Το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης είναι η περίοδος στην οποία κάθε φορά συστήνεσαι κι αυτοπαρουσιάζεσαι στον απέναντί σου. Όταν βέβαια η κουβέντα, έρχεται, στο σεξ, όλοι είναι πρωταθλητές και μεγάλοι εραστές. Γνωρίζουν το άθλημα τόσο καλά, που θα έπρεπε να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή σχολή για να απονεμηθούν και πτυχία. Τόσος ιδρώτας, τόση τέχνη και μαεστρία με αμέτρητα κόλπα και παιχνίδια δεν πρέπει να πάνε στράφι.

Ε, ναι! Στην αρχή της σχέσης όλοι εντυπωσιάζονται με τα σεξουαλικά υπονοούμενα, τις ματιές και τα μηνύματα με τα αποσιωπητικά. Η φαντασία ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά. Είναι κι αυτό το ακαταμάχητο βλέμμα, που σε σκανδαλίζει. Αναρωτιέσαι αν ο άλλος έχει αντοχές, αν ξέρει να παίζει πονηρά, αν θα έχει εντυπωσιακές αποδόσεις. Ελπίζεις πως όλο αυτό που προσδοκάς θα είναι όπως το φαντάζεσαι.

Θεωρητικά, η πρώτη επαφή έχει πραγματοποιηθεί. Το πιο κρίσιμο στάδιο πέρασε και πληροί τις αρχικές προδιαγραφές. Σε εκείνο το σημείο καλλιεργείται η επαφή, η επιθυμία και το συναίσθημα.

Τον θέλεις τον άλλον συνεχώς. Θέλεις να τον ισοπεδώσεις, να τον εξαντλήσεις και να τον χορτάσεις. Ο πόθος τέτοιος που δε θες με τίποτα να σταματήσεις. Είναι έντονη η επιθυμία μέσα σου και θα καταλαγιάσει μόνο αν χορτάσεις τον άλλον σε ένα ικανοποιητικό στάδιο, που θα μπορείς να το διαχειριστείς.

Όμως, εκείνες τις πρώτες μέρες ξεφεύγεις. Δεν υπάρχει αυτοσυγκράτηση. Δε λογαριάζεις την κούραση, αλλά μόνο τα ζωώδη ένστικτά σου, που σου καίνε τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Η επιθυμία, δεν υπολογίζει το αν πρέπει να ταξιδεύεις ώρες για να συναντήσεις τον άλλον, ή αν του επιτίθεσαι ερωτικά στα πιο απίθανα σημεία, ακόμα και στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Γιατί, έτσι μπορείς, έτσι νιώθεις και το θες εδώ και τώρα. Δε σε εμποδίζει τίποτα και δε σε απασχολεί, απλά το ζεις. Όμως ο οργανισμός, δεν καταλαβαίνει πάντα από κάβλα! Ξέρει πως χωρίς την κατάλληλη ενέργεια, θα τα φτύσει και μετά άντε να συνεχίσεις.

Συνετό θα ήταν το ζευγάρι να φροντίζει για την αντοχή του. Όχι απαραίτητα σε όλη τη διάρκεια της σχέσης. Ας πούμε πως είναι προληπτικά μέτρα, για να είμαστε σίγουροι πως δε χαθεί η μαγεία του σεξ, ιδίως τις πρώτες μέρες μιας νέας σχέσης.

Η συνεχόμενη και συνεπής σωματική δραστηριότητα συμβάλει στην επιμήκυνση της αντοχής. Οι μύες, είναι κατά κάποιο τρόπο δουλεμένοι και μπορούν να αντέξουν τις περίεργες στάσεις με τον εκάστοτε παρτενέρ. Σίγουρα δε θα τραυματιστείς μετέπειτα και θα μπορείς να το επαναλάβεις αρκετές φορές ακόμα. Είναι ένα καλό είδος γυμναστικής.

Η σωστή διατροφή με αρκετά θρεπτικά στοιχεία είναι βασικό στοιχείο στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην πολύτιμη παραγωγή ενέργειας. Αν ανήκεις και στην περίπτωση υψηλού μεταβολισμού, ο οργανισμός είναι εξοικειωμένος να αποθηκεύει ενέργεια. Έτοιμη, να διοχετευτεί εκεί που θα είναι αναγκαία.

Ενισχυτικά, όπως συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες κι ισοτονικά ποτά. Συμβάλλουν αρκετά στο να ενισχυθεί ο οργανισμός, απλά με τα ισοτονικά υπάρχουν κι άλλα αποτελέσματα. Δηλαδή μετά την επίδρασή τους, η κούραση έρχεται εις διπλούν. Δεν έχει βελτιωθεί ο οργανισμός. Απλά τη συγκεκριμένη στιγμή που κάποιος λαμβάνει ένα τέτοιο ποτό, τον βοηθάει στη δεδομένη περίπτωση ώστε να έχει ενέργεια.

Απ’ την άλλη, δε, οι βιταμίνες είναι μια σταθερή αξία που βοηθάνε αρκετά τον οργανισμό. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα είναι να μη γίνεται παρατεταμένη χρήση, γιατί ο οργανισμός συνηθίζει και δεν τη λαμβάνει από τις τροφές. Ο συνδυασμός βιταμίνης με καλή διατροφή μπορεί να διατηρήσει τη σωματική ισορροπία και να μην υπάρχει η ανησυχία μιας ανεπιθύμητης συνήθειας.

Η ξεκούραση κι ο ύπνος βοηθάνε στην αντοχή της κατάστασης. Όταν υπάρχει ευκαιρία για μια ανάπαυση, δεν το συζητάμε, την εκμεταλλεύεσαι. Κλείνεις τηλέφωνα κι απολαμβάνεις τη στιγμή. Διαφορετικά, δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξεις στα τόσο απαιτητικά ωράρια!

Ένα καυτό μπάνιο χαλαρώνει τους μύες και ξεκουράζει το πνεύμα. Χρειάζεται ένα αρκετά ζεστό μπάνιο, για να ανοίξουν οι πόροι του σώματος να φύγουν οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί. Να χαλαρώσει το δέρμα και συνάμα να νιώσεις πως έφυγε ένα βάρος. Να νιώσεις ευεξία για να συνεχίσεις.

Ένα μασάζ ή σπα έχουν την ιδιότητα να ανανεώνουν την επιδερμίδα και να σε εφοδιάσουν με ενέργεια. Είναι και μια καλή ευκαιρία για μια εκδρομή. Έτσι θα συνδυάσετε την ανανέωση με την ξεκούραση ­–πριν την κούραση που θα ακολουθήσει– και θα έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Η πρόληψη, βοηθάει κι ενισχύει τις αντοχές. Επιβάλλεται να φροντίζουν κι οι δύο τη σωματική τους κατάσταση, εδικά τις πρώτες μέρες που το σεξ είναι το βασικό στοιχείο στη σχέση.

Μέχρι αυτό να ωριμάσει και να κατασταλάξει, θα χρειαστεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Ας το φροντίσουν για να έχουν μια εξαιρετική εξέλιξη!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη