%ce%b5%cf%82%cf%81%ce%b5%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b5

Η πλειοψηφία των γυναικών στην ερωτική τους ζωή έχουν προσποιηθεί οργασμό, παραπάνω από μία φορές. Μάλιστα σύμφωνα, με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Archives, έως και το 80% των γυναικών παραδέχονται ότι έχουν προσποιηθεί οργασμό. Αυτές εξάλλου κατέχουν το πλεονέκτημα, (σε αντίθεση με τους άντρες που δεν τους βοηθάει η φύση τους), να μπορούν να τον προσποιηθούν όσες φορές θελήσουν και μάλιστα απολύτως πειστικά!

Οι λόγοι που οι γυναίκες θα προσποιηθούν έναν οργασμό ποικίλουν. Ο επικρατέστερος είναι η «αλτρουιστική εξαπάτηση», δηλαδή για να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους και να μην τροφοδοτήσουν τον φόβο, την ανασφάλεια, στην προσπάθειά τους να έχει η σεξουαλική πράξη περισσότερο θετική παρά αρνητική κατάληξη. Παρ’ όλα αυτά, διαισθαντικά προπορεύονταν της επιστήμης και των ερευνών, γιατί παρακάτω θα δούμε πως η πράξη της προσποίησης, όχι κατακριτέα δε θα πρέπει να είναι, αλλά αποδεικνύεται κι ευεργετική για τη σεξουαλική ζωή όταν γίνεται σωστά και προγραμματισμένα!

 

 

Οι επιστήμονες λοιπόν διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που προσποιούνταν οργασμούς για να νιώσουν οι ίδιες καλύτερα, είχαν και πιο συχνούς πραγματικούς οργασμούς συγκριτικά με τις γυναίκες που προσποιούνταν οργασμό επειδή ήθελαν να κάνουν τον σύντροφό τους να νιώσει καλύτερα ή επειδή ανησυχούσαν πως δεν ήταν «φυσιολογικές». Ο ψεύτικος οργασμός αρχικά είναι μια προσπάθεια να ενταθεί η ερωτική διέγερση και να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών. Οι ταχύτερες ανάσες, οι εντονότεροι ήχοι, οι κινήσεις των γοφών κι η σύσφιξη των μυών της πυελικής περιοχής μπορούν τελικά να προδιαθέσουν το σώμα απέναντι σ’ έναν ακούσιο και πέρα για πέρα αληθινό οργασμό. Η πρακτική αυτή φαίνεται να δικαιολογείται επιστημονικά, καθώς η προσομοίωση μιας εμπειρίας που θέλουμε να ζήσουμε μπορεί να μας βοηθήσει να τη ζήσουμε πραγματικά. Το μυαλό μας δεν έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει αν αυτό που ζούμε είναι αληθινό ή ψεύτικο, οπότε ξεγελώντας αυτό, εύκολα ξεγελάμε και το σώμα μας.

Οι ψυχολόγοι εφαρμόζουν την ίδια τεχνική σε άτομα με κατάθλιψη: Ζητούν από τους ασθενείς να γελάσουν, καθώς έτσι απελευθερώνονται ορμόνες που ενισχύουν την καλή διάθεση και το ψεύτικο γέλιο τελικά μετατρέπεται σε αυθεντικό. Επίσης, το άλλο θετικό του προσποιητού οργασμού είναι, ότι εντείνοντας την ερωτική τους διέγερση ταυτοχρόνως υπάρχει περίπτωση να ενταθεί κι η ερωτική διέγερση του συντρόφου τους κι αυτό με τη σειρά του αυξάνει και τη δική τους ερωτική διάθεση ώστε να πετύχουν έναν πραγματικό οργασμό.

Θα πρέπει όμως να γίνει η υποσημείωση, ότι δε μιλάμε για κανόνα. Αυτό διότι, αν για παράδειγμα βρισκόμαστε στην αρχή μιας σχέσης, δε θα μπορέσει να καταλάβει ο ερωτικός σύντροφος τις προτιμήσεις του άλλου με απώτερο σκοπό να υπάρξουν πραγματικοί οργασμοί. Θα πρέπει να συζητιούνται οι ερωτικές προτιμήσεις του κάθε συντρόφου και να μην υπάρχουν αναστολές και ντροπές. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να φτάσουν μακροπρόθεσμα στα επιθυμητά επίπεδα και να απογειώσουν το μεταξύ τους κρεβάτι.

Σε μια σταθερή σχέση ένας προσποιητός οργασμός πού και πού, όταν οι συνθήκες (π.χ. λόγω στρες) δεν επιτρέπουν να επιτευχθεί ένας κανονικός οργασμός μπορεί να αποδειχθεί βοηθητικός και ευεργετικός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι γυναίκες που προσποιούνται έναν οργασμό, αρκετές φορές ευφραίνουν τη ψυχή τους και διεγείρουν τον εαυτό τους σεξουαλικά, καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό. Κι αν όλα αυτά δεν πιάσουν, υπάρχουν βοηθήματα, δάχτυλα, γλώσσες και τα συναφή, όλα έτοιμα για δράση!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Παναγή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου