Φοράς το καινούργιο σου σετάκι. Αρωματίζεσαι και φροντίζεις να είσαι στην πένα. Έχεις χαλαλίσει ήδη κόπο και λεφτά στα ψώνια, γι’ αυτό και το καλό που του θέλεις να το παρατηρήσει. Ή καλύτερα, να το εκτιμήσει.

Τις περισσότερες φορές, οι αλλαγές σου περνάνε απαρατήρητες. Αυτή τη φορά όμως θα βρεις να κάνεις κάτι που θα του τραβήξει σίγουρα την προσοχή.

Δε θα μπορεί να κρατήσει τα μάτια του μακριά απ’ το σώμα σου. Έχεις φροντίσει ιδιαιτέρως γι’ αυτό. Το μόνο που θα κάνεις είναι να αναδείξεις τα πιο ερωτικά σημεία σου. Ξεκινάς, λοιπόν, με τα εσώρουχα κι ας νομίζεις πως δε θα νοιαστεί καν να τα δει.

Κι όμως οι άντρες, αν θες να ξέρεις, παρατηρούν τα εσώρουχα και το εκτιμούν το καλό το γούστο. Δε θέλει να είσαι απαραίτητα προκλητική, αλλά σέξι. Ή αλλιώς, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Να μπορεί να κοιτάει κι όσα δε βλέπει να τα φαντασιώνεται. Έτοιμο στο πιάτο δεν αξίζει να προσφέρεις τίποτα.

Διότι το εσώρουχο στη γυναίκα είναι, ας πούμε, σαν το κερασάκι στην τούρτα. Όσο γυμνό κι αν προσπαθείς να δείξεις, η λεπτομέρεια θα κρύβεται πάντα στα λίγα μέτρα υφάσματος που θα το καλύπτουν. Γιατί, εν τέλει, όλα είναι θέμα λεπτομέρειας.

Περισσότερο όμως, είναι θέμα ποιότητας. Γιατί το σέξι είναι υποκειμενικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο. Σίγουρα δε θέλεις να φανείς δεύτερη, τριτοκλασάτη ή χυδαία, αλλά ελκυστική, φλογερή κι ακαταμάχητη.

Επιπλέον, θέλεις να ξέρεις πως ο σύντροφός σου θα σε προσέξει κι αν νομίζεις πως αυτό θα γίνει κάνοντας μόνο τα βασικά, πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Θες να ανάψεις φωτιές, θες να προκαλέσεις και να διεγείρεις. Θες να σε προσέξουν κι άρα πρέπει να προσέξεις. Και ναι, ίσως υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που ο σύντροφός σου θα παρατηρήσει ενώ εσύ θα αγνοήσεις. Έχει βγει κι αυτή η κακιά η φήμη πως οι άντρες δεν παρατηρούν.

Κι αν όντως όμως ισχύει αυτό, είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις. Γιατί κανείς δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια σε κάτι όμορφο και προσεγμένο. Επίσης κι αν δε δίνεις τίποτα έτοιμο στο πιάτο, μάθε πλέον και να το ξεροψήνεις. Εμπίπτει κι αυτό, στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Αυτό, θέλει-δε θέλει, θα το παρατηρήσει.

Πώς να σε παρατηρήσει όταν στέκεσαι μόνο στα ίδια και βαρετά; Δεκτό, πως δε φημίζονται για τη λατρεία τους στη μέγιστη λεπτομέρεια, αν όμως τους παρακινήσεις λίγο θα το προσέξουν και με το παραπάνω.

Κι αν τελικά το θέμα είναι αισθητικό, τότε πάλι είναι αδύνατον να το αγνοήσει. Οτιδήποτε αφορά γυναίκα και πόθο, είναι αναπόφευκτο να περάσει απαρατήρητο. Επιπλέον όμως, πέρα απ’ τα βασικά εκείνα που δεν μπορεί παρά να προσέξει, οι άντρες τείνουν να θυμούνται πράγματα που εσύ πιθανότατα έχεις ξεχάσει.

Για παράδειγμα, τα εσώρουχα αυτά που λάτρευε κι εσύ έχεις πια ξεχασμένα ή ακόμα κι εκείνα τα καινούργια που νόμιζες πως ποτέ δε θα προσέξει. Κι όμως, θα τα προσέξει! Ειδικά, αν περάσεις απ’ τα ίδια, κλασικά, λιωμένα εσώρουχα στα καινούργια, δαντελωτά και σέξι.

Εντάξει, δε θα προσέξει μάρκα, φίρμα και design, αλλά τη ματιά του θα τη ρίξει. Γι’ αυτό επιστράτευσε το καλό σου γούστο και με λίγο παραπάνω αισθησιασμό, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Και θυμήσου! Μην υποτιμάς ποτέ τον φίλο άντρα.

Συντάκτης: Αναστασία Θεοφανίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη