%cf%83%ce%b5

Έρχεται λοιπόν εκείνη η στιγμή ή οι στιγμές που θα βρεθείς με το ταίρι σου στο κρεβάτι. Και τότε το πιο σημαντικό είναι το πόσο άνετα νιώθετε και πόσο ανοιχτοί είσαστε για να ζήσετε και να βιώσετε το σ$ξ στην καλύτερη του μορφή. Αν όμως το άλλο άτομο δυσκολεύεται να απελευθερωθεί, τι μπορείς να κάνεις εσύ για να το βοηθήσεις; Ποια είναι εκείνα τα tips που θα  βοηθήσουν και εσένα αλλά ειδικά τον άνθρωπο που θέλετε να μοιραστείτε τόσο προσωπικές στιγμές μαζί του

 

 1. Ακούστε μουσική. Βάλτε ό,τι είδους μουσική σάς χαλαρώνει και σας αρέσει. Αισθησιακά κι αγαπημένα τραγούδια του άλλου ατόμου πρέπει να έχουν την τιμητική τους. Καντε αφιερώσεις κι αφεθείτε εκεί που θα σας πάει η στιγμή.

 

2. Δοκιμάστε διάφορες στάσεις στο σ$ξ, ακόμα κι αν κάτι σας φαίνεται βαρετό ή δύσκολο. Δεν είναι όλα για όλους και πάντα να θυμάστε χρειάζεται συγκατάθεση και τρυφερότητα.

 

3. Συζητήστε. Ίσως το πιο σημαντικό σ’ αυτήν τη λίστα. Μιλήστε για το τι θέλει, τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει, για το πώς νιώθει άνετα. Νοιαστείτε και κάντε ερωτήσεις.

 

4. Να κάνετε ξεκάθαρο ότι θέλετε, να μην το κρύβετε. Μιλήστε για το τι σας φτιάχνει στο άλλο άτομο, τι σας αρέσει. Να το δείξετε, να το πείτε, ακόμα και να το γράψετε αν αυτο σας βολεύει.

 

5. Μασάζ. Και γιατί όχι, παντού αν υπάρχει ανταπόκριση. Βοηθάει στο να μάθετε καλύτερα το σώμα του άλλου και να εξερευνήσετε κάθε ευαίσθητο σημείο του. Έτσι έρχεστε σε επαφή μαζί του και του δίνετε τον χρόνο που χρειάζεται για να ανακαλύψει τι του αρέσει.

 

6. Να ακολουθείτε τις ανάγκες του άλλου ατόμου. Να ακούτε πως ανταποκρίνεται, στις κινήσεις σας και τις λέξεις σας. Αφήστε το να σας μιλήσει με το σώμα του.

 

 7. Σε πιο πρακτικό επίπεδο, υπάρχουν πολλά επιτραπέζια παιχνίδια και κάρτες ερωτήσεων που μπορούν να βοηθήσουν όταν ο άλλος ντρέπεται και δεν μπορεί να εκφραστεί. Ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο και θα βρείτε πολλές επιλογές.

 

8. Να δείτε μαζί ταινίες. Ρομαντικές, ερωτικές ακόμα και π@ρνό. Ανάλογα πώς νιώθει το ταίρι σας. Ντραπείτε, γελάστε, ερεθιστείτε μαζί.

 

9. Να μη βιάζεστε. Να του δίνετε χρόνο να νιώθει ό,τι του κάνετε, να περιμένετε να δείτε πώς θα ανταποκριθεί. Πάρτε χρόνο να εξερευνήσετε και να σιγουρευτείτε πως και οι δύο μαθαίνετε ο ένας τον άλλον και το απολαμβάνετε.

 

10. Να μην αποσπάται η προσοχή σας. Από κινητά, θορύβους και σκέψεις, βάλτε τ’ όλα στο αθόρυβο. Να κάνετε focus στις αισθήσεις σας και σε ‘κείνη τη στιγμή. Στο παρόν.

 

11. Να βρείτε ένα μέρος που να νιώθετε ωραία. Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα που ξέρετε πως ο άλλος θα νιώσει όμορφα και ζεστά. Χαμηλός φωτισμός, ή αναμμένα φώτα, σαλόνι ή κρεβατοκάμαρα. Πάτωμα ή κρεβάτι. Ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε άνετα.

 

12. Να μάθετε και οι δύο να λέτε όχι όταν κάτι δε δουλεύει για εσάς, χωρίς ντροπή. Να κάνετε ξεκάθαρο στο ταίρι σας πως μπορεί να εκφράσει κάθε του επιθυμία ή δυσαρέσκεια.

 

13. Μπορείτε να στείλετε πονηρα μηνύματα. Ερωτικά μηνύματα. Ρομαντικά. Να υπάρχει δηλαδή ένα παιχνίδι από πριν. Η φαντασία να oργιάζει μέχρι να βρεθείτε. Ακόμα κι αν δε βρεθείτε άμεσα. Μην αφήνετε κενά, διατηρήστε τη ζεστασιά και κρατήστε ενεργή τη φαντασία. 

 

14. Να νιώσει ο άλλος ότι τον θέλετε. Πόσο ωραία σας κάνει να νιώθετε. Πόσο όμορφα είναι μαζί του. Να χρησιμοποιήσετε λέξεις για να του πείτε πόσο θέλετε να τον νιώσετε και να σας νιώσει. Να του κάνετε κοπλιμέντα, να του δίνετε λουλούδια όταν μπορείτε, να του ετοιμάζεστε μια όμορφη μικρή έκπληξη.

 

15. Μελετήστε και μιλήστε για τις φαντασιώσεις που υπάρχουν αλλά και τις δικές σας. Όσο περισσότερο τις απενοχοποιήσετε γενικά, τόσο πιο εύκολα θα εκφράσετε και τις δικές σας. Ακούστε podcasts σας λοιπόν περί του θέματος, ψάξτε το, επικοινωνήστε το.

 

16. Αν για οποιοδήποτε λόγο, το ταίρι σας δε νιώθει άνετα λόγω της σχέσης που έχει με το σώμα του, υποστηριξτε το. Βρείτε μια κατάλληλη στιγμή και συζητήστε το. Πάνω απ’ όλα κάτε τον άλλον να νιώσει αποδοχή κι αγάπη. Αγκαλιάστε το σώμα του. Ρωτήστε τον τι μπορείτε να κάνετε για να νιώσει την παρουσία σας δίπλα του και τον θαυμασμό σας προς την ομορφιά του.

 

17. Πειραματιστείτε με οτιδήποτε σας αρέσει από κοινού και ξεκινήστε κάθε φορά μ’ αυτόν τον τρόπο. Θα είναι το σιγουράκι σας, το safe place σας -θα έχετε μετά χρόνο να δοκιμάσετε πολλά ακόμα.

 

18. Κάντε κάτι άλλο, πριν πάτε στο κρεβάτι. Πάντε μια βόλτα σε κάποια παραλία ή κάπου ωραία για φαγητό. Σ’ ένα ωραίο live. Θα χαλαρώσετε κι όλα θα βγουν πιο φυσικά.

 

19. Γελάστε. Μπορεί να είναι κι ένα από τα καλύτερα αφροδισιακά. Πείτε αστεία, κάντε πειράγματα, τσαλακωθείτε.

 

20. Ξαπλώστε αγκαλιά, με τα ρούχα, ή χωρίς. Αγγίξτε ο ένας τον άλλον. Αφήστε τα σώματά σας να έρθουν κοντά, χωρίς να προχωρήσετε. Και μείνετε εκεί. Σ’ εκείνη τη στιγμή. 

 

Το πιο σημαντικό είναι το πώς νιώθουμε, το τι είδους σχέση έχουμε με το άλλο άτομο. Αν νοιαζόμαστε πραγματικά για τον άλλον και τον σεβόμαστε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώσει άνετα και απελευθερωμένα. Ίσως χρειαστεί χρόνος, ίσως κάποια παιχνίδια, αλλά στο τέλος κι οι δύο θα βιώσουμε το απόλυτο.

Συντάκτης: Μαργαρίτα Αρβανιτίδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου