Το στοματικό αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνο του στο εγχειρίδιο μιας ερωτικής επαφής με τα όλα της. Είναι μια πράξη ιδιαίτερη για τα ζευγάρια, ένα ορεκτικό γευστικό κι απαραίτητο. Μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά και μόνο του, εκτός από προκαταρκτικό πριν την επαφή, ως μια αυτόνομη πράξη ευχαρίστησης- μακράν πιο ερεθιστικό το δεύτερο. Στόμα, χείλη και γλώσσα σε πλήρη εγρήγορση, αυτοσχεδιάζοντας ή ακολουθώντας εντολές, η ουσία είναι μία. Απόλυτη ευχαρίστηση.

 

Κι όμως, δεν αρέσει σε όλους το στοματικό!

Το περίεργο είναι πως τελικά αν και πολλοί το απολαμβάνουν, δεν αρέσει σε όλους. Κάποιοι αρνούνται λέγοντας ότι «δεν το έχουν», κάποιοι το βρίσκουν εκπληκτικά υπέροχο και μερικοί το δοκίμασαν και το απέρριψαν βάζοντάς το στη λίστα με τα απαγορευμένα τους. Τέλος σε κάποιους αρέσει να το προσφέρουν αλλά νιώθουν άβολα να το λαμβάνουν. Είναι εκείνοι οι οποίοι ναι μεν αρνούνται να τους κάνουν στοματικό, αλλά λατρεύουν να το κάνουν οι ίδιοι. Και σ’ αυτή την περίεργη ερωτική επιλογή θα μείνουμε.

Καταρχάς, υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος αρνείται να του κάνουν στοματικό. Μπορεί να μην είναι μια πράξη που να έχει εντοπίσει πώς να την κάνει να λειτουργήσει για τον ίδιο, σε σχέση με τα δάχτυλα0, για παράδειγμα. Έρευνες λένε πως οι περισσότεροι αισθάνονται άβολα με τα γεννητικά τους όργανα και τους προκαλεί άγχος όταν οι σύντροφοί τους έρχονται σ’ επαφή μαζί τους μέσω του στοματικού έρωτα. Τέλος, είναι θέμα οικειότητας κι ασφάλειας. Όποιος και να είναι ο λόγος του καθενός, σεβόμαστε τους συντρόφους μας και τις επιλογές τους, αφήνουμε τον χρόνο να περάσει προσπαθώντας μέσω μιας ασφαλούς επικοινωνίας και συζήτησης χωρίς πίεση να γνωρίσουμε τι συμβαίνει και ξαναπροσπαθούμε όταν νιώθουμε έτοιμοι.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Και σ’ αυτούς που αρέσει;

Για όλους όσους απολαμβάνουν να κάνουν στοματικό έρωτα, ακόμη κι αν δεν αρέσει το αντίστοιχο στους ίδιους, ισχύει πως το μυαλό τους παίζει τρελά ερωτικά παιχνίδια. Επειδή ακριβώς έχει μια ιδιαιτερότητα το να κάνεις στοματικό, η σκέψη μας ενδεχομένως να είναι συνυφασμένη με την απόλυτη ικανοποίηση κι ευχαρίστηση προς τον άλλον. Είναι κάτι σαν προσωπικό στοίχημα: «Τώρα θα σε κάνω να τρελαθείς.» Νιώθουμε μια κτητικότητα, έχουμε μια εξουσία πάνω στον άλλο, που μας εξιτάρει και μας ερεθίζει, καθώς έχουμε πάρει στο στόμα μας τον κόσμο του και παίζουμε με το πιο αδύναμο κι ευαίσθητο σημείο του, το οποίο εκείνη τη στιγμή το ελέγχουμε απόλυτα, άρα το θεωρούμε δικό μας. Είναι εκείνη η προσμονή κι η αίσθηση της ικανοποίησης που ανεβάζει το «εγώ» μας στα ουράνια. «Σε χειρίζομαι, σε ελέγχω, παίζω με τις επιθυμίες σου» σκεφτόμαστε από μέσα μας.

Τι κάνει καλό ένα καλό στοματικό

Το καλό στοματικό προϋποθέτει κι απόλυτη επαφή με τα μάτια- αδιαπραγμάτευτος κανόνας. Σηκώνουμε το κεφάλι ζητώντας την αποδοχή, την παραδοχή, το νεύμα που λέει «συνέχισε». Η φωνή -όταν ζητάμε να μας δώσουν εντολές- η ανάγκη να μας καθοδηγήσουν και ‘μεις να εκτελούμε ακούγοντας τους ήχους της ευχαρίστησης, είναι ένα ποθητό ζητούμενο. Οι αρέσκοντες να κάνουν στοματικό είναι εκείνοι που θέλουν να ικανοποιήσουν, να προσφέρουν, να εξοντώσουν τους συντρόφους τους. Η ευχαρίστηση του ενός μπορεί να είναι η απόλυτη ερωτική ταύτιση και των δύο. Άλλωστε ένας καλός συνδυασμός στοματικού με αυνανισμό δίνει ένα εγγυημένο αποτέλεσμα ταυτόχρονων οργασμών και των δυο.

«Μ’ αρέσει να κάνω το ταίρι μου να ευχαριστιέται» είναι φράση που την ακούμε συχνά. Και από μόνη της είναι μια αξεπέραστη ερωτική φαντασίωση. Το γεγονός πως έχουμε καταφέρει να παίξουμε με τα γεννητικά όργανα του άλλου, να αναγνωρίζουμε τα σημάδια που μας δίνουν όταν είναι έτοιμοι να τελειώσουν και να είμαστε η αιτία που θα φέρει οργασμό, το λες κι άγγιγμα αιωνιότητας.

Ακόμη λοιπόν και να μην προτιμούμε να μας κάνουν στοματικό, όλο αυτό που προσφέρουμε με ευχαρίστηση εμείς, είναι ένας καλός λόγος για να μας ανταμείψει στη συνέχεια. Διότι μετά ποιος παίρνει σειρά; Εμείς και οι δικές μας επιθυμίες. Ξεκινήστε να σκέφτεστε, τι θα ζητήσετε!

 

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου