Πάντα θα αποτελεί αν όχι τον σημαντικότερο, σίγουρα απαραίτητο παράγοντα για οποιαδήποτε σχέση. Το σεξ είναι απόλαυση, απελευθέρωση, ένωση κι επαφή, εμπειρία κι απόλυτη ικανοποίηση που αν γίνει με τις κατάλληλες συνθήκες θα είναι ολοκλήρωση για δύο ανθρώπους ή και παραπάνω.

Είναι μια προσωπική επιλογή και συγχρόνως μια υποχώρηση. Όσο οι κοινωνίες ξεκλειδώνουν τα στερεότυπά τους, οι άνθρωποι καταφέρνουμε όλο και περισσότερο να πλησιάζουμε αυτή την τόσο υπέροχη σεξουαλική πλευρά μας και να ανακαλύπτουμε διαρκώς νέους τρόπους να το κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον, ακόμα πιο ελκυστικό.

Φαντασιώσεις, φετίχ, προτιμήσεις κι απόκρυφες επιθυμίες που όλες με έναν τρόπο πάντα θα μπορούν γίνονται πραγματικότητα. Δύο άνθρωποι, δύο διαφορετικές προσωπικότητες με σαφώς διαφορετικές προτιμήσεις και επιθυμίες, πώς καταφέρνουν να τα βρουν σε αυτή την τόσο στενή επαφή;

Και ξαφνικά έχεις τόσες πολλές επιλογές: vanilla ή kinky, στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, στα γρήγορα ή αργό και αισθησιακό, με προκαταρκτικά ή χωρίς, τώρα ή μετά; Αλλά ας εστιάσουμε στα βασικά. Σεξ χωρίς προκαταρκτικά είναι σαν πιτόγυρο χωρίς πατάτες. Απλά δεν υφίσταται. Κάνεις ένα λάθος, προκαταρκτικά δεν είναι μόνο το στοματικό και τα χαδάκια. Μασάζ, ερωτικά παιχνίδια, ακόμα και το παιχνίδι με τα μάτια και το φλερτ θα μπορούσαν να είναι προκαταρκτικά, ακόμα κι ένα ντους.

Υγρασία, υδρατμοί, θολωμένοι καθρέφτες, αρωματικά έλαια, νερό να τρέχει άφθονο και δυο γυμνά κορμιά, εσύ κι ο άνθρωπός σου. Υπάρχει πιο διεγερτική ατμόσφαιρα, αλήθεια; Έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους πως τα προκαταρκτικά είναι μια αρκετά βαρετή διαδικασία κι ίσως κάπως αμήχανη. Ναι, ίσως, αλλά σίγουρα δεν έχουν μοιραστεί ποτέ με τον σύντροφό τους ένα μπανάκι, γι’ αυτό το λένε.

Εκεί που κάθεσαι στο σαλόνι, ξαφνικά η εικόνα του γυμνού σώματος στο μπάνιο βάζει στη σκέψη σου φωτιά. Γδύνεσαι λοιπόν και γλιστράς πλάι του για μερικές στιγμές παιχνιδιού που μπορούν να σας φτάσουν στο Θεό. Τον αφήνεις να σε πλύνει, ενώ το νερό ξυπνά κάθε σημείο του σώματός σου, αλλά και του μυαλού σου. Χαϊδεύεστε και παίζετε χωρίς όμως να προχωράτε παραπέρα. Ένα ακόμα ταξίδι ανακάλυψης.

Ναι, ένα απλό ντους είναι δυνατό να ωθήσει το σεξουαλικό παιχνίδι σε άλλο επίπεδο, όπως εδώ που τα λέμε και τα περισσότερα προκαταρκτικά παιχνίδια. Έχετε όλο το χρόνο να αγγίξετε ο ένας τον άλλον χωρίς ακόμα να σας έχει τυφλώσει ο ερεθισμός του σεξ, αλλά και μόλις έχετε αρχίσει και οι δύο να ζωντανεύετε.

Όσο να πεις το νερό γενικά είναι αφροδισιακό και γενικά τα υγρά δίνουν άλλη αίσθηση στη σωματική επαφή, στα χάδια, στα φιλιά ακόμα και στα αγγίγματα. Ακόμα και στην όψη! Το ήξερες ότι ψοφάει να σε βλέπει με βρεγμένα, ανακατωμένα μαλλιά, ξέρεις πόσο αισθησιακή είναι η υγρή εικόνα σου;

Το μοίρασμα αυτό, αυτού του μικρού χώρου, τα γυμνά βρεγμένα κορμιά κι οι υδρατμοί προσδίδουν στη στιγμή κάτι ζωώδες και συγχρόνως μια αγνότητα. Αν το παιχνίδι ξεκινήσει από εκεί, δε νομίζω να προλάβετε να φτάσετε στο κρεβάτι. Δε νομίζω ότι θα καταφέρετε να κρατηθείτε. Τα προκαταρκτικά όπως το μασάζ ή το ντους είναι πάντα μια πολύ καλή αρχή για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια, μιας και είναι ευκαιρίες να σε φροντίσει και να τον φροντίσεις, να σε αγγίξει και να την αγγίξεις, ενώ ταυτόχρονα αυτός ο αισθησιασμός της στιγμής, ένα αίσθημα δισταγμού και αυτοσυγκράτησης αιωρείται στον αέρα -άνευ λόγου- κι η αναμονή συνταράσσει κάθε κύτταρο μέσα σας.

Αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα απ’ τα καλύτερα προκαταρκτικά, και μπορεί να είναι αρκετοί εκείνοι που δεν τ’ αγαπούν, αλλά δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μη λατρεύει το μπάνιο και πόσο μάλλον ένα μπάνιο που σου προμηνύει κάποια συνέχεια άκρως διασκεδαστική κι απολαυστική. Άλλωστε κάτι ήξερε κι εκείνο το πολυαγαπημένο τραγούδι που έλεγε «Δυο-δυο, στην μπανιέρα δυο-δυο».

 

Συντάκτης: Μαριάνα Μάργαρη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη