Η αλήθεια είναι πως οι ταινίες και οι σειρές μας έχουν δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση τελειότητας. Η τέλεια σχέση, ο/η τέλειος/α σύντροφος, η τέλεια φιλία. Γενικά, μας παρουσιάζουν μια όμορφη, εύκολη και ομαλή ζωή. Μια τελειότητα που δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα διαφέρουν αρκετά. Δεν υπάρχει το τέλειο και τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Όλα θέλουν την ανάλογη προσπάθεια.

Για να μη γενικολογούμε όμως, ας πιάσουμε ένα συγκεκριμένο θέμα. S3x. Ναι, καλά διαβάσατε. Θα μιλήσουμε γι’ αυτό και πιο συγκεκριμένα για το κακό s3x. Είτε σε one night stand, είτε σε μικρή ή μακροχρόνια σχέση, είτε σε friends with benefits φάση, έχει υπάρξει έστω και μια φορά κακό σ3ξ. Μια πεσμένη στuση, ελλιπής υγρασία, περίοδος που ήρθε νωρίτερα και χωρίς προειδοποίηση, πολύ γρήγορη εξπερμάτwση. Γενικώς, ένα σώμα που δε συνεργάζεται όταν το μυαλό είναι μέσα 100%. Σε κάθε περίπτωση, η σ3ξουαλική επιθυμία, το ερωτικό κλίμα και η λαγνεία πάνε περίπατο. Η άβολη κατάσταση, η αμηχανία και η ξενέρα παίρνουν τα ηνία. Σαν ζευγάρι, τη στιγμή εκείνη μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση καταλλήλως και να μη χαθεί το καλό και όμορφο κομμάτι.

Πώς;

1. Αρχικά, μπορείτε να μιλήσετε. Η σιωπή σίγουρα δε βοηθάει. Μια ειλικρινή κουβέντα όμως στην οποία εξηγείτε το γιατί εάν κι εφόσον το γνωρίζετε, είναι σίγουρα καλύτερη από τη σιωπή κι από το να κάνετε ότι δε συνέβη τίποτα.

2. Εφόσον λοιπόν κάνετε την κουβέντα αυτή κι είστε εντάξει μεταξύ σας, μπορείτε απλά να ασχοληθείτε ο ένας με τον άλλον. Δηλαδή, το μη συνεργάσιμο σώμα μπορεί να ασχοληθεί με το σώμα και το μυαλό του άλλου. Έτσι, είστε και οι δύο ευχαριστημένοι και βλέπετε πως περνάτε καλά και χωρίς πολλά πολλά.

3. Αν πάλι το mood έχει βαρύνει, δώστε λίγο χρόνο. Βάλτε ένα ποτό να πιείτε, να χαλαρώσετε και μιλήστε. Μιλήστε για το πόσο σας άρεσαν -π.χ- τα προκαταρκτικά που υπήρξαν προηγουμένως ή τυχόν κόλπα προηγούμενης βραδιάς (αν υπήρξε).

4. Για τους πιο ακομπλεξάριστους και large της παρέας, η λίστα επιλογών αυξάνεται. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο βοήθημα. Εδώ γυρνάμε πάλι στα συνεργάσιμα και μη σώματα. Το παραπονεμένο κορμάκι μπορεί να περάσει καλά με μια βοήθεια της επιλογής του και στη συνέχεια να μπει και ο/η παρτενέρ στο ανάλογο mood πιο έντονα. Άλλωστε, τα s3x toys βοηθούν στην καλοπέραση και στην άνοδο της θερμοκρασίας.

5. Βέβαια, εκτός από αυτά, υπάρχουν και οι ερωτικές ταινίες. Για τα ζευγάρια που δεν έχουν θέματα και κόμπλεξ, οι ταινίες αυτές είναι κομμάτι των προκαταρκτικών τους. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούν να βοηθήσουν και να ανάψουν τα αίματα για τα καλά.

6. Μια ακόμα επιλογή τέτοιου τύπου είναι και το role playing. Χωρίς ιδιαίτερες στολές και πολλά ρούχα, μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε κάτι βοηθώντας ο ένας τον άλλον να μπει ξανά στο ερωτικό κλίμα.

Γενικώς, μια τέτοια κατάσταση είναι δύσκολη και ιδιαίτερη για κάθε άνθρωπο. Κάθε ζευγάρι, όμως, έχει τον τρόπο του να διαχειρίζεται ανάλογες καταστάσεις, με τη δική του ανάλογη χημεία κ.ο.κ. Το σημαντικό είναι να αποδεχτούμε όλοι μας, πως τα τέτοιου είδους ατυχήματα είναι φυσιολογικά. Είναι δύσκολο να κουμαντάρεις ένα ανθρώπινο σώμα, πόσω μάλλον την ανθρώπινη ψυχολογία που επηρεάζει τα πάντα σε αυτό. Δε χρειάζονται υπερβολικές αντιδράσεις, ούτε αρνητικές σκέψεις ούτε τίποτα. Όρεξη, προσπάθεια και κατανόηση χρειάζεται.

Στο ίντερνετ πλέον, υπάρχουν πολλά άρθρα γιατρών που εξηγούν αναλυτικά πως αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε συμβαίνουν τέτοιου είδους ατυχήματα ακόμα κι όταν ο άλλος έχει στο μυαλό του τα καλύτερα για το άτομο που έχει απέναντί του και σκεπτόμενος την ευχαρίστηση και των δύο.

Ένα όμορφο βράδυ (ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τον κάθε ένα), ένα καλό κρεβάτι, δε χρειάζεται πίεση, και διάφορα ταμπού. Ψυχραιμία, ηρεμία, όρεξη και πάθος να έχετε και θα περάσετε όλοι καλά με όποιον τρόπο θέλει ο κάθε ένας.

Συντάκτης: Πετρούλα Γιαννακοπούλου