Αν η σεξουαλική επιθυμία κι έλξη μεταξύ δυο ατόμων μπορεί να μεταφραστεί μέσα από τις κινήσεις των σωμάτων και τις εκφράσεις τους, γιατί όχι το πότε έχεις κάνει σeξ και το αν πέρασες καλά κάνοντάς το; Η γλώσσα τους σώματος αποκαλύπτει πολλά κι υπάρχουν σημάδια που μπορούν να φανερώσουν όλα τα παραπάνω.

Πριν περάσουμε στις αποκαλύψεις να τονίσουμε τα αυτονόητα και τα όσα υποστηρίζουν ακόμη κι οι επιστημονικές κοινότητες. Το σeξ απελευθερώνει, εκφράζει και με βεβαιότητα τονώνει την ψυχολογία μας. Με τις φερομόνες και την τεστοστερόνη να κάνουν πάρτι, η εμφάνιση αλλά κι η διάθεση αλλάζουν. Η απελευθέρωση των ορμονών της ευτυχίας λοιπόν, όπως ονομάζονται, φέρνει επανάσταση τόσο στο μέσα μας όσο και στο έξω μας.

Ας δούμε ποια είναι τα σημάδια εκείνα που δείχνουν στους άλλους αν έχεις κάνει σeξ και μάλιστα πέρασες πολύ καλά.

 

1. Το χαμόγελό σου

Αφού το σeξ είναι μια διαδικασία παραγωγής ορμονών ευτυχίας, θα ήταν δυνατόν να μη χαμογελάς συνεχώς την επόμενη ημέρα; Είναι ξέρεις, εκείνο το χαμόγελο που βγαίνει αβίαστα προς όλους και όλα, ακόμη και στους αντιπαθητικούς του χώρου που εργάζεσαι. Ενώ περπατάς στο δρόμο, σκάει στο μυαλό σαν πυροτέχνημα μια από τις στιγμές πάθους που έζησες το προηγούμενο βράδυ και να ΄σου πάλι αυτό το χαμόγελο να επιβάλλει την παρουσία του στο πρόσωπο και τις εκφράσεις σου, χωρίς να μπορείς να το κρύψεις, όσο κι αν προσπαθείς.

 

2. Η ανεξήγητη λάμψη

Μετά το μόνιμο χαμόγελο ευτυχίας, σειρά έχει η λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς να είναι υπερβολή. Σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει ή προσέξει στον καθρέφτη σου και θα έχεις αναρωτηθεί για την άμεση αλλαγή. Πέρα από το γεγονός ότι πέρασες πολύ καλά, η αιτία είναι η κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής πράξης, πράγμα που βοηθάει πολύ στην επιδερμίδα, εκτός πολλών άλλων. Δεν είναι τυχαίο που άνθρωποι με έντονη σ3ξουαλική ζωή, συχνά, δεν έχουν σημάδια ακμής ή ρυτίδες αφού το σeξ βοηθάει στην εμπόδιση φλεγμονών στο σώμα μας.

 

3. Η ανεβασμένη διάθεση

Ποιο κόκκινο χαλί σε Όσκαρ και ποια βραβεία, όταν έχεις περάσει πολύ καλά κάνοντας σeξ, η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη θαρρείς κι έχεις μόλις πάρει Νόμπελ. Σε μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Colorado, ερωτήθηκαν 15.000 άνθρωποι για το πώς κρίνουν τον εαυτό τους ευτυχισμένο σε συνάρτηση με τη σeξουαλική τους ζωή. Όσοι είχαν επαφή μια με δυο φορές την εβδομάδα, έκριναν σαφέστατα τον εαυτό τους πολύ πιο ευτυχισμένο και καλοδιάθετο από εκείνους που είχαν πιο αραιές σeξουαλικές επαφές.

 

4. Τόλμη και γοητεία

Ένα από τα σημάδια που δείχνουν αν έκανες σeξ και πέρασες καλά, είναι όχι μόνο η γοητεία που θα εκπέμπεις την επόμενη ημέρα αλλά κι η τόλμη στο να κάνεις πράγματα με τρόπο που δε θα επέλεγες να κάνεις. Για παράδειγμα, ένα επαγγελματικό ρίσκο ή μια απόφαση για τη ζωή σου. Εδώ βέβαια να πούμε πως καλή η τόλμη αλλά με μέτρο. Μη ρίχνεις πόρτα στη λογική χρειάζεται κι αυτή.

 

5. Το περπάτημα

Ένα σημάδι στο οποίο ίσως και να μην έχεις δώσει μεγάλη προσοχή είναι ο τρόπος με τον οποίο περπατάς. Η αυτοπεποίθηση είναι το κυρίαρχο στοιχείο της κίνησης. Επίσης, υπάρχει λένε οι ειδικοί, μεγαλύτερος διασκελισμός ανάμεσα στα βήματα ή μεγαλύτερη κίνηση σε λεκάνη και γοφούς. Κάτι σαν την πασαρέλα, ένα πράγμα, μόνο που εδώ γίνεται ακούσια αλλά με τα ίδια αποτελέσματα: τον θαυμασμό όσων σε κοιτάζουν.

 

6. Χαλαρότητα

Ένα από τα σημάδια, επίσης, είναι η χαλαρή διάθεση. Εκείνη που δεν έχει ανάγκη από επιβεβαίωση κάθε τρεις και λιγάκι. Η χαλαρότητα του να απολαμβάνεις την όποια συζήτηση γίνει παρουσία σου την επόμενη ημέρα ακόμη και με κάποια σημάδια κατανόησης και προθυμίας για συμπαράσταση σε οτιδήποτε ακούς. Ένα «είμαι εδώ για όλους σας» ένα πράγμα. Η χαλαρότητα αυτή με βεβαιότητα θα κάνει πολλούς να αναρωτηθούν όχι για το αν πέρασες καλά το προηγούμενο βράδυ, αλλά για το πόσο τέλεια πέρασες.

 

Οι άνθρωποι έχουμε μάθει να κρατάμε τις προσωπικές μας στιγμές αυστηρά προσωπικές. Κάποιοι το κάνουν μένοντας κολλημένοι σε ταμπού κι άλλοι πολύ απλά δε θέλουν να δίνουν δικαίωμα σε κανέναν να κάνει ερωτήσεις και να θέλει να μάθει πράγματα και λεπτομέρειες την επόμενη ημέρα. Η αλήθεια είναι όμως πως ο έρωτας, το σ3ξ κι ο βήχας λένε, δεν κρύβονται. Και γιατί να τα κρύψεις αν δεν έχεις όντως κάτι να κρύψεις; Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, τα σημάδια υπάρχουν κι είναι στη διάθεση του καθενός να τα επεξεργαστεί και να τα ανακαλύψει.

Το σ3ξ είναι απόλαυση κι η απόλαυση είναι η τελευταία από τους καλεσμένους που θα φύγουν έπειτα από το πάρτι των ορμονών της ευτυχίας, οπότε αφήστε τους άλλους να αναρωτιούνται για τον βαθμό της απόλαυσης.

Αφιερωμένο στα πονηρά χαμογελάκια.

Συντάκτης: Μαίρη Σάμου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου