Είναι εκείνες οι περιπτώσεις που αισθανόμαστε πως χρειάζεται να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για να μη μας βαρεθεί το ταίρι μας. Ή οι άλλες, που θεωρούμε πως πρέπει να παίξουμε στρατηγικά για να το κάνουμε να κολλήσει ακόμη παραπάνω με την πάρτη μας. Έλα όμως που αυτά τα παιχνιδάκια είναι επικίνδυνα και μπορούν να φέρουν ολική καταστροφή. Φυσικά, όλοι έχουμε δεύτερες σκέψεις και υπάρχουν στιγμές που πιστεύουμε πως πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια στρατηγική, κάποιο οργανωμένο σχέδιο, όταν καψουρευόμαστε, όμως το ταίρι σου δεν είναι πιόνι σε κάποιο παιχνίδι κι αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάς.

Και μπορεί να έχεις καλή πρόθεση, είτε η σχέση σας μετρά μερικές μέρες, είτε είστε μαζί ήδη δυο χρόνια, μπορεί να φοβάσαι πως δεν προχωράει όπως θα ήθελες, μπορεί να έχεις ξεχάσει πώς είναι να φιλιέστε, μπορεί να μη θες να σε θεωρεί κάτι το δεδομένο, όμως τη στιγμή που θα αποφασίσεις να παίξεις παιχνίδι, το έχεις χάσει.

 

1. Εξαφανίζεσαι για να σε αναζητήσει

Not. Δεν κάνεις το άλλο σου μισό να ανησυχεί διαρκώς μόνο και μόνο για να τ@ν δεις να σε ψάχνει παντού να παίρνει τηλέφωνα, να αφήνει μηνύματα και να σε αναζητεί σε συγγενείς και φίλους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ σου και χωρίς μάλιστα να έχει κάνει κάτι ή έστω χωρίς να έχει κάνει κάτι το μεμπτό.

 

2. Ανεβάζεις διαρκώς στοριζ με νόημα στα σόσιαλ 

Και πιο συγκεκριμένα, που δεν αφορούν τη δική σας κατάσταση είτε με πιασάρικα  quotes, είτε με παρέα ή προκλητικές φωτογραφίες για να τ@ν κάνεις να ζηλέψει. Ναι, θα καίγεται, θα ψάχνετε αλλά πρόσεξε γιατί αν υπερβάλεις θα ξενερώσει. Είστε μαζί και δεν έχεις κανένα λόγο να τα κάνεις αυτά. Οπότε αν δεις να τσιμπάει και να ενοχλείτε και το μοιραστεί μαζί σου μην το συνεχίσεις πλιζ.

 

3. Μιλάς επίτηδες αόριστα

Δεν απαντάς ποτέ σαφώς, είναι όλα ρευστά, ακαθόριστα «δεν ξέρω θα δούμε δε γνωρίζω δεν απαντώ». Ακόμα κι αν έχεις κάτι σαφές να πεις, επιλέγεις να μην το κάνεις γιατί μέσα στο κεφάλι σου έτσι δείχνεις τρομερά και απελπισμένα διαθέσιμος. Μέγα λάθος. Όταν είμαστε σε μια υγιή σχέση δε χρειάζεται να βγάλουμε την ψυχούλα του άλλου απλά και μόνο για να μη μας έχει δεδομένους.

 

4. Αγνοείς επίτηδες μικρο-χάρες για να μη γίνεις το καλό παιδί

Τύπου, να τσεκάρεις μια προθεσμία, να πάρεις χαρτάκια που τελείωσαν, να κλείσεις να δείτε μια ταινία, να κάνετε λίγη παρέα όσο περιμένει το μετρό, να πάρεις ένα τηλεφωνάκι όταν φτάσεις. Σε όλα αυτά τα αιτήματα εσύ σταθερά πετάς χαρταετό και μάλιστα εσκεμμένα. Μη και πάλι μη. Θέλεις αρχικά να συνεχίσει να σε εμπιστεύεται και σίγουρα δε θα έπρεπε να θες να απογοητεύεται από την αδιαφορία σου.

 

5. Ειρωνεύεσαι

Προσπαθείς διακαώς να δείξεις την ανωτερότητά σου και υποτιμάς τις θέσεις και τις απόψεις που έχει, για να κρύψεις το πόσο συμαντικός άνθρωπος είναι για σένα και πόσο στ’ αλήθεια μετράς την άποψή του. Για σκέψου γιατί να θέλουμε να είμαστε με κάποιον που δε μας θαυμάζει, ή το κάνει στα κρυφά, χωρίς καμία διάθεση να μας το δέιξει;

 

6. Προσποιείσαι πως ξέχασες ότι έχετε κανονίσει να βγείτε

Μέγιστη ασέβεια. Και κατά περιπτώσεις μπορεί να το χοντρύνεις κι άλλο, κανονίζοντας ταυτόχρονα δύο πράγματα επίτηδες, για να πιστέψει πως ξαφνικά δεν καίγεσαι. Χαλάς την ημέρα και των δύο σας, δηλαδή, για να προκαλέσεις ψεύτικες εντυπώσεις.

 

Όλο λάθος!

Αν το παρατραβήξεις αργά η γρήγορα θα το χάσεις το παιχνίδι που έστησες μόνος. Είτε γιατί θα καταλάβει πόσο fake είναι όλα όσα κάνεις και κανείς δε θέλει ψυχοβγάλτη για να πορευτεί μαζί του, είτε γιατί θα χάσει το ενδιαφέρον του περιμένοντας να σοβαρευτείς. Γι’ αυτό προσπάθησε να είσαι ειλικρινής. Ζήσε τη σχέση σου με αυθεντικότητα. Δώσε την αλήθεια σου στο άλλο, την αξίζετε κι οι δύο αν μη τι άλλο. Μην παίζεις παιχνίδια γιατί όταν έρθει το ξενέρωμα, θα είναι πια πολύ αργά και δε θα σώζεται. Και τότε, θα έχεις χάσει έναν άνθρωπο που σε ήθελε πολύ, επειδή δεν ήθελες να καταλάβει ότι τον ήθελες πολύ. Βλέπεις την ειρωνεία;

Συντάκτης: Ελένη Μανταδάκη