357

Το σώμα μας είναι το περιτύλιγμά μας. Κι όπως κάθε άνθρωπος είναι τόσο διαφορετικός απ’ τον άλλον, έτσι είναι κι αυτό. Κάθε σώμα έχει τη δική του μυρωδιά, την δική του αφή κι αίσθηση, τα δικά του χαρακτηριστικά και σημάδια. Όπως κι αν είναι τα σώματα, το καθένα έχει τη δική του ομορφιά κι ανεξάρτητως προτιμήσεων το ανθρώπινο σώμα αποτελεί αντικείμενο πόθου κι ερωτισμού. Άλλωστε, ο έρωτας περιστρέφεται γύρω απ’ αυτό. Χωρίς το σώμα μας δε θα μπορούσαμε ούτε να ικανοποιηθούμε ούτε να ικανοποιήσουμε τον άνθρωπό μας ερωτικά.

Το 2015, μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Ζυρίχης προχώρησε σε μια έρευνα με σκοπό να καταρρίψει έναν απ’ τους δημοφιλέστερους μύθους γύρω απ’ το μεγέθους του πέους, αλλά και ν’ αναδείξει τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν ένα ανδρικό μόριο ελκυστικό. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο έντυπο ‘’The Journal of Sexual Medicine’’, απέδειξε περίτρανα πως το μέγεθος του πέους δεν παίζει κανένα ρόλο στην ικανοποίηση του συντρόφου. Μάλιστα, οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν πως προτιμούν ο μόνιμος σύντροφός τους να έχει ένα μεσαίου μεγέθους όργανο, κι ότι έτσι απολαμβάνουν περισσότερο την επαφή.

Πάμε όμως σιγά σιγά να δούμε τι κάνει όμορφο κι ελκυστικό ένα πέος, σύμφωνα με τις 105 γυναίκες ηλικίας 16-45 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα. Αρχικά, όπως και σε κάθε τι γύρω μας, η πρώτη εντύπωση μας σχηματίζεται απ’ την εξωτερική εμφάνιση. Έτσι λοιπόν, ένα όμορφο πέος θα πρέπει να φαίνεται και να είναι καθαρό και περιποιημένο. Συγκεκριμένα, οι ηβικές τρίχες προτιμάται να είναι τόσο όσο τριμαρισμένες, ενώ η τελείως ξυρισμένη περιοχή δεν είναι και τόσο ελκυστική για τους περισσοτέρους.

Στη συνέχεια, γίνεται λόγος για την περίμετρο- πόσο παχύ είναι δηλαδή. Και πάλι οι απαντήσεις των συμμετεχόντων είναι πως προτιμούν ένα τόσο όσο παχύ πέος, χωρίς υπερβολές. Βέβαια, αποδείχτηκε εν τέλει πως οι σύντροφοι προτιμούν ένα μόριο περισσότερο παχύ πάρα μακρύ. Συγκεκριμένα, η ειδικός επί του θέματος Nicole Prause αναφέρει πως είναι απολύτως λογικό οι γυναίκες να προτιμούν ένα παχύ πέος, διότι η περιφέρεια του μορίου είναι αυτή απ’ την οποία εξαρτάται η διέγερση του κόλπου. Επομένως, δεδομένου κι ότι οι γυναίκες έρχονται δυσκολότερα σε οργασμό με κολπική διείσδυση, το μήκος δεν παίζει κανένα ρόλο συγκριτικά με το πάχος.

Ακόμη, το δέρμα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ελκυστικότητα. Οι περισσότεροι προτιμούν να φαίνεται το δέρμα καθαρό και λαμπερό, να είναι απαλό κατά την υφή. Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως πάρα τον διασημότερο μύθο σχετικά με τη σημαντικότητα του μεγέθους του ανδρικού μορίου, εκείνα που κάνουν ελκυστικό ένα πέος είναι η γενική αισθητική, η περιποίηση, η καθαριότητα και το ικανοποιητικό πάχος.

Όμως να σας πω και κάτι; Όταν ένας άνθρωπος αγαπά, σέβεται και φροντίζει το σώμα του, φαίνεται. Κι η φροντίδα του εαυτού μας και κατ΄επέκταση του σώματος και των γεννητικών μας οργάνων, δείχνει πολλά για εμάς κι είναι πάντα ελκυστικά. Ακριβώς διότι δείχνει πως είμαστε ικανοί όπως φροντίζουμε εμάς, να φροντίσουμε και τον σύντροφό μας. Κι απ’ την άλλη δεν περιμένεις να ερωτευτείς τον άλλον λόγω του πέους του, κι ούτε αποτελεί κριτήριο για τον αν θες να ζήσεις κοντά του ή ίσως το μοναδικό-σημαντικότερο κριτήριο.

Σημασία έχει να είσαι δοτικός συναισθηματικά και σωματικά στον άνθρωπό σου. Να θες πέρα απ’ το να ικανοποιηθείς σεξουαλικά και να τον ικανοποιήσεις. Αυτό είναι ο έρωτας. Κι ο έρωτας δεν είναι για έναν. Είναι αμοιβαίος και για να είναι απολαυστικός χρειάζεται να τον απολαμβάνουν κι οι δυο. Επίσης, είναι μάταιο να στεκόμαστε κι να αναλωνόμαστε με ζητήματα ταμπού. Αν όλοι αγαπούσαμε το σώμα μας όπως ακριβώς είναι, τότε θα ήμασταν πολύ περισσότερο ελκυστικοί στους τρίτους. Άλλωστε, μη ξεχνάτε πως όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, έτσι μας βλέπουν κι οι άλλοι! Επομένως, η περιποίηση είναι το παν. Δεν έχει σημασία με τι σώμα γεννηθήκαμε και τι ψεγάδια φέρει. Σημασία έχει εμείς πώς το εκμεταλλευόμαστε και το φροντίζουμε. Και να θυμάστε, η ομορφιά του ανθρώπου στα ψεγάδια φαίνεται!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Ρέκκα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου