Είτε βρίσκεστε ήδη σε μια στενή σχέση και θέλετε να αναζωπυρώσετε τη σ3ξουαλική σας ζωή, είτε θέλετε να κάνετε το βήμα να έρθετε για πρώτη φορά σε σωματική επαφή με τον σύντροφό σας, αυτό μπορεί να είναι μία αρκετά δύσκολη κατάσταση για ένα ζευγάρι. Πώς θα επικοινωνήσω τις ανάγκες μου, πώς θα εντάξω παραπάνω παιχνίδι στην ερwτική σχέση, είναι κάποιες από τις απορίες που έχει κανείς όταν θέλει να διατηρήσει μία φλόγα αναμμένη. Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καθημερινότητα, τα άγχη και η ρουτίνα δε μας επιτρέπει να κάνουμε πάντα όσο σ3ξ θα θέλαμε. Είναι μάλιστα πολύ συχνό κάθε μέλος ενός ζευγαριού να έχει διαφορετική λίμπιντο. Παρόλα αυτά, το σ3ξ είναι υγεία και  υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τον σύντροφό σας να ενδιαφερθεί περισσότερο για αυτό, με την ανοιχτή επικοινωνία να είναι το κλειδί.

 

1. Μην το παίρνεις προσωπικά

Προσπαθήστε να μην το πάρετε προσωπικά. Πολλά ζευγάρια έχουν διαφορετικές σ3ξουαλικές ορμές. Το γεγονός ότι ο σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται για το σ3ξ όσο εσείς, δε σημαίνει ότι δεν τον ελκύετε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους ο σύντροφός σας μπορεί να μη θέλει να κάνει σ3ξ όσο εσείς, όπως:
-ορμονικές ανεπάρκειες
-αίσθημα ασθένειας
-κακή αυτοεικόνα
-κόπωση
-άγχος
-χαμηλή διάθεση ή κατάθλιψη

 

2. Προσπάθησε να αποκτήσεις καλή επικοινωνία με το ταίρι σου

Η καλή συναισθηματική σχέση με τον σύντροφό σας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη σ3ξουαλική ζωή. Αρχίστε να αφιερώνετε χρόνο για να μιλάτε με τον σύντροφό σας ως φίλος. Δείξτε το ενδιαφέρον σας για την ευτυχία και την ευημερία του συντρόφου σας. Μερικοί καλοί τρόποι για να βελτιώσετε την επικοινωνία περιλαμβάνουν:
-Να ρωτάτε για τη μέρα του συντρόφου σας. Βρείτε χρόνο για να καθίσετε και να συζητήσετε με τον σύντροφό σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, όπως κατά τη διάρκεια του δείπνου ή κατά τη διάρκεια του πρωινού σας καφέ. Πείτε κάτι όπως: “Πώς πήγε η δουλειά;” ή “Πέρασες καλά με τους φίλους σου;” ή “Τι έχεις να κάνεις σήμερα;”.
-Να τηλεφωνείτε ή να στέλνετε μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το να μένετε σε επαφή κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας σας. Δοκιμάστε να στείλετε στο σύντροφό σας ένα γρήγορο μήνυμα ή να τηλεφωνήσετε απλά για να πείτε ένα γεια. Μπορείτε να στείλετε στον σύντροφό σας ένα μήνυμα όπως: “Σε σκέφτομαι. Τι κάνεις αυτή τη στιγμή;” ή να τηλεφωνήσετε και να πείτε “Γεια σου, πώς πάει η μέρα σου μέχρι στιγμής;”.
-Ακούγοντας. Χρησιμοποιήστε καλές δεξιότητες ακρόασης όταν ο σύντροφός σας μιλάει για να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε και ασχολείστε. Για παράδειγμα, κοιτάξτε τον σύντροφό σας προς το πρόσωπο, επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας στα μάτια, κουνήστε το κεφάλι σας και κάντε ουδέτερες δηλώσεις για να δείξετε την προσοχή σας, όπως “Ναι”, “Κατάλαβα” και “Συνέχισε”.

 

3. Πείτε πώς αισθάνεστε

Ενημερώστε τον σύντροφό σας για το πώς αισθάνεστε. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε το ταίρι σας ότι θα θέλατε να κάνετε σ3ξ πιο συχνά και για οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες έχετε σχετικά με τη σ3ξουαλική σας σχέση. Το να πείτε αυτά τα πράγματα στον σύντροφό σας μπορεί να διευκολύνει εσάς και τον σύντροφό σας να βρείτε λύσεις στο πρόβλημα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση για τη σ3ξουαλική σας ζωή λέγοντας κάτι όπως: «Νιώθω πιο κοντά σου όταν κάνουμε σ3ξ σε τακτική βάση, αλλά τελευταία δεν το κάνουμε τόσο συχνά. Είναι όλα εντάξει;» Λάβετε υπόψη σας ότι ο σύντροφός σας μπορεί να είχε άσχημες σ3ξουαλικές εμπειρίες στο παρελθόν με συντρόφους που δεν ήταν τόσο διακριτικοί ή με κατανόηση. Να είστε διακριτικοί και να της δώσετε να καταλάβει ότι μπορεί να σας πει πράγματα χωρίς την κρίση σας (αν αυτό ισχύει για εσάς).

 

4. Υπομονή

Μην αφήνετε τις σκέψεις και τις πράξεις σας να ελέγχονται από την επιθυμία σας για σωματική οικειότητα. Η οικοδόμηση των θεμελίων για τη σωματική αγάπη απαιτεί χρόνο. Σκεφτείτε να κάνετε πίσω για λίγο, ώστε να δώσετε χρόνο στο σύντροφό σας να είναι έτοιμος για σ3ξ με το δικό του χρόνο. Θα υπάρξουν πολλές, πολλές ευκαιρίες να κάνετε σ3ξ σε μια σχέση, οπότε στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων δεν είναι πιθανώς τόσο μεγάλο ζήτημα να κάνετε λίγο λιγότερο σ3ξ από ό,τι θα θέλατε ιδανικά.

 

5. Κανονίστε ένα ερwτικό ραντεβού

Το να κάνετε χώρο στο πρόγραμμά σας για λίγο προσωπικό, σeξι χρόνο με τον σύντροφό σας μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο σ3ξ. Δοκιμάστε να βάζετε στην άκρη 30 λεπτά την ημέρα όπου εσείς και ο σύντροφός σας θα κάνετε κάτι σeξι μαζί με την προϋπόθεση ότι δε χρειάζεται να οδηγήσει σε σ3ξ. Μπορεί απλώς να είναι ένας τρόπος να χαλαρώσετε και να νιώσετε οικεία με τον σύντροφό σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κάνετε ένα ντους μαζί μετά το γυμναστήριο, να ανάψετε μερικά κεριά και να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί, να κάνετε ο ένας στον άλλον μασάζ ή απλώς να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και να μιλήσετε για λίγο. Προσπαθήστε να μην πιέζετε το σ3ξ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Απλά απολαύστε την οικειότητα με τον σύντροφό σας και ακολουθήστε τη ροή. Να θυμάστε ότι επειδή ο σύντροφός σας δεν έχει διάθεση για σ3ξ ένα βράδυ, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα έχει διάθεση κάποιο άλλο βράδυ.

 

6. Δοκιμάστε να βάλετε ερwτικά παιχνίδια

Συζητήστε με τον ταίρι σας για το ενδεχόμενο να εισαγάγετε κάποια σ3ξουαλικά παιχνίδια ή βοηθήματα στην κρεβατοκάμαρα. Τα σ3ξουαλικά παιχνίδια μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην αύξηση της διέγερσης και της ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια και πριν από το σ3ξ:
-αρωματικά λιπαντικά
-δ0νητές
-μαξιλάρια σ3ξουαλικής τοποθέτησης
-μια σ3ξουαλική κούνια
-βρώσιμα εσώρουχα
-πρwkτικές χάντρες
-γαργαλιστικά
-περιοριστικά μέσα, όπως χνουδωτές χειρ0πέδες ή εξοπλισμό δ0υλείας

 

7. Δουλέψτε τον οργaσμό

Δεν πρέπει να ασκείτε πίεση στον σύντροφό σας για να έχει οργaσμό, αλλά μπορείτε να ρωτήσετε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε το ταίρι σας να έχει οργaσμό. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για μερικές διαφορετικές τεχνικές για να αυξήσετε τις πιθανότητες του συντρόφου σας να φτάσει σε οργασμό.
Λάβετε υπόψη σας ότι πολλές γυναίκες χρειάζονται άμεση διέγερση της κλειτ0ρίδας για να φτάσουν σε οργaσμό, οπότε το γλεiψιμο, το άγγιγμα, το χάδι ή η χρήση δ0νητή σε αυτή την περιοχή μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να φτάσει σε οργaσμό. Αν ο σύντροφός σας είναι άνδρας, ρωτήστε τον τι λειτουργεί για εκείνον. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει τα προβλήματα άγχους απόδοσης που αντιμετωπίζει και μπορεί να τον ερεθiσει επίσης.  Αγγίξτε τον σύντροφό σας παντού και φιληθείτε σε άλλα σημεία εκτός από τα χείλη (αλλά φιλήστε και τα χείλη). Χρησιμοποιήστε λιπaντικό για να αποφύγετε το επώδυνο σ3ξ ή τριβή. Αλλάξτε τα πράγματα, είτε πρόκειται για διαφορετική στάση είτε για διαφορετικό δωμάτιο, μην κάνετε πάντα σ3ξ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ενημερώστε τον σύντροφό σας ότι βρίσκετε το σώμα του σ3ξι. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν αυτοπεποίθηση για τον τρόπο που φαίνονται και αυτό μπορεί να τους απομακρύνει από το σ3ξ. Το να διαβεβαιώνετε τον σύντροφό σας ότι τον βρίσκετε ελκυστικό μπορεί να διευκολύνει τον να χαλαρώσει και να μπει στη διάθεση.

 

10. Δοκιμάστε παιχνίδι ρόλων

Το να ντύνεστε με κοστούμια ή ακόμα και να ασχολείστε με μια μικρή φαντaσίωση μπορεί να βοηθήσει να γίνει το σ3ξ πιο συναρπαστικό. Συζητήστε με τον σύντροφό σας για το ενδεχόμενο να εισάγετε λίγο παιχνίδι ρόλων στη σ3ξουαλική σας ζωή.
Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ντυθείτε ως κάποιος που ξέρετε ότι ο σύντροφός σας βρίσκει σ3ξι, όπως μια διασημότητα, ένας συγκεκριμένος τύπος επαγγελματία ή ως ένας φανταστικός χαρακτήρας.
Μια άλλη επιλογή είναι να προσποιηθείτε ότι είστε νέοι (ή κρυφοί) εραστές και να συναντηθείτε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε καθορισμένη ώρα. Μπορείτε επίσης να φορέσετε γυαλιά ηλίου, σκούρα ρούχα, ακόμα και περούκες για λίγη επιπλέον ίντριγκα.