Η γυναικεία ψυχοσύνθεση αποτελούσε ανέκαθεν κάτι το μυστήριο για τον αντρικό πληθυσμό και όχι μόνο. Χρόνια τώρα εμπειρογνώμονες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον γυναικείο εγκέφαλο και νοοτροπία αλλά επί ματαίω. Απλά είναι αδύνατον να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης της και εκεί θα έπρεπε να μπει μια άνω τελεία και να κλείσουμε το βιβλίο που ονομάζεται «Τα θέλω μιας γυναίκας» μια για πάντα, βάζοντας το στο ψηλότερο ράφι μιας ξεχασμένης βιβλιοθήκης στα Ιμαλάια.

Από την άλλη το αντρικό μυαλό είναι πιο απλοποιημένο χωρίς να χρειάζεσαι μεταφραστή στο πλευρό σου προκειμένου να καταλάβεις τι θέλει να πει.

Ό,τι θέλει συνήθως το λέει άμεσα με περίσσιο θράσος χωρίς να τον ενδιαφέρει αν παρεξηγηθεί από το ταίρι του. Πεινάω, νυστάζω, βαρέθηκα. Αυτές οι λέξεις τόσο περιεκτικές και πεζές που δε θα μπερδέψουν καμία.

Τα πράγματα θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα σε μια σχέση, σε ένα φλερτ και γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με την επαφή δυο ανθρώπων.

Όταν θέλεις κάτι από τον σύντροφό σου απλά ζήτα το. Δεν έχουμε παρακολουθήσει σεμινάρια ανάγνωσης μυαλού με τηλεπάθεια και πολλές φορές τα υπονοούμενα δεν πιάνουν τόπο. Τόσο απλά. Μπορεί μετά από καιρό να κατανοούμε τα συνήθη υπονοούμενά σας αλλά με τον χρόνο ούτε που θα μπούμε στον κόπο να ασχοληθούμε, προσπερνώντας τα σαν ψιλά γράμματα σε συμβόλαιο.

Στέλνοντας σήματα καπνού με το χαλί της γιαγιάς σας από την ταράτσα του σπιτιού σας, με την απαίτηση να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε αυτό που σκεφτήκατε αλλά δεν ήταν αυτό που εννοούσατε, όμως ήταν κάτι παρόμοιο που θα έπρεπε να καταλάβουμε, παρ’ όλα αυτά το θέλετε και ταυτόχρονα θέλετε κάτι άλλο, μπερδεύει μέχρι και στο χαρτί που έχω γράψει αυτό εδώ το κείμενο.

Ευθύτητα ζητάμε πάνω από όλα. Να λες αυτό που θες, όταν το θες ανεξάρτητα το πόσο παράλογο ή τολμηρό μπορεί να ακουστεί. Ίσως με υπερβολική ειλικρίνεια παρεξηγηθούν οι προθέσεις σας αλλά η εκτίμηση που θα κερδίσετε με το να πείτε αυτό που πραγματικά θέλετε, θα εκτιμηθεί από πολλούς εκεί έξω, πιστέψτε με.

Κανένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του δε θα καταλήξει με κάποια που δεν ξέρει τι της γίνεται και που το μυαλό της δουλεύει με εξωφρενικές στροφές προκειμένου να στείλει κρυπτογραφημένο μήνυμα αντί να πει ευθέως αυτό που γουστάρει.

Οι φράσεις «βρες το κουμπί της» και «όταν λέει όχι εννοεί ναι και το αντίστροφο» είναι πιο κουραστικές και από το να βαράς γκασμά σε μεταλλεία στη Σιβηρία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξαντλούν την υπομονή του καθενός μας, σε σημείο «τρέχω στα στενά για να χάσουν τα ίχνη μου».

Όπως εσείς απαιτείτε να έχουν οι άντρες θράσος και να σας κυνηγάνε, κάνοντας αυτοί το πρώτο βήμα στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και εμείς ζητάμε αυτό το απλό πράγμα από το γυναικείο φύλο. Ευθύτητα και ειλικρίνεια.

«Θέλω αυτό. Θέλω εκείνο. Μου αρέσει έτσι στο κρεβάτι. Θέλω απλά σεξ από τη σχέση μας.» Απλές δηλώσεις που ξεκλειδώνουν τον καθένα από εμάς όσο δεν πάει. Δεν λέω να χαθεί η ρομαντική πλευρά στις φράσεις σας, ούτε αυτή η μαγεία που ψάχνουν όλοι στην αρχή μιας σχέσης. Απλά προσθέστε λίγη δόση ειλικρίνειας, τρεις κουταλιές της σούπας ευθύτητα και όλα αυτά σε μια μεγάλη χύτρα γεμάτη πάθος και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Επιμέλεια Κειμένου Παναγιώτη Καπτζιλή: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Παναγιώτης Καπτζιλής