Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων. Εκείνοι που όταν ποθούν κάποιον ανυπομονούν να κρεβατωθούν μαζί του κι εκείνοι που ψεύδονται. Επειδή στην αρχή μιας σχέσης η έλξη και το πάθος είναι τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν, είναι απόλυτα φυσιολογικό να παίρνει φωτιά το σώμα σου και μόνο στη σκέψη ότι θα κάνεις δικό σου τον άνθρωπο που κατάφερε να δώσει όνομα στο κόλλημα.

Όταν περνάς όμορφα με κάποιον, οι προσδοκίες σου αυτόματα αγγίζουν ουρανό για το ανερχόμενο σεξ με πυροτεχνήματα και σκηνές κινηματογραφικής ταινίας. Αχ, αυτές οι ταινίες κι η εμμονή τους με την τελειότητα, ειδικά όσον αφορά το σεξ, η γυναίκα να κινείται στο χώρο όλο χάρη κι ερωτισμό κι ο ανήρ να έχει ένα βλέμμα τύπου «Εγώ θα σου πω πού είναι το σημείο G, όχι εσύ ».

Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι κάνουν την ερωτική σκηνή να μοιάζει με επαγγελματική αισθησιακή χορογραφία και τα «επιμελώς ατημέλητα» σεντόνια το πρωί, που όλος τυχαίως καλύπτουν τα βασικά σημεία του σώματος κι οι πρωταγωνιστές να θυμίζουν φωτογράφιση για την προώθηση της εβδομάδας μόδας.

Κι εντάξει, με αυτή τη λογική δεν γίνεται να έχεις στο μυαλό σου μια τέτοια σκηνή που απλά δεν ανταποκρίνεται στα όρια της πραγματικότητας και να μην απογοητευτείς. Μήπως λοιπόν είναι ώρα να κρίνουμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά; Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα κι οι ίδιοι οι ηθοποιοί, δε γύρισαν ολόκληρη την ερωτική σκηνή με την πρώτη φορά. Ειρωνικό, έτσι δεν είναι; Να μην πετύχει κάτι φαινομενικά μη-πραγματικό με την πρώτη, αλλά να περιμένουμε η δική μας, ανθρώπινη πρώτη φορά ανάμεσα σε δυο αγνώστους να είναι απόλυτα ικανοποιητική;

Όχι ότι είναι απίθανο το σεξ που κάνεις με κάποιον να είναι απ’ την πρώτη φορά φαντασμαγορικό, αλλά όσες πιθανότητες έχει να είναι πετυχημένο, άλλες τόσες έχει να μην είναι και τόσο, λόγο διαφόρων παραγόντων. Επομένως είναι άδικο να επιτρέψεις στην γοητεία να γίνει απογοήτευση, πριν δώσεις κι άλλο χρόνο. Μην κρίνεις λοιπόν την πρώτη φορά ως βασική! Γιατί, μήπως εσύ όταν άγγιξες τον εαυτό σου για πρώτη φορά τα κατάφερες περίτεχνα;

Αν σου πήρε εσένα κάποιο καιρό να ανακαλύψεις τι σου αρέσει και πώς σου αρέσει, λογικό δεν είναι να μην μπορέσει να βρει τα κουμπιά σου με τη μία, κάποιος που τώρα έχει αρχίσει να σε μαθαίνει; Το σεξ είναι σαν το φαγητό. Δεν πάει να πει πως θα πετύχει με την πρώτη, γιατί στην τελική και να πετύχει, θα υπάρχει πάντα χώρος βελτίωσης, να κρίνεις με βάση την προηγούμενη φορά για το πώς θα το κάνεις καλύτερο την επόμενη.

Κι εντάξει, θα μου πεις, πώς γίνεται να έχεις χημεία με τον άλλον και να μην είναι καλό το σεξ; Κι όμως, ίσως να είναι ακριβώς αυτό. Να υπάρχει άγχος και πίεση για τις επιδόσεις της πρώτης φοράς, λες και θα γράψουμε διαγώνισμα. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να δοθεί περισσότερη σημασία στη δεύτερη φορά, όπου θα υπάρχει περισσότερη οικειότητα και λιγότερο άγχος.

Το σεξ σε μια σχέση είναι απόλυτα βασικό. Όταν είναι καλό, δίνουμε σημασία σε όλα τα υπόλοιπα, κι όταν δεν είναι καλό δίνουμε σημασία μόνο σε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι πως απαιτεί σίγουρα και δεύτερη φορά για να μπορέσεις να κρίνεις αν τελικά σου ταιριάζει ή όχι.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μερμίγγη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη