάρκειας ενός οργασμού. Εάν μάλιστα, συνδυαστούν και με παραπάνω μεθόδους, όπως η κατάλληλη επιλογή μέρας ή ώρας, οι ασκήσεις της πυέλου ή κι οι αναπνοές, τότε σίγουρα επιτυγχάνεται το ξεκλείδωμα του μυαλού και του σώματος, οδηγώντας στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.

 

10. Καυτό μπάνιο

Όπως ήδη αναφέρθηκε, σημαντικό ρόλο στον οργασμό αλλά και στην ποιότητά του -ένταση και διάρκεια- παίζει η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Τι καλύτερο λοιπόν από το να απολαύσεις ένα καυτό μπάνιο, ακριβώς πριν την επαφή, εστιάζοντας με το καυτό νερό στην εν λόγω περιοχή. Με τον τρόπο αυτό έχεις ήδη πετύχει σημαντικό ποσοστό της αυξημένης ροής προτού καν ξεκινήσει η σωματική επαφή.

 

Μια παλιά λαϊκή ρήση λέει «όλα τα ωραία δεν κρατούν πολύ». Ας νιώσουμε λοιπόν ευγνώμονες που αυτό δεν ισχύει στον οργασμό, ή έστω είναι εφικτό να μην ισχύει. Γιατί πλέον, οι πιθανότητες είναι υπέρ μας, αρκεί να αξιοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.