Οι απόλυτοι άνθρωποι είναι μια κατηγορία που εκνευρίζει τους περισσότερους. Για να τους αντικρούσουν το πιο ευφάνταστο επιχείρημα που τους απευθύνουν είναι «δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο, υπάρχει και γκρι» Ίσως και να έχουν δίκιο. Στο σεξ όμως οι απόλυτοι κερδίζουν έδαφος.  Ή έχεις οργασμό ή δεν έχεις. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Σεξ χωρίς οργασμό δεν είναι καλό σεξ.

Για τους άντρες είναι πολύ εύκολο να καταλάβουν πότε τελειώνουν και πότε όχι, για τις γυναίκες όμως, ειδικά όταν ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή, δεν είναι τόσο απλό. Κάθονται με τις πιο έμπειρες φίλες τους και μπλέκονται σ’ ένα γαϊτανάκι αναλύσεων για το τι φταίει και πώς θα διορθωθεί.

Σ’ όλα αυτά τα τραπέζια έχει βρεθεί μία (η σχεσάκιας) που θα βροντοφωνάξει «οικειότητα, αγάπη μου! αυτό είναι το μυστικό» μπούρδες!

Τα «παιδιά από σπίτι» μπορούν να κλικάρουν το «Χ» πάνω δεξιά και να με κακοχαρακτηρίσουν. Δεν κρατώ κακίες. Εμείς οι ξεδιάντροποι που μείναμε μπορούμε να συνεχίσουμε.

Η λούμπα της οικειότητας είναι πολύ βαθιά κι όλοι έπεσαν μέσα κάποια στιγμή. Πίστευαν ότι ο δυνατότερος οργασμός τους θα επιτευχθεί αν γνώριζαν το Α.Φ.Μ και τον Α.Τ του παρτενέρ τους.

Ένα στερεότυπο που καταρρίφθηκε μ’ απόλυτη επιτυχία όταν το πρώτο one night stand πήρε σάρκα κι οστά. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο άλλος. Ένα απωθημένο, ένας παλιός συμμαθητής, ή ένας άγνωστος που γνώρισες σ’ ένα μπαρ. Όσο μεγαλύτερη ήταν η έλλειψη οικειότητας τόσο μεγαλύτερη ήταν κι η απελευθέρωση.

Όταν είσαι μ’ έναν άγνωστο άνθρωπο κι έχετε ως απώτερο σκοπό το σεξ  δεν αναγκάζεσαι να βρεις θέματα για συζήτηση που θα βοηθήσουν στο ανέβασμα της θερμοκρασίας για να πετύχεις το στόχο σου. Που δεν είναι άλλος από ένα καλό πήδημα.

Σ’ ένα one night stand είστε οι δύο σας και το κρεβάτι. Ο στόχος, που ας μην κρυβόμαστε, είναι κοινός με τον στόχο ενός τρίτου-τέταρτου ραντεβού, αρχίζει να υλοποιείται τη στιγμή που θα κλείσει η πόρτα του σπιτιού ή του ασανσέρ. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο κυνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί το πλασάρισμα της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σου.

Το σεξ, αυτό καθαυτό, τις περισσότερες φορές είναι φωτιά. Αρχικά γιατί είστε δύο άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να το κάνουν. Όλες οι αισθήσεις έχουν επικεντρωθεί εκεί. Το μυαλό χάνει την επαφή του με το περιβάλλον πριν από το κορμί. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα καθ΄όλη τη διάρκεια να σκεφτείς το οτιδήποτε.

Το one night stand μπορεί να μην περιλαμβάνει γλυκόλογα κι αναμμένα κεριά, περιλαμβάνει όμως την πλήρη απενοχοποίηση των γούστων σου. Όσο ερωτευμένος κι αν είσαι με το ταίρι σου, που σημειωτέον είναι ο πιο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος που γνωρίζεις, είμαι σίγουρη ότι έχεις πλάσει με την παραμικρή λεπτομέρεια τη συζήτηση με θέμα «ας πειραματιστούμε στο σεξ». Φοβάσαι ότι θα παρεξηγηθεί μαζί σου και ψάχνεις έναν κατάλληλο κι αναίμακτο τρόπο για να πεις τις κρυφές σου επιθυμίες.

Το ίδιο έχει κάνει κι αυτή στο δικό της μυαλό. Σκέφτεται πώς θα σου πει ότι δεν ακολουθείς τη σωστή διαδρομή, χωρίς να σε πληγώσει και να σε κάνει να αισθανθείς λίγος. Το χειρότερο είναι ότι αυτή το σκέφτεται κατά τη διάρκεια.

Μάντεψε που δε συμβαίνουν αυτά. Πολύ σωστά! Σ’ ένα one night stand. Λες ευθέως αυτό που θέλεις χωρίς να φοβάσαι αν θα παρεξηγηθεί ή αν θα πληγωθεί ο άλλος. Στη χειρότερη περίπτωση θα ξενερώσει, θα πάρει τα παπούτσια του και θα πάει να παίξει μ’ άλλα κουβαδάκια.

Αν το πρακτικό μέρος είναι καλό, ακόμα καλύτερη είναι η συνέχεια. Δεν αναλύεις τίποτα. Όχι, επειδή δε ξέρεις πώς να εκφραστείς αλλά επειδή δε ενδιαφέρει κανέναν από τους δύο η συζήτηση. Δεν είσαι αναγκασμένος να κάνεις έναν άβολο και στριμωγμένο ύπνο. Γιατί μετά το τσιγάρο έχει αποχωρήσει διακριτικά κι εσύ την έχεις αράξει στο διπλό σαν αστερίας.

Περί ανηθικότητας: ζούμε σε μια εποχή που βρίθει ανηθικότητας. Το σεξ όμως δεν ανήκει σ’ αυτή. Η ένωση δύο σωμάτων μόνο ανήθικη εικόνα δε φαντάζει. Προφανώς και το κάνουμε όπως κι όποτε θέλουμε εμείς αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε «ανήθικους» αυτούς που το κάνουν διαφορετικά απ’ εμάς.

Υ.Γ. Απολαύστε πάντα με υπευθυνότητα.

Συντάκτης: Αγγελική Κοτσόβολου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Κεχαγιά