Article of the day: Όσα δεν παραδεχόμαστε για τον έρωτα! Από τη Μαρία Πακιακιό.

2%cf%813%cf%824%cf%845

Υπάρχει μια αίσθηση ντροπής γύρω από την απόλαυση και το πώς τη διεκδικεί κανείς στο κρεβάτι. Μας αξίζει, όμως, ν’ απολαμβάνουμε την ερωτική επαφή όσο κι ο άνθρωπος με τον οποίο βρισκόμαστε, ν’ ανακαλύπτουμε από κοινού τις μας αρέσει και πάνω απ’ όλα να μην ντρεπόμαστε να ζητήσουμε πειραματισμό για καινούρια πράγματα. Εξάλλου, η ζωή παρά είναι μικρή για τέτοιου είδους ντροπές, που μόνο ξενέρα φέρνουν και καμιά χρησιμότητα δεν έχουν. Αλήθεια, γιατί ντρεπόμαστε να ζητήσουμε τον πειραματισμό και πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τη συστολή μας, διεκδικώντας αυτό που θέλουμε;

Ως προς το ταίρι μας, αν θεωρήσει σωστό είτε να χλευάσει, είτε να κοροϊδέψει, είτε να μας υποτιμήσει για μια ιδέα μας, τότε είναι σίγουρο πως βρισκόμαστε σε λάθος σχέση. Σαφώς και μπορεί να διαφωνήσει ή να μη θέλει να δοκιμάσει κάτι, ωστόσο ο τρόπος που θα επιλέξει ν’ αντιδράσει στο request μας δείχνει πολλά για το πώς μας βλέπει. Αν, ωστόσο το ταίρι σου δε γνωρίζει τη νιώθεις κι εσύ στην ιδέα να μοιραστείς μια φαντασίωσή σου αισθάνεσαι άγχος, ντροπή, ανασφάλεια, στρες, τότε θα χρειαστεί ν’ ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, πριν βγουν από το στόμα σου οι πιο κρυφές σου σκέψεις.

 

Αποδοχή

Γι’ αρχή, αποδέξου τι πραγματικά θες. Αγκάλιασε τη σκέψη σου και την ανάγκη σου για ερωτισμό, είναι κάτι που πηγάζει από μέσα σου και καθορίζει τον προσανατολισμό σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να λες ψέματα σχετικά με το τι σε εξιτάρει γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ζήσεις μια ζωή γεμάτη ταμπού και καμία απόλαυση. Επομένως, πρώτα και κύρια καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που μας ανάβει.

 

 

All About Sex | eBook


€8,00

-----

 

Πρόβα

Κάνε πρόβα πώς θα το μοιραστείς. Αν θες, κατάγραψε όσα θέλεις να πεις και σ’ ένα χαρτί, για να βάλεις τις σκέψεις σε ειρμό, σε μια σειρά. Επίσης σε περίπτωση που σε βολεύει, χρησιμοποίησε κι έναν καθρέπτη, για να μπορείς να παρατηρείς τον εαυτό σου, τις κινήσεις και τις εκφράσεις σου καθώς μιλάς, έτσι ώστε να έχεις μια πιο καθαρή εικόνα.

 

Η σωστή λέξη

Βρες τις σωστές λέξεις, εκείνες που θα αισθάνεσαι πως δε σε μειώνουν, μα δε φέρνουν σε δύσκολη θέση και τον άνθρωπό σου, που δεν είναι επί τούτου χαλαρές μα ούτε κι επιφανειακές. Μη χρησιμοποιείς παρεμφερείς έννοιες για να γίνεις επίτηδες μη συγκεκριμένος. Αν θες να σου μιλάει βρώμικα ή θες πιο άγριες καταστάσεις με δεσίματα και χειροπέδες, να είσαι ευθύς και to the point. Αν πάλι έχεις ανάγκη από τρυφερότητα, οπτική επαφή και κουράστηκες να βρίσκεσαι στα τέσσερα, δεν έχει κανένα νόημα να το πας μέσω Λαμίας. Θα χρειαστεί να ειπωθεί όπως είναι.

 

Η σωστή στιγμή

Βρες την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε. Μην το αναφέρεις εν μέσω προκαταρκτικών ή όταν έχει μια άσχημη μέρα μετά τη δουλειά και μισοκοιμάται στον καναπέ. Πήγαινέ το χαλαρά κι ευθέως, χωρίς όμως μεγάλους προλόγους.

 

Δείξε πραγματικό ενδιαφέρον

Δείξε ενδιαφέρον για την κοινή σας ερωτική ευχαρίστηση. Αφού μιλήσετε και προχωρήσετε στην πράξη, ρώτα τι θα ήθελε κι από σένα, από εσάς! Τι μπορείτε να κάνετε μαζί, για ν’ απογειωθεί η ερωτική σας ζωή.

 

Πρώτα εσύ

Επίσης, αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι πραγματικά θες, εξερεύνησε την ερωτική σου ταυτότητα σόλο. Ψάξε, παίξε με τον εαυτό και μίλα με φίλους σου που εμπιστεύεσαι και που μπορεί να έχουν το ίδιο θέμα με σένα. Επίσης, δεν είναι κακό να δοκιμάσεις βοηθήματα και να συνειδητοποιήσεις με τι ευχαριστιέσαι και φτάνεις πιο εύκολα σε οργασμό.

Να θυμάσαι ένα πράγμα: ο φόβος κι η συστολή δεν είναι σύμβουλοι που χρειάζεται η ερωτικότητα και μόνο καλό δε θα σου κάνουν. Να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς υπεκφυγές και ψέματα. Εξάλλου, μένοντας με απωθημένα και μ’ ένα μεγάλο «αν» στο κεφάλι, δεν μπορείς να προχωρήσεις, ούτε και να τελειώσεις.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ηλιάνα Τσακίρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου