egs

Μα καλά είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε πως το μέλλον μιας σχέσης περνάει από το κρεββάτι μας; Και όμως είναι. Γιατί, όταν λέμε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, μας βολεύει όλους καλύτερα;

Φυσικά και υπάρχουν ζευγάρια που έχουν μια υπέροχη ζωή, η οποία δε συμπεριλαμβάνει απόλυτα το σ3ξ, αλλά δε θα μπούμε στο τριπάκι να αναλύσουμε τώρα πόσο σημασία έχει αυτό στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Αντίθετα θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα σημάδια που δείχνουν ότι το κρεββάτι μας χρησιμοποιείται πλέον μόνο για ύπνο και που οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η σχέση έφτασε νεκρό σημείο. Και γιατί αυτό; Mα για να γίνει μια προσπάθεια να σώσουμε τις σχέσεις μας, αν έχουμε ακόμα καιρό και φυσικά διάθεση.

 

1. Ξεχνάμε τα προκαταρκτικά

Μπορεί κάποτε ο χρόνος που περνούσαμε στα προκατ@ρκτικά να ήταν περισσότερος από τη διάρκεια της ίδιας της ερωτικής πράξης, αλλά πλέον αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση. Μη δικαιολογείστε λέγοντας πως το έντονο πάθος δε θέλει προκαταρκτικά γιατί και για αυτό θα πούμε παρακάτω.

 

2. Δε γίνεται παιχνίδι, δεν υπάρχει φλερτ

Και όμως και αυτό είναι ένα ακόμη κακό σημάδι. Πού είναι εκείνες οι στιγμές που ο χρόνος σταματούσε στο αργό βγάλσιμο των ρούχων, στα χάδια και τα φιλιά που όσο και να κρατούσαν δε λέγαμε όχι, που είναι εκείνη η ερώτηση «να σε χαϊδέψω λίγο» που η μόνη απάντηση που δίναμε ήταν «να με χαϊδέψεις πολύ». Πού είναι το φλερτ και τα αστεία; Τα προκ@ταρκτικά κρατάνε ελάχιστα και χωρίς διάθεση για παραπάνω, χωρίς όρεξη για παιχνίδι και σάλτσες. Ίσα-ίσα για να ενισχύσουν την υγρασία στην ατμόσφαιρα -χωρίς καμία διάθεση για δέσιμο.

 

3. Σ3ξουαλικές επαφές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού

Η μηχανή του σ3ξ που υπήρχε στη σχέση δήλωσε εγκατάλειψη. Οι φορές που γίνεται είναι πλέον μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και φυσικά όχι σε καθημερινή βάση. Τι λέμε; Καθημερινή; Ουτοπικό σενάριο ακούγεται. Ας τις βάλουμε σε εβδομαδιαία βάση και ας πούμε και ευχαριστώ. Όπως καταλαβαίνουμε το θέμα της ίδιας μέρας για πάνω από μία φορά έχει γίνει κι αυτό όνειρο θερινής νυκτός.

 

4. Βουβό σ3ξ

Θυμάστε τις ταινίες του βωβού κινηματογράφου; Κρατήστε τες γιατί αυτό ζούμε. Απουσία λέξεων και για την τσαχπινιά -να ‘χαμε να λέγαμε τώρα- κάποιος ήχος πού και πού, ο οποίος μάλλον θα βγαίνει και από τη λάθος στάση του σώματος που πιθανώς να έχουμε πάρει.

 

5. Απουσία οργaσμών

Λογικά σκεπτόμενοι, οργaσμός άνευ σ3ξ ακούγεται δύσκολος. Στις περιπτώσεις που ο χωρισμός έχει φτάσει στην πόρτα και έχει μεταφερθεί και στο κρεββάτι μας ο οργaσμός είναι πλέον υπόθεση ενός εκ των δύο και ίσως και κανενός. Είναι δύσκολο και για τους δύο αλλά δυστυχώς η νοοτροπία του να σώσουμε ό,τι μπορεί και να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία θα πρέπει να πάψει να είναι δικαιολογία.

 

6. Οι βρώμικες κουβέντες μας έχουν αποχαιρετήσει

Λογικό καθώς το καλό το πρ@στυχο το πετυχημένο σ3ξ το θέλει το λεξιλόγιο του. Τώρα πια στην καλύτερη ένα «ευχαριστώ», στην χειρότερη γυρίζουμε πλευρό και κοιμόμαστε. Αν και μεταξύ μας, παίρνουμε κινητό και πάμε να συνεχίσουμε στο σαλόνι βλέποντας τηλεόραση.

 

7. Από στάσεις σ3ξ την εξής μία

Ξεχνάμε το Κ@μα Σούτρ@. Ξεχνάμε τα ακροβατικά και τις 50 ή 60 αποχρώσεις που φτιάξαμε μεταξύ μας και μένουμε στην εξής μία. Αυτή που βολεύει περισσότερο για να έρθει το τέλος. Πάντα κρατάμε τη στάση «καβάντζα» και τώρα μάλλον θα γίνει πιο χρήσιμη από ποτέ.

 

8. Τα social στο κρεββάτι μας

Σ3ξ, αγκαλιά και γούτσου-γούτσου πριν τον ύπνο και ήταν ότι καλύτερο είχαμε. Τώρα απλώς παραμένουμε στο ίδιο κρεββάτι, στο ίδιο έργο θεατές όπου μετά το σ3ξ απλά σηκώνουμε τηλέφωνο όταν χτυπήσει, τσεκάρουμε τα social και ο καθείς στον κόσμο του.

 

9. Καμία ατμόσφαιρα

Πού πήγε ο καιρός που το δωμάτιο ήταν γεμάτο κεριά και τα σεντόνια μοσχοβολούσαν για να μας υποδεχτούν. Τώρα κουτουλάμε ανάμεσα σε στοίβες ρούχων και ξεχνάμε πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξαμε σεντόνια. Τα δε κεριά παραμένουν στο ντουλάπι για ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.

 

10. Κρεββάτι για όλες τις χρήσεις

Κάποτε το κρεββάτι μας δεν άδειαζε από τα σώματα μας, που ήταν κουλουριασμένα και γεμάτα από τη χαρά της ηδονής. Τώρα υπάρχουν απλά οι φορές που γίνεται μέρος για όλες τις χρήσεις. Καθώς την απουσία διάθεσης σ3ξ συνοδεύει η επιθυμία να φάμε πάνω σ’ αυτό, να κάνουμε την εργασία μας, να λύσουμε το τελευταίο άλυτο σταυρόλεξο των διακοπών μας κ.λπ..

 

11. Απουσία προφυλακτικού

Πόσα ακόμη να γράψουμε μετά από αυτό; Αν έχουμε πάψει να αγοράζουμε προφυλακτικά δύο τινά συμβαίνουν: Ή έχουμε πάρει την απόφαση να κάνουμε παιδί ή δε θα κάνουμε σ3ξ. Και επειδή δεδομένης της κατάστασης το πρώτο είναι απραγματοποίητο όνειρο και επειδή αν θέλαμε σ3ξ θα είχαμε αγοράσει ντουζίνα από αυτά, τότε μάλλον λυπόμαστε αλλά κανείς δε σκέφτεται το σ3ξ ως πράξη.

 

12. Το όνειρο των νέων εραστών

Αν έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε και να φανταζόμαστε σ3ξ με κάποιους άλλους χτυπάνε ήδη καμπανάκια. Το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε. Αφήστε που αυτό είναι πολύ εμφανές να το καταλάβουμε καθώς βλέπουμε έναν άλλον άνθρωπο στο κρεββάτι μας και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι γίνεται. Μην τολμήσετε να ζητήσετε εκείνη την ώρα να σας φωνάξει με το όνομα σας. Μπορεί και να μην σας αρέσει η απάντηση.

 

13. Περνάτε και μόνοι σας καλά

Ο αυν@νισμός γίνεται φίλος μας καλός. Ή μάλλον έχει μετακομίσει σπίτι μας και είναι ο συγκάτοικος μας. Εντάξει θα μου πείτε δεν έφυγε και ποτέ και θα συμφωνήσουμε αλλά πλέον δεν το χρησιμοποιούμε απουσία των συντρόφων μας και λόγω προσμονής αλλά ως το καλύτερο γιατρικό για να νιώσουμε ικανοποίηση. Το λες και μεγάλη διαφορά από πριν.

 

14. Δικαιολογίες

Όποιος τις έχει εφεύρει είναι πλούσιος. Δικαιολογίες λοιπόν για όλα. Από το να συναντηθούμε μέχρι να κάνουμε σ3ξ. Στην αρχή μικρές αλλά στη πορεία μεγαλώνουν και φανερώνουν πόσο ψεύτικες είναι. Ξέρουμε καλά πως δικαιολογίες χρησιμοποιούμε μόνο όταν θέλουμε να αποφύγουμε κάτι ή μόνο όταν δεν ενδιαφερόμαστε πλέον.

 

15. Πρόβλημα στuσης

Το ξενέρωμα του μυαλού χτύπησε όλα τα όργaνα. Το πρόβλημα της στuσης γίνεται όλο και πιο συχνό. Εντάξει μπορεί να συνέβαινε κάποιες φορές και να ήταν απόλυτα φυσιολογικό αλλά τώρα οι κάποιες φορές γίνανε συχνότερες κι εμείς το καταλαβαίνουμε.

 

Πόσο ακόμα θα το πάμε έτσι λοιπόν; Βλέπουμε την πραγματικότητα μέσα από τις πράξεις, αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει αλλά ακόμα δεν τολμάμε να συζητήσουμε και ξέρουμε πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι τίμιο. Γνωρίζουμε πως χάρη των όσων έχουμε περάσει -γιατί μ’ αυτούς τους ανθρώπους περάσαμε καλέ- οφείλουμε να είμαστε τίμιοι κι ειλικρινείς. Να συζητήσουμε, να προσπαθήσουμε αν ακόμη θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Να μην παραμένουμε βολεμένοι στη βαρεμάρα των δυσκολιών και να μην το κουκουλώσουμε. Αν δεν υπάρχει λύση ας το τελειώνουμε. Σίγουρα αξίζει στον καθένα μας μια καλύτερη συμπεριφορά.

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου