Η ζωή πολλές φορές γίνεται απρόβλεπτη, έρχονται τα πάνω-κάτω από τη μια στιγμή στην άλλη, και μένεις σαν παρατηρητής να σκέφτεσαι «Τι στο καλό, πάλι όλα στραβά;». Αυτή η κατάσταση επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και φυσικά και τη σ3ξουαλική μας ζωή.  Ποιος είπε, λοιπόν, πώς πάντα θα βαίνουν όλα καλά και στο κρεβάτι; Θα ήταν και πολύ περίεργο, έτσι; Υπάρχουν λοιπόν μερικά «παράξενα» τα οποία είναι πιθανό να συμβούν είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά από τη σ3ξουαλική πράξη, κι ίσως κανένας να μην μπορεί να σκεφτεί ότι μπορεί να προκληθούν από αυτή.

Τις περισσότερες φορές, όταν μιλάμε για «safe s3x», πάντα σκεφτόμαστε πώς να μην προκληθεί κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, άρα το μυαλό μας τρέχει κατευθείαν στο τι προφύλαξη θα πάρουμε, «φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά», που λένε! Να όμως, που υπάρχουν και κάποιες καταστάσεις –συνήθως παθολογικές– που φαίνεται να σχετίζονται με το σ3ξ, κι ούτε που θα σου περνούσαν από το μυαλό. Πάμε όμως, να τις δούμε μια-μια.

 

Απώλεια όρασης – S3x blindness

Το «βγάλαμε τα μάτια μας» στην κυριολεξία! Πέρα όμως του αστείου, πριν από περίπου 30 χρόνια, είχαν καταγραφεί στα Αρχεία της Οφθαλμολογίας –Archives of Opthalmology– περιστατικά όπου έξι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 24-53, έχασαν ξαφνικά την όρασή τους λόγω ενδοαμφιβληστροειδικής, προαμφιβληστροειδικής ή υαλοειδικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του σ3ξ. Φυσικά, η απώλεια όρασης την ώρα του σ3ξ, η οποία φαίνεται ότι συμβαίνει λόγω της ρήξης των αγγείων είναι αναστρέψιμη, και συνήθως κρατάει για λίγο.

 

«Μας κούφανες!»

Και δεν είναι από τις φωνές της ηδονής. Έχει καταγραφεί περιστατικό στην Κίνα όπου γυναίκα, αιφνίδια έχασε την ακοή της, μόνο από ένα φιλί στο αυτί. Όπως όμως, εξηγεί ο Peter Byrom -ακοολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αγγλία, η ώρα της κορύφωσης στο σ3ξ, φαίνεται ότι μπορεί να προκαλέσει διάφορες διαταραχές, «βουητά» ή «κουδουνίσματα», λόγω του αίματος που κινείται στα αγγεία, έως και ξαφνική απώλεια ακοής (η οποία όμως επανέρχεται).

 

«Ποιος είμαι, πού πατάω, και πο;y βρίσκομαι»;

Ίσως ακουστεί παρατραβηγμένο, όμως ναι(!), σύμφωνα με μια παλιά μελέτη, από το  έντονο και «καλό» σ3ξ μπορεί να προκληθεί μια ξαφνική διαταραχή της μνήμης. Η διαταραχή αυτή όπως φαίνεται προκαλείται από νευρολογικά ερεθίσματα τα οποία βασικά «βραχυκυκλώνουν» τον εγκέφαλο, προκαλώντας έτσι μια αιφνίδια απώλεια μνήμης, η οποία γίνεται αντιληπτή σε λίγα μόνο λεπτά, και περνάει δίχως κάποια θεραπεία ή αγωγή, μετά από κάποιες ώρες.

 

«Μυρίζεις καλύτερα»!

Και ενώ οι άλλες αισθήσεις –όραση και ακοή– φαίνεται να επηρεάζονται αρνητικά από τη σ3ξουαλική πράξη, η όσφρηση φαίνεται να έχει την τιμητική της. Μάλιστα, αυτό έρχεται να εξηγήσει και γιατί η μυρωδιά του άλλου μας μισού, μας δι3γείρει τόσο. Την ώρα λοιπόν που βρισκόμαστε στην κορύφωση εκκρίνεται μια ορμόνη –η προλακτίνη– η οποία πέρα από άλλες δράσεις που έχει στον οργανισμό μας, μπορεί να επηρεάσει ένα συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου μας, υπεύθυνο για να καταλαβαίνει αλλά και να θυμάται τις μυρωδιές. Μυριστείτε άφοβα λοιπόν.

 

Για να μην αρρωστήσεις, κάνε σ3ξ

Όχι απλά παράξενο, είναι λίγο δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι κάνοντας σ3ξ μπορείς να προφυλαχτείς από ιώσεις. Κι όμως! Δεν το συνιστούμε φυσικά, σαν τον μοναδικό τρόπο προφύλαξης από αυτές, είναι όμως γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σ3ξουαλικής πράξης, μια πρωτεΐνη, η immunoglobin A, φαίνεται να εκκρίνεται σε υψηλά επίπεδα. Η συγκεκριμένη ορμόνη θεωρείται από τις πιο σημαντικές για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, η οποία μας «προστατεύει» από διάφορες ιώσεις. Ξεχνάμε δηλαδή βιταμίνες και πορτοκάλια; Όχι, αλλά μπορούμε να βάλουμε στο μενού, και λίγο σε3άκι!

 

Μιλώντας για αλλεργίες

Το παράξενο, του παράξενου και πάει λέγοντας. Μιλάμε για κάτι αρκετά σπάνιο, το οποίο ίσως και να συμβαίνει μια στο εκατομμύριο, που λέει η κουβέντα. Όμως, συμβαίνει! Κι ο λόγος, για το αναφυλακτικό σοκ από το σπ3ρμα. Προκαλείται από μια αλλεργική αντίδραση η οποία ίσως να χρίζει και νοσηλείας. «Η λογική πίσω από την αλλεργία αυτή, λέει ότι πρόκειται για αλλεργία στις πρωτεΐνες. Σκεφτείτε κάποιους ανθρώπους που έχουν αλλεργία στα αυγά. Η συγκεκριμένη μορφή αλλεργίας μπορεί φυσικά να θεωρηθεί από ήπιας μορφής, μέχρι και σοβαρής», όπως εξηγεί και η σ3ξολόγος, Carol Queen.

 

Πολλά μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της σε3ουαλικής πράξης. Από το πιο παράξενο μέχρι και το πιο αναμενόμενο. Εδώ σας μάζεψα, 6 από τα πιο παράξενα φαινόμενα που μπορεί να συναντήσουμε, με την ελπίδα ότι δε θα σας τρομάξω· συμβαίνουν παιδιά, αλλά δεν είναι αυτοί λόγοι για να σταματήσουμε να το εξασκούμε το επάγγελμα. Και να πνιγούμε είναι πιθανό κατά την κατάποση, θα σταματήσουμε ποτέ μας να τρώμε; Έτσι κι αλλιώς, «κόβεται το σ3ξ»;!

Συντάκτης: Άντρεα Λαζαρίδου