paul2217

Σεξ. Μία λέξη κι άπειροι τρόποι για να γίνει. Το κάθε ζευγάρι –εφήμερο ή μη– το απολαμβάνει διαφορετικά. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Σε άλλους αρέσει στο κρεβάτι, σε άλλους στο αυτοκίνητο, άλλοι το προτιμούν στο πάτωμα κι άλλοι στην ύπαιθρο. Όπου κι όπως κι αν γίνεται, όμως, υπάρχει ένα κοινό σημείο: απόλαυση και κορύφωση. Κάποιοι τις πετυχαίνουν εύκολα και κάποιοι άλλοι με κόπο. Όσο πιο άνετος και κουλ είσαι, τόσο πιο εύκολα το ζεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ‘χουν βρει τρόπους να ολοκληρώνουν σε κάθε σεξουαλική επαφή, κι ίσως όχι μόνο μία φορά. Όμως για να βρεις το κουμπί σου οφείλεις πρώτα να ‘χεις γνωρίσει τον εαυτό σου. Να του ‘χεις επιτρέψει να σε πάει σε λίγο πιο σκοτεινά μονοπάτια. Μόνο τότε απελευθερώνεσαι, αφήνεσαι. Μόνο τότε εσύ και το σώμα σου γίνεστε ένα.

Δεν αναβάλλεις το παιχνιδιάρικο σεξ. Γουστάρεις να βλέπεις το έτερον ήμισυ να φτιάχνεται απλώς με ένα σου βλέμμα. Τρελαίνεσαι να παίζει με τον εαυτό του και να σε κοιτάζει στα μάτια. Κι εσύ ανταποκρίνεσαι στην πρόκληση –ίσως με λίγο δισταγμό στην αρχή– και βάζεις τα δάχτυλά σου ανάμεσα στα πόδια σου. Παίζεις, όπως όταν είσαι μόνη, και τον κοιτάζεις. Το βλέμμα σου δεν ξεκολλάει απ’ τον σύντροφό σου, μέχρι που τελειώνετε μαζί.

Ύστερα λιποθυμάτε πάνω στα σκεπάσματα ή κάτω στο πάτωμα ή στο καπό του αυτοκινήτου. Δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι πως το ζήσατε μέχρι τέλους. Και παρόλο που ο καθένας ικανοποιούσε τον εαυτό του, ήταν μια κοινή εμπειρία που τη βιώσατε ταυτόχρονα. Παρόμοια νιώθεις κι όταν σε ικανοποιεί το έτερον ήμισυ με τον ίδιο τρόπο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ηδονή πιάνει κόκκινο. Η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη με τα μάτια σας να μη χάνουν επαφή καθ’ όλη τη διάρκεια. Και την ύστατη στιγμή η επαφή γίνεται εντονότερη.

Γιατί ενώ μπορείς να ζήσεις όλη αυτή την ένταση να αρκεστείς σε κάτι λιγότερο, σε κάτι συμβατικό ή και περιορισμένο, με τη δικαιολογία της ντροπής; Αν δεν αφεθείς σε μια τέτοια στιγμή, πότε θα το κάνεις; Γιατί δε διώχνεις κάθε ίχνος ταμπού που σε βαραίνει; Η ζωή, το φαγητό και το σεξ είναι για να τα απολαμβάνουμε, πάντα με καλή παρέα. Όχι μόνοι. Επίλεξε τον παρτενέρ σου και δώσ’ του την ευκαιρία να σε χαρεί σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή.

Ο έρωτας δεν είναι μόνο «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσαμε», περιλαμβάνει την άνεση και την απόλυτη χαλάρωση. Εκείνες τις στιγμές γίνεσαι κάτι άλλο, ζεις κάπου αλλού. Μεταμορφώσου. Μη σκέφτεσαι πώς θα φανείς αν κανείς αυτό ή εκείνο ή το άλλο. Απλά κάν’ το, όπως αν θα ήσουν μόνος στο σπίτι, και δέξου μια μικρή βοήθεια. Κλείσε τα μάτια και δώσε όλη σου την προσοχή σε εκείνο το σημείο, αν ντρέπεσαι, ή, αν όχι, κοίταξε το έτερον ήμισυ έντονα και προκλητικά μέσα στα μάτια.

Μη σου επιτρέψεις να κάνεις το σεξ του πεντάλεπτου. Δώσε χρόνο στην όλη διαδικασία και μην αγχώνεσαι αν δεν τελειώσεις. Νιώσε τη διαδρομή μέχρι το χέρι σου να φτάσει στο κάτω σου ή στο κάτω του συντρόφου σου. Ο αυνανισμός δεν είναι ντροπή, εξακολουθεί όμως να ‘ναι ταμπού, όποτε λίγοι είναι αυτοί που τον επιλέγουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Κι είναι τόσο κρίμα που το χάνουν, γιατί αποτελεί μοναδική εμπειρία, που σε ενώνει ακόμα περισσότερο με το ταίρι σου. Του επιτρέπεις να σε απολαύσει σε μια τόσο μοναδική στιγμή κι έρχεται ακόμα πιο κοντά σου.

Μην το φοβάστε!

Συντάκτης: Ιωάννα Αποστολάκου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη