Σίγουρα θα έχεις ακούσει ένα πολύ γνωστό άσμα της Άντζελας Δημητρίου με τίτλο «Θέλω να τα σπάσω όλα» που κυκλοφόρησε το 2003 και συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο «Κυρία με γνώρισες, κυρία θα μείνω», σωστά; Θα μου πεις τώρα με τη σειρά σου γιατί αυτός ο πρόλογος, θα διαβάσουμε κάποιο κείμενο για τη Λαίδη του ελληνικού πενταγράμμου; Όχι, φυσικά. Θα μιλήσουμε όμως για τα λεγόμενα Rage Rooms που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο εξωτερικό, αλλά κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους και στη χώρα μας.

Τα δωμάτια αυτά κατασκευάστηκαν για ν’ απελευθερώσουν τον συγκρατημένο θυμό από τον οποιονδήποτε νιώθει την ανάγκη ότι θέλει να τα σπάσει όλα και να βρεθεί μέσα σ’ έναν ιδιωτικό χώρο, που θα έχει τη δυνατότητα να διαλύσει τηλεοράσεις, πιάτα, ραδιόφωνα μέχρι και τραπέζια προκειμένου να ηρεμήσει. Γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση κατά την περίοδο του COVID-19, που η καραντίνα δε βοήθησε ιδιαίτερα τον ψυχικό μας κόσμο και η κλεισούρα ήταν αυτή που πολλές φορές μας έφερνε στα όριά μας, οπότε πολλοί από εμάς θέλαμε να εκτονωθούμε. Έτσι εφευρέθηκαν αυτά τα δωμάτια κι έδωσαν τη λύση. Οι επισκέπτες αυτών των δωματίων όμως, δεν έμειναν μόνο εκεί.

Για όσους δεν πάει το μυαλό σας τι άλλο μπορεί να συμβαίνει μέσα σ’ αυτά τα δωμάτια, οφείλω να σας ενημερώσω πως εκτός από τη συνθήκη του να μπει κάποιος και να τα σπάσει όλα, κάποιοι επισκέπτες επιδίδονται και σε σ3ξουαλικές πράξεις -κάτι που απαγορεύεται βέβαια σύμφωνα με τους ιθύνοντες, αλλά συμβαίνει συχνά. Σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που μας έρχονται από το εξωτερικό, αυτό το φαινόμενο έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα κι όλο και περισσότεροι επισκέπτες βρίσκονται χωρίς καθόλου ρούχα αδιαφορώντας για το ότι υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που τους παρακολουθούν στενά. Ίσως, το να σε παρακολουθεί κάποιος, ενώ κάνεις σ3ξ είναι και διεγερτικό, ή ίσως η αδρεναλίνη που απελευθερώνεται με το να σπας τα πάντα έχει να κάνει τελικά και το κατιτίς της με τη λίμπιντο, τόσο που δε σε νοιάζει κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή.

Ναι, καλά διαβάσατε. Όταν ένα ζευγάρι επισκέπτεται αυτά τα δωμάτια θυμού για θεραπεία από τις κρίσεις που μπορεί να περνάει η σχέση τους ή για να τα σπάσουν όλα και να ζήσουν την τελευταία μέρα ως εργένηδες, τότε σου λέει διεγείρονται ερωτικά και τους βγαίνει και κάτι παραπάνω, εκτός απ’ το να τα κάνουν όλα λίμπα! Ο ιδιοκτήτης του Wreck Room είπε ότι η επιχείρησή του συνήθως προσπαθεί να αποτρέψει αυτή τη συμπεριφορά ενημερώνοντας τους πελάτες ότι υπάρχει κάμερα στο δωμάτιο που τους παρακολουθεί για λόγους ασφαλείας, ενώ ο Neko Farmer, ιδρυτής της REKT στο Carrolton της Τζόρτζια, υποστήριξε ότι είχε δει παρόμοια συμπεριφορά στον τόπο της επιχείρησής του κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Έχω δει ζευγάρια να επιδίδονται σε ακραίες σ3ξουαλικές πράξεις, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, με μερικούς να γδύνονται ακόμα και μπροστά στην κάμερα». Οι ειδικοί εξηγούν, σύμφωνα με την USA Today, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς υπάρχει μια σύνδεση φυσιολογικής και ψυχολογικής σχέσης μεταξύ των συναισθημάτων, όπως ο θυμός που μπορεί να προκαλέσει σ3ξουαλική διέγερση.

Από την άλλη πλευρά ο Justin Lehmiller, ερευνητής του Ινστιτούτου Kinsey για την έρευνα στο σ3ξ, είπε στο ρεπορτάζ ότι, τόσο η επιθετικότητα, όσο και οι σ3ξουαλικές συμπεριφορές ενεργοποιούν την απόκριση μάχης ή φυγής ενός ατόμου, πυροδοτώντας την αδρεναλίνη. Αυτή η απόκριση αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική διέγερση. Όμως τελικά, οι άνθρωποι μπερδεύουν τη φυσιολογική απόκριση του θυμού ή του ενθουσιασμού με τη σ3ξουαλική διέγερση, που πιθανότατα αποδίδεται στο γεγονός ότι βρίσκονται μέσα σ’ ένα δωμάτιο με κάποιον που τους ελκύει. Επίσης, το αίσθημα της κυριαρχίας κάποιου όταν καταστρέφει αντικείμενα, είναι κάτι που μπορεί να διεγείρει σ3ξουαλικά τους ανθρώπους σύμφωνα με τον κλινικό σ3ξοθεραπευτή, Michael Aaron.

Μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε, είναι πως στα σόου με αυξημένη αδρεναλίνη ή σε χώρους που ο κίνδυνος είναι αυξημένος, υπάρχει έντονο το αίσθημα της σ3ξουαλικής διέγερσης και πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να κάνουν σ3ξ σε δημόσιους χώρους, δημόσιες τουαλέτες κ.α., με κάποιον άγνωστο- ενδεχομένως και το καλύτερο της ζωής τους, αφού η χημεία στον εγκέφαλό τους κάνει πάρτι. Βέβαια, τα δωμάτια αυτά δεν κατασκευάστηκαν με τον σκοπό να κάνει κάποιος σ3ξ, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε τις σ3ξοκαβάτζες των άλλων;

Πηγή εικόνας: VOX