Αν η ζωή είναι ένα παιχνίδι, τότε σίγουρα ένα απ’ τα βραβεία της είναι το σεξ. Τα θετικά του αμέτρητα, από σωματικά μέχρι ψυχολογικά. Οι στάσεις, οι ρόλοι και οι χώροι περιορίζονται μόνο από την φαντασία των συμμετεχόντων. Μία πανδαισία αισθήσεων κι απολαύσεων με ποικιλία μεγαλύτερη απ’ αυτήν των τυριών. Όμως κάθε κρεβάτι έχει τα όριά του, τα οποία και θέτει ο πιο συντηρητικός από τους δύο. Το ίδιο συμβαίνει με όλα.

Έτσι, λοιπόν, στο σεξ οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις πολύ απλές κατηγορίες. Καταρχάς, έχουμε τον ανοιχτόμυαλο τύπο. Δεν υπάρχουν ταμπού γι’ αυτόν, όλα παίζουν. Σχοινιά να κρέμονται από το ταβάνι, μαστίγια και καρφιά, στολές από το Avatar και άλλα τέτοια. Θέλει μεγάλη ποικιλία για να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του και θα παλέψει μέχρι να σε πείσει να δοκιμάσεις τουλάχιστον ένα απ’ αυτά. Σε διαβεβαιώνω πως δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθείς το σεξ μαζί του.

Αν τον ακούσεις καμιά φορά να λέει: «Ξέρεις, αγάπη μου, σήμερα θέλω να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο που είδα», να είσαι σίγουρος ότι όχι μόνο το έχει ξανακάνει αλλά και σε περίπτωση που αρνηθείς θα το ξαναζητήσει. Αν σου φαίνονται περίεργα ή τραβηγμένα αυτά που ζητάει, μην το σκέφτεσαι, όπου φύγει-φύγει. Γιατί μετά θα ακολουθήσει και μία ερώτηση τύπου, καλό είναι να δοκιμάζεις νέα πράγματα στη ζωή. Ρε φίλε, κι από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού μου δεν έχω πηδήξει όμως ξέρω ότι δε θα μ’ αρέσει!

Έπεται ο στανταράκιας. Εδώ είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ξέρει τα βασικά κι ακολουθεί την πεπατημένη οδό. Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εύκολες στάσεις χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας, σε χώρους συνηθισμένους και προσιτούς. Γι’ αυτόν το σεξ δεν χρειάζεται να είναι πολύ περίπλοκο για να το απολαύσει. Δε φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα αλλά δεν καίγεται κιόλας. Αν βαριέσαι εύκολα το σεξ ρουτίνας, μάλλον ψάχνεις για τον προηγούμενο τύπο.

Και, τέλος, ο στενόμυαλος. Δε θέλει ούτε ν’ ακούσει για κάτι καινούριο, κάτι πιο πικάντικο. Εμμένει στις δικές του επιθυμίες, αρνούμενος κάθε καινοτομία που θα του προτείνεις. Είναι σαν να πηδάς το ΚΚΕ. Μη το ένα και μη το άλλο, θα σου βγάλει το λάδι και ξινή κάθε προσπάθεια να το ευχαριστηθείς. Εσύ, με τη σειρά σου, μην έχεις και πολλές απαιτήσεις. Έχει θέσει τα όρια του στο κρεβάτι και δε χρειάζεται να προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις. Μαζί του το σεξ θεωρείται, ας πούμε, ευχάριστο και συμπαθητικό, αν βρεθεί παρτενέρ με τις ίδιες ακριβώς προτιμήσεις.

Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλες υποκατηγορίες, όμως αυτές καλύπτουν τις βασικές. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο καθένας κάνει στο κρεβάτι ό,τι του επιτρέπει ο άλλος. Παρόλα αυτά, το σεξ, ως προς το μεγαλύτερο κομμάτι του, είναι προϊόν της φαντασίας. Κι αυτή δεν περιορίζεται. Η απόλαυσή του είναι καθαρά υποκειμενική, τα βίτσια του εντελώς προσωπικά. Όσο περνάει ο καιρός, ανοίγουν όλο και περισσότερο οι σεξουαλικοί ορίζοντες κι αυξάνεται η ποικιλία του.

Στο σεξ οι άνθρωποι πρέπει να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν. Να ταιριάζουν μεταξύ τους όπως το κλειδί σε μία κλειδαριά. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση και να το προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Το σεξ δεν είναι ούτε όπως το παρουσιάζουν σε ρομαντικές ταινίες, ούτε όπως το προβάλουν οι πορνοταινίες. Συγκεκριμένα, οι πορνοταινίες έχουν δημιουργήσει εντυπώσεις και εικόνες για το σεξ που δεν πλησιάζουν καν την πραγματικότητα.

Αν περιμένεις να φωνάξεις τον υδραυλικό και με μία πρόστυχη ατάκα να καταλήξετε πάνω στο πλυντήριο πιάτων να βγάζετε τα μάτια σας, μάλλον έχεις δει πολλές τσόντες. Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί αυτό του άντρα με την καθηγήτριά του ή μία νοσοκόμα. Η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σκηνικό είναι ίδια με το να περάσεις όλα τα μαθήματα σε μια εξεταστική. Αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Οπότε, μην περιμένεις η σεξουαλική σου ζωή να είναι παρόμοια με τις τσόντες που βλέπεις κι ονειρεύεσαι.

Το σεξ αποτελεί πρωτόγονη πράξη που προέρχεται από ένα αρχέγονο αίσθημα. Υπάρχει από την αρχή των χρόνων και δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή. Είναι απόλαυση, είναι ένταση, πάθος, τρέλα κι όλ’ αυτά μαζί δημιουργούν την πράξη. Αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω κάτι δεν κάνεις καλά. Επομένως ψάξε να βρεις αυτόν που θα σε βοηθήσει να τ’ ανακαλύψεις.

Το σεξ είναι μία από τις λίγες στιγμές πραγματικής ελευθερίας, εκτός αν χρησιμοποιείς χειροπέδες. Μην περιορίζεσαι. Γεύσου το.

 

Επιμέλεια κειμενου Θανου Αραμπατζή: Ελευθερία Παπασάββα

Συντάκτης: Θάνος Αραμπατζής