Στο κρεβάτι δε θα ‘πρεπε να υπάρχουν ταμπού και μυστικά. Το να προσποιείσαι πως φτάνεις στην κορύφωση είναι σαν να δίνεις στον σκύλο σου μια λιχουδιά αμέσως μόλις έχει σκίσει τον καναπέ. Είναι επίσης χειριστικό, αφού κατά κάποιο τρόπο η προσποίηση στερεί την ερωτική αυτονομία, ενώ γίνεσαι ανειλικρινής απέναντι στον παρτενέρ σου. Κι ενώ η εξαπάτηση καταδικάζεται ευρέως, η προσποίηση στον έρωτα είναι μια μορφή εξαπάτησης που παραδόξως γίνεται αποδεκτή. Ουσιαστικά όμως, είναι επιζήμια τόσο για τη σχέση του ζευγαριού όσο και για το ίδιο το άτομο -και συχνότερα για τη γυναίκα.

 

Γιατί όμως πολλές γυναίκες επιλέγουν να προσποιούνται;

Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα συνοψίζονται στην ελλιπή διαπαιδαγώγησή μας γύρω από το θέμα του έρωτα και κυρίως στο «τυποποιημένο κρεβάτι» που προβάλουν οι ταινίες. Ο ρομαντισμός στον κινηματογράφο προβάλλεται μέσα απ’ το  αστραφτερό μοντάζ ως αγώνας δρόμου να προλάβεις το αεροπλάνο πριν φύγει. Έρχεται ποσοτικά, με σαρωτικές χειρονομίες και ευρείες κινηματογραφικές εκδηλώσεις στοργής, που δημιουργήθηκαν από ανθρώπους με απίστευτα συμμετρικά χαρακτηριστικά. Κι ενώ η πραγματική αγάπη στον πλανήτη Γη είναι πολύ λιγότερο συμμετρική υπόθεση, συνεχίζουμε να επιτρέπουμε στις αντιλήψεις μας για τον ρομαντισμό να παραμορφώνονται σύμφωνα με τα σενάρια ταινιών. Ενώ οι έντονα στυλιζαρισμένες σκηνές μπορεί να είναι κωμικές, το χάσμα μεταξύ προσδοκίας και πραγματικότητας μπορεί να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ανεπαρκείς. Οι ταινίες δείχνουν τη γυναίκα να φτάνει στην κορύφωση μόνο σε μερικά δευτερόλεπτα και προβάλουν πως αρκεί η διείσδυση για να τελειώσει.

 

Πώς γίνεται στις ταινίες οι γυναίκες να τελειώνουν με διείσδυση, ενώ στην πραγματικότητα μόνο το 25% μπορεί;

Ο γυναικείος οργασμός, σύμφωνα με την τηλεόραση και τις ταινίες, έρχεται γρήγορα μετά την έναρξη της πράξης. Τα μάτια της γυναίκας θα κλείσουν ή ίσως θα κοιτάξει μακριά, και καθώς οι υπόλοιποι μύες του προσώπου της θα παραμείνουν χαλαροί, θα πετύχει τον στόχο. Για παράδειγμα, βλέπουμε το πρόσωπο της Ygritte κατά τη διάρκεια της σύνδεσής της με τον Jon Snow στο Game of Thrones να μεταβαίνει σε μια κατάσταση ευφορίας, ενώ η ίδια δε βγάζει καθόλου ένταση. Η κραυγή είναι συχνά μέρος της εξίσωσης. Σε μια σκηνή από το S ex and the City, η Samantha πρώτα κυριολεκτικά ουρλιάζει, μετά τραγουδά και έπειτα οδηγείται στην κορύφωση. Αυτά είναι ακραία παραδείγματα του πόσο μη ρεαλιστική και δυσάρεστη θα μπορούσε να είναι μια ερωτική σκηνή.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Έχει πραγματικά σημασία να προσποιείσαι;

Αλήθεια, θα ‘ρθει το τέλος του κόσμου αν το κάνεις μια φορά σε ένα μπλε φεγγάρι; Όχι. Αλλά, ειλικρινά, κανένα καλό δε βγαίνει από ψεύτικες στιγμές απόλαυσης που κάνουν τακτική εμφάνιση στην ερωτική σας ζωή. Όπως είναι φυσικό, η μακροχρόνια προσποίηση μπορεί να οδηγήσει στην αποξένωση και αποσύνδεση με τον/τη σύντροφο και κατά συνέπεια σιγά σιγά να χαθεί η αυτονομία εν ώρα της πράξης. Συχνά, οι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους τα συναισθήματα του συντρόφου τους όταν προσποιούνται. Θέλουν ο παρτενέρ να πιστεύει ότι απόλαυσαν την εμπειρία ή μπορεί να θέλουν να αποφύγουν να τον κάνουν να νιώσει ανεπαρκής ή ανήσυχος για την απόδοση την επόμενη φορά.

 

Είναι γεγονός πως υπάρχει παραπλάνηση και λανθασμένη πληροφόρηση γύρω από το θέμα της γυναικείας απόλαυσης. Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι η κορύφωση είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της πράξης και αν δε συμβεί έχουν αποτύχει κατά κάποιο τρόπο. Το να τελειώσεις όμως είναι μια περίπλοκη διαδικασία και σε κάποιους μπορεί να μη συμβαίνει τόσο συχνά. Το να εστιάσει το ζευγάρι στην οικειότητα και την απόλαυση και όχι μόνο σε μια στιγμή μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Κι αν ένας σύντροφος δεν τελειώνει τακτικά, αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία για το ζευγάρι να συζητήσει τι τους ευχαριστεί ή να πειραματιστεί με νέα κόλπα.

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για ν’ απολαύσει κανείς τις προσωπικές του στιγμές. Οι άνθρωποι πρέπει να επιδιώκουν να κάνουν αυτό που τους κάνει να αισθάνονται καλά. Η γυναικεία απόλαυση δεν είναι μόνο μερικές κραυγές και ιδρωμένες στιγμές που περνούν τόσο γρήγορα όσο έρχονται. Αντιθέτως, είναι κάτι προσωπικό, συναρπαστικό -ενοχλητικό μερικές φορές-, συναισθηματικό και απίστευτα ευάλωτο. Η κορύφωση είναι απτό συναίσθημα και έτσι πρέπει να παραμείνει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μυρτώ Στυλιανού
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.